Kuinka asentaa kannen kaidepylväät?

Kaide on yksi terassin näkyvimmistä osista ja kriittinen turvallisuusominaisuus. Molempien tekijöiden pitäminen mielessä kaidetolppien asennusta suunniteltaessa on tärkeää. Valitse esimerkiksi sahatavaraa, jossa ei ole halkeamia eikä sirpaleita. Kun kaide on asennettu, hio kaikki kulmat sileiksi.

Ennen kuin aloitat, piirrä suunnitelmasi ja tarkista koot ja mitat kahdesti. Meidän kaiteessamme tolpan pituus on yhtä suuri kuin kaiteen korkeus kannen yläpuolella plus terassin paksuus plus palkkien leveys miinus korkkikaiteen paksuus. Kaiteen pituus on kaiteen korkeus kannen yläpuolella vähennettynä kaiteen alaosan ja kannen välisellä raolla (noin 2-3 tuumaa), vähennettynä kattokaiteen paksuudella.

Varmista myös, että tarkistat paikalliset määräykset ja sisällytät mahdolliset vaatimukset suunnitelmaasi. Joitakin yleisiä näkökohtia ovat mm:

    Kaiteen vähimmäiskorkeus.Sallitut kaidepalkkien välit.Miten pylväät kiinnittyvät runkoon.Kaiteiden alaosan ja kannen välinen enimmäistila.

Mitä tarvitset

    KansitolpatKyörösahaKynäMittanauhaPorakonePistosahaPylvästaso VasaraKannatinpultitVesuritMutterit5 tuuman lukkoruuvit2x4

Vaihe 1: Leikkaa tolpat. Kuinka asentaa kannen kaidepylväät?

Tolppien pituus on yhtä pitkä kuin kaiteen korkeus, lisättynä palkin leveydellä ja terassin paksuudella, josta on vähennetty kaiteen korkin paksuus. Laita pystyyn jigi, jonka avulla voit leikata kaikki tolpat oikean pituisiksi. Alareunaan tehty 22-1/2 asteen kulmaleikkaus lisää koristeellisuutta.

Vaihe 2: Merkitse ja poraa reiät. Kuinka asentaa kannen kaidepylväät?

Merkitse pylväisiin kaksi reikää, kukin 1 tuuman etäisyydelle pylvään vastakkaisista sivuista ja 1-1/2 tuuman etäisyydelle palkin ylä- tai alapuolelta. Poraa reiät, joiden halkaisija on sama kuin käyttämiesi pulttien halkaisija. Reikien porrastamisella vältetään pylvään halkaiseminen jyrsintäviivoja pitkin.

Vaihe 3: Leikkaa lovet. Kuinka asentaa kannen kaidepylväät?

Leikkaa kutakin pylvästä varten lovi laudoitukseen, jotta pylväs mahtuu tiiviisti palkkiin. Käytä tähän ammattilaatuista pistosahaa – halvalla mallilla on vaikea leikata suoraan. Leikkaa loviin 1/8 tuuman liikkumavara, jotta pylväs ei joudu asettamaan sitä väkisin paikoilleen.

Vaihe 4: Kiinnitä pylväs. Kuinka asentaa kannen kaidepylväät?

Kiinnitä pylväs niin, että se on pystysuorassa molempiin suuntiin. Poraa olemassa oleviin reikiin ja palkin läpi. Napauta vaunupultit kokonaan läpi. Aseta kannen alle aluslevy ja kiristä mutteri jokaista pulttia varten.

Vaihe 5: Kiinnitä 2×4-levy. Kuinka asentaa kannen kaidepylväät?

Siellä, missä kaide kohtaa talon, käytä 5 tuuman ruuveja ja aluslevyjä 2×4:n tukevaan kiinnittämiseen. Tämä on vahvempi kuin terassiin kiinnitetty 4×4-pylväs.

Kuinka tehdä lovetut pylväät. Kuinka asentaa kannen kaidepylväät?

Notch-pylväiden leikkaaminen vaatii aikaa ja kokemusta, mutta ne ovat miellyttävä viimeistelyteksti terassikaiteelle. Ne vievät kaidetolpan lähemmäs terassin reunaa ja tekevät hieman kiinteämmän liitoksen kuin pinta-asennetut tolpat.

Merkitse pylväisiin 1-1/2 tuuman syvyinen lovi ja palkin syvyys – 7-1/2 tuumaa 2×8-palkille, 9-1/2 tuumaa 2×10-palkille (käytä tarkkaan ottaen palkin kaavinta.) Lisää terassin paksuus ja merkitse poikkileikkausta varten.

Leikkaa lovi: Tee poikkileikkaus siihen kohtaan, jossa lovi päättyy. Kun saha on asetettu maksimisyvyyteen, leikkaa pitkät viivat kummaltakin puolelta leikkaamatta poikkileikkausta pidemmälle. (Kulmapylvästä varten aseta terä 1-1/2 tuuman syvyyteen ja tee kaksi pitkää leikkausta).

Talttaile ylimääräinen osa pois.: Käytä vasaraa ja talttaa halkaistaksesi hukan pois – se putoaa siististi yhtenä kappaleena. Talttaile sitten jäännös pois sieltä, mihin sahanterä ei yltänyt.

Viimeistele kulmapylväs: Tee pitkät leikkaukset ja matala poikkileikkaus. Talttaile kohti poikkileikkausta ja halkaise jäte pois. Talttaile alaspäin poikkileikkausta ja pitkiä leikkauksia pitkin poistaaksesi jäljelle jääneen puujäännöksen.