Kuinka asetetaan kalanruotolattiat

Herringbone on nopeasti tulossa vuoden must-have-lattiapintakuvio, mutta tämä on lattiamalli, joka ei koskaan mene pois muodista. Siksak-tyylinen kuvio, jonka kalanruotoasetelma luo, on uskomattoman silmäänpistävä, ja kun käytät laadukasta lattiapintaa, tämä kuvio saa huoneen helposti erottumaan edukseen. Yksityiskohtaisuuden vuoksi tämä DIY-lattiaprojekti voi olla haastava, mutta oikeilla materiaaleilla ja tarvikkeilla voit tehdä sen pitkän viikonlopun aikana. Selvitä, miten kalanruotolattia asennetaan yhdeksässä vaiheessa.

Asennusta edeltävä valmistelu

1. Valitse oikea lattiamateriaali

Vaikka kalanruotolattiamallit ovat jokseenkin joustavia, haluat varmistaa, että valitset tähän projektiin parhaan mahdollisen lattiamateriaalin. Valmiiksi viimeistelty koneistettu kovapuulattia on fiksu valinta, sillä se on suhteellisen helppo asentaa ja näyttää hyvältä ilman ylimääräisiä tahroja tai viimeistelyjä. Kovapuulattia on myös loistava valinta, sillä se antaa mille tahansa huoneelle laadukkaan kiillon, joka kestää aikaa. Vaikka voit asentaa myös tietyntyyppisiä lattialaattoja, kuten kalanruotokuvioisen bambuvinyylilattian, tässä DIY-projektissa keskitytään puulattioihin.

Kun tilaat puulattiaa, muista tilata hieman enemmän kuin tarvitset. Näin sinulla on muutama ylimääräinen säle, jos sattuu vahinko tai laskuvirhe.

2. Kerää työkalut ja tarvikkeet kasaan.

Kuinka asetetaan kalanruotolattiat
Kuinka asetetaan kalanruotolattiat

Nämä lattiat palkitsevat sinua ja vieraitasi vielä sukupolvien ajan. Tungston Plank – Herringbone White Oak Flooring Herringbone in White Oak SKU: 15101936

Tarvitset pitkän listan työkaluja ja tarvikkeita tätä DIY-projektia varten. Varmista, että sinulla on käsilläsi seuraavat:

 • Suunniteltu kovapuulattia.
 • Reunanauhat lattiaan
 • Esilattiakaistaleet
 • Liitu-viivaustyökalu
 • Pyörösaha
 • Reititin
 • Kumivasara
 • Puuliima
 • Ristikot
 • Mittanauha
 • Varapala 3/4 tuuman vaneria.
 • Ruuvit
 • Lattianaulain
 • Lattian lankut
 • Lattianaulat
 • Maalarinteippi

3. Valmistele aluslattiat

Ennen kuin aloitat kalanruotokuvion asettamisen tai lattian asentamisen, käytä aikaa alueen valmisteluun. Varmista, että aluslattia on hyvässä kunnossa ja että se on täysin tasainen. Jos et tarkista sitä ennen kuin aloitat, saatat huomata, että epätasainen lattia voi vaatia sinua aloittamaan alusta.

Kalanruotokuvion asentaminen

Kuinka asetetaan kalanruotolattiat
Kuinka asetetaan kalanruotolattiat

Luo huone täynnä luonnetta. MukanaTungston Plank – Herringbone White Oak Flooring –
Herringbone valkoisesta tammesta SKU: 15101937

1. Etsi keskipiste ja määritä kenttä

Kun olet valmis aloittamaan suunnittelutyön, etsi mittanauhan avulla huoneen keskipiste. Luo seuraavaksi liituviivalla viiva, joka ulottuu huoneen keskelle seinältä toiselle. Koska kalanruotokuvio ei kata jokaista tuumaa lattiatilasta, sinun on myös suunniteltava suorakulmainen kenttä, jonka kuvio täyttää. Käytä mittanauhaa ja liituviivaa rajan määrittämiseen.

2. Leikkaa lattialistat.

Löytääksesi optimaalisen sälepituuden mallisi kannalta, sijoita osa mallista ja käytä parsineliöitä, jotta säleet pysyvät 90 asteen kulmissa. Tulet huomaamaan, että säleet on leikattava leveytensä moninkertaisiksi, jotta ne sopisivat tiettyyn malliin. Kun olet päätynyt tähän moninkertaiseen pituuteen, voit käyttää pyörösahaa säleiden leikkaamiseen täsmälleen samanpituisiksi. Muista leikata jokaisen säleen kielisivu.

