Kuinka asentaa kovapuu portaisiin?

Kovapuu on yksi parhaista lattianpäällystevaihtoehdoista portaisiin, mutta sen asentamiseen liittyy paljon. Useimmissa remonttikohteissa portaidesi luuranko on jo rakennettu, mutta pintaosat, askelmat ja nousupinnat saattavat vaatia uusimista. Tässä artikkelissa opit, miten voit käyttää kovapuulankkuja portaiden nykyisten askelmien ja nousupintojen korvaamiseen tai peittämiseen.

Puuportaat tarjoavat yksinkertaisen mutta tyylikkään siirtymän kerrosten välillä. Mukana Cabot-marmorilaatat italialaista Carrara White -väriä. SKU: 10066769

Vaihe yksi: Trimmaa lankut kokoon sopiviksi

Mittaa portaiden jokaisen askelman jokainen osa erikseen. On neljä tärkeää mittaa: askelman (se osa, jonka päällä seisot) pituus ja leveys ja nousuporras (kunkin portaan takaosa) sekä kokonaispituus ja -leveys. Jos portaat ovat epätasaiset, lisää 3/4 tuumaa nousuportaan suurimpaan korkeuteen ja leikkaa se sopivaksi. Älä leikkaa lankkuja liian lyhyiksi! Tähän ei ole muuta helppoa ratkaisua kuin hankkia uusi lankku ja aloittaa alusta.

Voit ostaa askelmalautoja, joissa on valmiiksi pyöristetyt reunat, jotta portaat eivät näyttäisi lohkareisilta. Leikkaa askelmalankut suuriksi, noin sentin verran portaita suuremmiksi, jotta ne roikkuvat nousuportaan yläpuolella. Leikkaa haluamasi mukaan.

Vaihe kaksi: Asenna nousuputket.

Aseta kukin nousuputki alla olevaa runkoa vasten. Rungon osia, joita kutsutaan jousipalkkeiksi, pitäisi olla kolme: yksi askelman kummallakin puolella ja yksi keskellä. Vasaroi kaksi naulaa kuhunkin jousipalkkiin. Tämän jälkeen voit käyttää naulasarjaa lyödäksesi naulat syvemmälle puuhun.

Vaihe kolme: Asenna kulutuspinta

Kuinka asentaa kovapuu portaisiin?

Pieni puukiila, aluslevyt ovat käteviä myös vinkuvien portaiden korjaamisessa.

Varmista, että kulutuspinta on tasainen ja tasainen nousuporrasta vasten. Voit käyttää leikkuutavarastasi peräisin olevia puisia aluslevyjä, kuten yllä kuvattuja, täyttämään mahdolliset aukot ja tekemään askelmasta tasaisen.

Levitä rakennusliimaa portaaseen ja aseta sitten askelmalauta sen päälle puristaen liimaa mahdollisimman tasaisesti. Puhdista ylimääräinen liima pois ja naulaa sitten askelmat vastaaviin paarreihinsa.

Neljäs vaihe: Asenna kaide.

Tämä osa kovapuun asentamisesta portaisiin on haastava ja usein paras jättää ammattilaisille. Portaiden kaiteiden, tukien ja kaiteiden asentamisesta on kirjoitettu kokonaisia oppaita – enemmän kuin tässä voidaan selittää. On kuitenkin tärkeää, että jos aiot hioa ja viimeistellä kaiteet sekä portaat, sinun on hoidettava kaiteet ensin, jotta vältät maalin tippumisen portaille.

Vaihe viisi: Hionta ja viimeistely

Kuinka asentaa kovapuu portaisiin?

Ole mukavasti näiden tukevien vaahterasta valmistettujen, tyylikkäiden, massiivikovapuulattioiden kanssa. Mukana Mazama Hardwood Handscraped Tropical Collection -mallisto, väri Maple Natural Toast. SKU: 10093346

Kun askelmien alla oleva rakennusliima on kuivunut, hio lankut kevyesti ja lakaise ja imuroi sahanpuru pois, ennen kuin levität pinnoitteen. Peittaus tummentaa portaat huomattavasti, kun taas kirkas viimeistely tummuu hieman, suunnilleen yhtä paljon kuin puu tummuu märkänä. Valitse kodin sisustukseen sopiva värjäys- ja viimeistely-yhdistelmä. Sivele ensin tahra ja sitten pintakäsittelyaine ja pyyhi ylimääräiset aineet pois liinalla.

Nyt kun portaat on tehty uudelleen alusta loppuun, kirjaimellisesti, voit työskennellä seuraavan lattia- ja rakennusprojektin parissa. Miten olisi kovapuulattioiden asentaminen uusiin portaisiin sopiviksi? Kaikki on mahdollista, kun sisäinen tee-se-itse-rakentajasi saa vauhtia.

Onko kiintopuu sellainen porraslattiavaihtoehto, jota harkitsisit kotiisi?

Tutustu kauniiden kovapuulattioiden valikoimaamme täällä. Lisää lämpöä ja kodikkuutta tiloihisi.