Kuinka asentaa jalkalistat erkkeri-ikkunan ympärille?

Olemme päättäneet käsitellä tätä aihetta, koska meiltä kysytään usein, voidaanko jalkalistat asentaa erkkeri-ikkunaan.

Suosittelemme aina, että pyydät ammattilaista asentamaan jalkalistat, mutta meillä on joitakin käteviä vinkkejä, jos haluat kokeilla itse.

Kuinka asentaa jalkalistat erkkeri-ikkunan ympärille?

MDF-jalkalistat ovat paras vaihtoehto.

Jos sinun on taivutettava jalkalistat erkkeri-ikkunan ympärille, MDF-jalkalistojen ostaminen on paras vaihtoehto. MDF tarjoaa paljon enemmän joustavuutta kuin lehti- ja havupuut.

MDF-levyjä voi taivuttaa paljon enemmän, joten ne soveltuvat vähemmän radikaaleihin kaarteisiin. Mitä ohuempi MDF-levy on, sitä helpompi sitä on taivuttaa.

Esimerkiksi 15 mm:n MDF-levymme taipuu paljon helpommin kuin 25 mm:n MDF-levymme ilman lisätyötä.

On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja, jos sinun on sovitettava jalkalistat tiukkaan kaarevuuteen (kuten erkkeri-ikkunoihin).

Kerf-leikkausten käyttäminen jalkalistan taipumisen sallimiseksi.

Kuinka asentaa jalkalistat erkkeri-ikkunan ympärille?

Image Courtesy Of Old House Online (Vanha talo verkossa).

Jalkalistan takaosassa olevien kerf-leikkausten käyttäminen on suositeltavin ja mahdollisesti helpoin tapa luoda taipuvia jalkalistoja.

Tässä prosessissa tehdään matalia leikkauksia jalkalistan kääntöpuolelle. Näin levyä on helpompi taivuttaa.

Ihannetapauksessa leikkaus kannattaa tehdä 20-25 mm välein. Leikkaukset kannattaa tehdä aluksi mataliksi ja testata sitten, taipuuko jalkalista riittävästi.

Jos ei, voit toistaa prosessin ja tehdä jokaisen leikkauksen hieman syvemmälle. Voit myös yrittää lisätä leikkauksia, mikä auttaa lautaa taipumaan enemmän – mutta älä liioittele, sillä se voi heikentää lautaa ja johtaa rikkoutumiseen!

Meidän on varoitettava sinua siitä, että tämä ei ole helppo tehtävä – se on hyvin työlästä.

Lisäksi jokainen puupala on hieman erilainen kuin toinen – yksi saattaa taipua enemmän kuin toinen, mutta et tiedä sitä ennen kuin kokeilet sitä. Tätä menetelmää käytettäessä voi olla paljon kokeiluja ja erehdyksiä, mutta lopputulos on erinomainen, kun se tehdään oikein.

Painon käyttäminen jalkalistan asteittaiseen taivuttamiseen.

Kuinka asentaa jalkalistat erkkeri-ikkunan ympärille?

Image Courtesy Of DIYnot

Jos sinulla on aikaa ja tilaa tämän toteuttamiseen, se tarjoaa ehdottomasti parhaan lopputuloksen (verrattuna viiltoleikkauksiin).

Tässä prosessissa lisätään vähitellen painoa jalkalistan keskelle viikon ajan, jotta jalkalista taipuu luonnollisesti.

Tarvitset jalkalistan tueksi jotain, jonka päälle voit nojata, jotta pääset käsiksi sen keskelle ja jotta jalkalista pääsee "uppoamaan". Suosittelemme jalustan luomista jalkalistan molemmille päille.

Kun lisäät painoa, älä laita kaikkea kerralla. Tämä vain lisää laudan katkeamisen riskiä.

Voit esimerkiksi käyttää ämpäriä, joka istuu jalkalistan keskellä. Voit sitten lisätä ämpäriin vettä tai hiekkaa asteittain joka päivä.

Tämä pakottaa jalkalistan keskikohdan kaartumaan. Kun lisäät painoa, kaarevuus kasvaa, ja koska teet tämän viikon ajan, laudan pitäisi säilyttää muotonsa.

Voit jatkaa, kunnes haluttu kaarevuus on saavutettu – mutta älä painosta sitä! Kaikella puulla on rajansa, joten ole varovainen ja etene hitaasti.

Emme voi taata, että tämä onnistuu, joten toimi aina varovaisesti.

Ikkunapenkin luominen

Kuinka asentaa jalkalistat erkkeri-ikkunan ympärille?

Jos tähän mennessä annetut neuvot eivät miellytä, voit luopua siitä, että joudut yrittämään jalkalistan taivuttamista erkkeri-ikkunan ympärille.

Sen sijaan voit valita ikkunapaikan. Niiden suosio on kasvanut vuosien varrella.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun ei tarvitse taivuttaa jalkalistoja. Koska ikkunaistuin rakennetaan sisäseinän tasolle, jalkalista kulkee suoraan etupuolella.

Tätä ajatusta ei pidä unohtaa. Sen lisäksi, että helpotat jalkalistan asentamista, lisäät huoneeseen hyödyllisen istuinpaikan! Ikkunalautamme ovat loistava valinta istuimeksi, jos valitset tämän reitin.

Voit jopa mennä hieman pidemmälle ja tehdä istuinalueesta myös säilytystilan! Tällöin käytetään yksinkertaisesti saranoitua istuinta, jonka voi nostaa ylös ja paljastaa sen sisältämän onton tilan – hukkaan heitetyn tilan sijaan sinulla on nyt istuinalue ja runsaasti ylimääräistä säilytystilaa!

Bendywoodin käyttö

Tämä olisi ihanteellinen ratkaisu, jos sinulla on todella tiukka käyrä kiertää.

Tämän vaihtoehdon huonona puolena on se, että Bendywood on paljon kalliimpaa kuin vastaava MDF-levy, ja koska useimmat ihmiset eivät tarvitse sitä paljon, se voidaan yleensä sulkea pois.

Vaihtoehto on kuitenkin olemassa, ja voit lukea siitä lisää täältä.

Yhteenveto

Olemme tutkineet erilaisia tapoja taivuttaa jalkalistoja ja välttää niiden taivuttamista kokonaan. Toivottavasti olet pystynyt tekemään päätöksen siitä, miten haluat edetä kyseisessä tilanteessa.

Jos tarvitset lisää neuvoja, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä (tai soita numeroon 0121 328 2179) – olemme aina valmiita auttamaan!