Kovapuulattioiden parhaat pintakäsittelymenetelmät

Kovapuulattioiden parhaat pintakäsittelymenetelmät

Luonnollinen / Cumaru / Premiere / 3 1/4″.
SKU: 15146276

Kovapuulattioita on saatavana useilla erilaisilla pintakäsittelyillä, jotka paitsi korostavat puun jyviä myös auttavat suojaamaan lattiaa. Etsitpä sitten kiiltävää, korkeakiiltoista pintakäsittelyä tai jotain hieman mattapintaisempaa, puulattioiden pintakäsittelyt tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja. Alla on lueteltu joitakin parhaita kovapuun pintakäsittelyjä, jotka on hyvä ottaa huomioon, kun valitset kotiisi joko massiivi- tai konepuulattian.

Kovapuulattioiden parhaat pintakäsittelymenetelmät

Vaahtera Natural Toast / 5″ / satunnainen pituus
SKU: 10093346

Kovapuun pintakäsittelyt: Vaihtoehdot

1. Vesipohjainen polyuretaani.

Kiistatta suosituin pintakäsittely kiintopuulattioille, vesipohjainen polyuretaani antaa kirkkaan pinnan ja on perinteisen kiintopuun näköinen ja tuntuinen. Perinteisesti tämä sileä, kiiltävä pintakäsittely antaa massiivipuu- ja konepuulattioille tunnusomaisen märän ilmeen, joka saavutetaan käyttämällä useita kerroksia kiiltävää polyuretaania. Vesipohjaisia polyuretaanipinnoitteita on kuitenkin saatavana myös satiini- ja puolikiiltävinä.

Useimmat kiiltävät polyuretaanikovapuulattiat viimeistellään valmiiksi tehtaalla. Tämä nopeuttaa asennusta huomattavasti. Korkean kiillon ansiosta tämän kovapuulakan puhdistaminen on helppoa, vaikka naarmut, lemmikkieläinten karvat ja muut puutteet pyrkivätkin erottumaan. Öljypohjainen polyuretaani on toinen uretaanivaihtoehto, vaikka se voi kellastua ajan myötä.

2. Öljypinnoite.

Öljynsulkuaine tai tunkeutuva öljynsulkuaine on viisas valinta, jos aiot viimeistellä massiivipuulattiasi itse. Se on melko suoraviivaista DIY-käyttäjille levittää. Se ei kuivu yhtä kovaksi kuin edellä mainittu polyuretaani, mutta tunkeutuva prosessi tuo esiin puun raekuvioita ja korostaa puun väriä. Tämä pintakäsittely mahdollistaa myös myöhemmän korjailun.

Öljynsulatusaineen tärkein hyöty on matalakiiltoinen, luonnollinen ulkonäkö, jonka se tuo lattiapinnoitteeseen. Se on ihanteellinen antiikki- ja perinteiseen tyyliin sisustettuihin koteihin. Useimpien öljyntiivistemassojen tärkein ainesosa on tungöljy. Tung-öljy on luonnollista alkuperää, eikä se ole pysyvää. Öljynsulatusaineet on levitettävä uudelleen 3-5 vuoden välein. Tämäntyyppisen maalin kuivumisaika on myös pidempi (24-48 tuntia per kerros), ja se vaatii useita kerroksia.

3. Kovavahaöljy

Jos etsit luonnollista viimeistelyä, joka on helppo levittää, kovavahaöljy tarjoaa lämpimän ilmeen. Se antaa myös erinomaisen suojan. Vaikka jotkut saattavat pitää kovapuun vahakäsittelyjä vanhentuneina, niiden suosio on jälleen kasvamassa. Se sopii täydellisesti niille, jotka haluavat matalan kiillon, joka on helppo korjata.

Useimmat kovavahaöljypinnoitteet kovalle puulle ovat levityksen kannalta DIY-ystävällisiä. Koska viimeistelyjen kestävyys on heikko ja ne ovat alttiita värjäytymiselle, vahapinnoitteen levittäminen uudelleen on jatkuva prosessi. Tämä suositellaan yleensä toistettavaksi kahden tai kolmen vuoden välein.

4. Happokovetteinen tai ruotsalainen viimeistely

Haponkovetetut pinnoitteet, joita kutsutaan myös ruotsalaiseksi pinnoitteeksi, ovat erittäin kestäviä – kestävämpiä kuin polyuretaani. Tämäntyyppinen pintakäsittely sopii erinomaisesti sileäpintaisille lattioille ja eksoottisille puulajeille, jotka tarvitsevat lisäsuojaa. Happokovettuneissa pinnoitteissa on kuitenkin korkea myrkyllisyysaste kovettumisprosessin aikana. Tämä myrkyllisyys voi kestää kolmesta päivästä kokonaiseen kuukauteen suhteellisesta ilmankosteudesta riippuen.

5. Alumiinioksidi

Kestävien pinnoitteiden kuningas on alumiinioksidi, joka kestää jopa 25 vuotta. Tämä on erityisen hyödyllistä puulattioissa, koska niissä on usein ohuempi viilu, joka ei sovellu hiomiseen ja uudelleenkäsittelyyn.

Valmiiksi viimeistellyt kovapuulankut ovat ainoa vaihtoehto, jos valitset alumiinioksidipintaisen kovapuun. Tämä rajoitus johtuu viimeistelyprosessissa käytettävistä levitys- ja kuivauslaitteista. Tämä tekee asennuksesta nopeampaa kuin perinteinen paikan päällä tapahtuva hionta ja viimeistely.

Kun olet valmis asentamaan kovapuulattian kotiisi, harkitse edellä kuvattuja viimeistelyjä huolellisesti. Loppujen lopuksi lattianpäällysteeseen valitsemasi pintakäsittelyn tulisi täydentää paitsi kotisi tyyliä myös elämäntyyliäsi.

Kovapuulattioiden parhaat pintakäsittelymenetelmät

Suojaa kovapuulattiasi oikealla pintakäsittelyllä. Mukana Jasper Hardwood – Ultra Matte Northern Prestige Collection -mallisto, väri: Jasper Hardwood – Ultra Matte Northern Prestige Collection.
Frost Rouge Oak Distressed SKU: 15273393