Lisää seuraavaksi urat jokaiseen säleikköön, jotta ne sopivat oikein yhteen. Aseta jyrsin olemassa olevan säleikön uran perusteella. Tarkista, että säleet sopivat toisiinsa, ja jyrsi sitten jokaisen leikatun säleen pää.

3. Luo ja aseta naulausaukko.

Jotta voit luoda naulausaihion, joka toimii mallina lattian asennuksen aikana, käännä 3/4 tuuman vanerin pala suoraksi kolmioksi. Kahden sivun pituuden on vastattava täsmälleen lattialistojen pituutta. Piirrä keskiviiva naulausaihion keskelle ja aseta se sitten lattialle tekemäsi keskiviivan päälle siten, että pitkä sivu on yläreunan suuntainen. Ruuvaa se alustaan ja tee jyrsimellä urat kahta samanlaista reunaa pitkin.

4. Kiinnitä lattiapäällyste.

Aseta ensimmäinen säle paikalleen niin, että se on täysin naulausaihion kohdalla. Aseta toinen lamelli niin, että se on päällekkäin ensimmäisen lamellin pään kanssa, kun se on linjassa naulausaihioon nähden. Varmista, että kielekkeet osoittavat ulospäin. Käytä lattianaulainta naulaamaan nauloja muutaman sentin välein ensimmäistä säleikköä pitkin. Käytä vasaraa lattanaulaimen lyömiseen ja varmista, että lamelli on tukevasti kiinni. Tee sama toiselle listalle.

Lisää seuraavat säleet kalanruotokuvion luomiseksi ja kiinnitä kaksi säleikköä kerrallaan. Tee näin, kunnes kuvio saavuttaa toisen reunan.

Poista naulausaihio ja käännä se ympäri niin, että tasainen puoli osoittaa nyt vastakkaiseen reunaan. Aseta se niin, että se sopii siististi viimeksi asennetun säleen kielekkeeseen. Ruuvaa naulausaihio uudelleen aluslattiaan.

Aseta uusi säle niin, että se on siististi naulausaihion kohdalla ja menee päällekkäin juuri asettamasi säleen kanssa. Jatka mallia, kunnes saavutat vastakkaisen rajan, ja jatka tätä säleiden asentamista ja suunnan vaihtamista, kunnes olet täyttänyt rajan sisäpuolella olevan alueen.

5. Täytä tyhjät kohdat ja leikkaa ylimääräinen materiaali.

Naulausaihio jättää muutamia tyhjiä kolmioalueita, joten haluat palata takaisin ja täyttää ne. Lisää jokaiseen uraan puuliimalla lattialistaa, jolloin siitä tulee käytännössä kieli. Naulaa sitten ylimääräisiä säleitä paikalleen kalanruotokuvion mukaisesti, kunnes olet täyttänyt tyhjän tilan.

Seuraavaksi haluat leikata ylimääräisen materiaalin, joka jää reunan päälle. Käytä maalarinteippiä merkitäksesi leikkauskohdat ja käytä pyörösahaa saadaksesi reunat siistiksi.

6. Lisää reunat

Lopuksi on aika lisätä reunukset kalanruotolattian ympärille. Luo reitittimellä urat lattiapinnan kaikkien neljän sivun ympärille ja kiinnitä sitten puuliimalla lattialistat jokaisen uran sisäpuolelle. Käytä lattianaulainta koristeellisen reunanauhan asettamiseen kalanruotokuvion ympärille. Asenna sitten naulaimella esiliinat reunuksen ympärille. Kun olet täyttänyt tilan ja saavuttanut ympäröivät seinät, lattia-asennus on valmis.

Kuinka asetetaan kalanruotolattiat
Kuinka asetetaan kalanruotolattiat

Elegantti puuilme edulliseen hintaan. Mukana Cabotin keraamiset laatat – Torcello-sarja vuonna
Glacier Grey SKU: 15270744

Kun olet valmis, astu taaksepäin ja ihaile työtäsi. Sinulla ei ole vain upea uusi lattia, vaan myös mahtava uusi muotoilutekijä, joka varmasti inspiroi ainakin pariin sisustuspäivitykseen. vaikka tässä ohjeessa keskityttiin kovapuulattioihin, voit asentaa myös muunlaisia lattialaattoja kalanruototyyliin, mukaan lukien keraamiset laatat ja monet erilaiset vinyylilattiat.