Kuinka asentaa kannen kaiteet ja kaiteet itse?

Kun olet rakentanut unelmiesi terassin, on aika viimeistellä se. Useimmilla kansilla on rakennusmääräysten mukaan oltava kaiteet, jotka lisäävät turvallisuutta, tyyliä ja yksityisyyttä ulkotiloihin. Ne ovat myös suhteellisen helppoja asentaa. Oikeiden laitteiden ja ohjeiden avulla voit lisätä tämän tärkeän turvallisuusominaisuuden hetkessä. Monenlaiset mallit vaativat vain minimaalisen kokoonpanon, joten kannen kaiteiden asentaminen itse voi myös auttaa sinua muokkaamaan koko pihasi ulkoasua ja tunnelmaa.

Ennen kuin harkitset ammattimaisen urakoitsijan palkkaamista auttamaan sinua tässä projektissa, tutustu näihin vinkkeihin siitä, miten kansikaiteet asennetaan oikein.

Kuinka asentaa kannen kaiteet ja kaiteet itse?

Pylväiden ja kaiteiden mittaaminen.

"Useimmat rakennusmääräykset edellyttävät, että kaiteiden korkeus on 36-42 tuumaa."

Kannen kaiteen valinnan korkeuden, pituuden ja leveyden huolellinen harkitseminen on tärkeää, koska paikalliset rakennusmääräykset edellyttävät tiettyjä mittoja ja välejä. Vaikka ne vaihtelevat alueittain, rakennusmääräykset edellyttävät yleensä, että terassikaiteiden korkeus on 36-42 tuumaa, ja kunkin kaiteen tai tolpan välissä on enintään 4 tuumaa tilaa.

Säännöissä ilmoitetaan myös suurin sallittu etäisyys kansitolppien välillä. Pidä tämä väli mielessäsi ja laske, kuinka monta tolppaa tarvitset sen kannen jokaisesta kulmasta, johon aiot lisätä kaiteet. Jos asennat puiset kaiteet, voit aina leikata ylimääräisen materiaalin pois sauvasahalla varmistaaksesi, että jokainen tolppa sopii tarkasti. Muussa tapauksessa muut kuin puiset kannen kaiteet, kuten vinyyli- tai alumiinikaiteet, tulevat usein helposti asennettavina sarjoina, jotka sisältävät esimerkiksi ruuveja ja kiinnityskorvakkeita, jotka auttavat sinua työn suorittamisessa.

Riippuen ostamastasi kaidetyypistä, hankalin osa kaiteiden asentamisessa voi olla paalujen sijoittelun tarkka arviointi, sillä sinun on laskettava tarkasti, mihin kohtaan kaiteet asennetaan. Kuten edellä mainittiin, monet rakennusmääräykset edellyttävät kaidepylvään asettamista 4 tuuman välein. Tämä tarkoittaa, että jos kaiteet ovat 2 tuumaa leveät, sinun on otettava huomioon, että niiden sijoittelun pitäisi olla 6 tuuman välein, kun kyse on välien suunnittelusta. Kun olet laskenut oikean kaidetolppien etäisyyden, merkitse ylä- ja alakiskoon kohdat, jotta voit tunnistaa, mihin kaidetolpat asennetaan. Jos valitset kansikaidepaketin, olet onnekas, sillä monissa on valmiiksi mitatut ja poratut reiät kaidetolppia varten.

Kiskon asennus

Kiskojen asennus alkaa pylväiden asennuksesta. Ohjeet vaihtelevat valitsemastasi kaidetyypistä riippuen, mutta usein aloitat asettamalla jokaisen pylvään kannen palkkia vasten ja kiinnittämällä pylväät kansirakenteeseen vaunupulteilla tai muulla kaidevalintaasi sopivalla laitteistolla. Varmista aina, että pylväiden kiinnittämiseen käyttämäsi laitteisto on täysin tukeva, muuten saatat joutua käyttämään toisenlaista pulttia tai ruuvia kestävyyden lisäämiseksi.

Kuinka asentaa kannen kaiteet ja kaiteet itse?

Kun olet saanut pylväät paikoilleen ja kiinnitettyä ne, voit aloittaa ylä- ja alakaiteiden kokoamisen. Jos sarjassasi vaaditaan, että liu’utat kaiteet kiskoissa oleviin reikiin tai lukitusjärjestelmiin, tee se ennen kiskojen kiinnittämistä pylväisiin. Jos tämä ei ole vaatimus, kaiteet on yleensä helpompi kiinnittää sen jälkeen, kun olet kiinnittänyt kiskot pylväisiin. Joissakin terassikaidepakkauksissa on tiivisteet tai muunlaiset metalliset lisävarusteet, joten noudata valmistajan asennusohjeita ja kiinnitä ne ohjeiden mukaan. Kun olet suorittanut kaikki vaiheet, varmista, että kaikki on tasaista ja tukevaa. Nyt on aika nauttia valmiista kannesta!

Millaisia terassikaiteita harkitset asentavasi?

Selaa valikoimaamme laadukkaita kansikaiteita täällä. Löydä sopiva kaide terassillesi tai terassillesi.