Kovapuulattioiden korjaaminen, viimeistely ja uudelleen pinnoittaminen

Kovapuulattioiden korjaaminen, viimeistely ja uudelleen pinnoittaminen

Kovapuulattiat saavat minkä tahansa kodin näyttämään hienostuneemmalta ja lisäävät vanhan tyylin charmia. Yksi asia, josta monet ihmiset ovat usein huolissaan, kun he rakentavat tai ostavat kodin, jossa on puulattiat, on se, miten niitä hoidetaan asianmukaisesti. Kodin, jossa on puulattiat, ylläpitäminen voi tuntua pelottavalta. Jos kovapuusta huolehditaan ja se kunnolla viimeistellään, se on kestävä vaihtoehto, ja se voi kestää kymmeniä vuosia kauemmin kuin perinteisesti matolla päällystetty lattia.

Kovapuulattioiden ylläpito

Ajan kuluessa monet tekijät voivat vaikuttaa kiintopuulattioiden heikkenemiseen. Ilman kosteus voi aiheuttaa lattialankkujen laajenemista ja supistumista, mikä voi aiheuttaa lattialankkujen rakoja ja vinkumista sekä vinkuvia portaita. Myös kuluminen voi vaurioittaa kovapuulattioita. Jos puulattioita ei hoideta kunnolla, niihin voi jäädä lommoja ja naarmuja. Vahingot ja onnettomuudet voivat myös aiheuttaa vaurioita, jotka on korjattava.

Vaikka se on harvinaista, lommot ja naarmut voivat olla niin syviä, että lattian osia on nostettava ylös ja lattialaudat on vaihdettava. Myös vinkuvat puulattiat vaativat välitöntä huomiota. Vinkuminen voi lisätä viehätystä vanhempaan kotiin, jossa on puulattiat, mutta kuten jokainen kodinomistaja, jolla on puulattiat, tietää, se voi olla myös ärsyttävää. Irtonaisia lattialautoja tai halkeamia laudoissa ei pidä ottaa kevyesti.

Yksi kodinomistajien suurimmista vaikeuksista on päättää, pitäisikö kovapuu pinnoittaa vai pinnoittaa uudelleen. Kovapuulattiat voivat kestää vuosia tarvitsematta mitään erityistä huomiota moppaamisen, lakaisun ja säännöllisen imuroinnin lisäksi. Paljon enemmän, ja saatat ylläpitää puulattioitasi liikaa.

Kovapuulattioiden korjaaminen, viimeistely ja uudelleen pinnoittaminen

Laadukas hiomakone on välttämätön työkalu kiintolattioiden uudelleenkäsittelyssä.

Milloin kiintopuu kannattaa pinnoittaa tai viimeistellä uudelleen?

Joillekin kodinomistajille päätös kovapuun uudelleenpinnoittamisesta tai uudelleenkäsittelystä voi olla hämmentävä. Uudelleen pinnoittamisessa ja uudelleenkäsittelyssä on muutamia huomattavia eroja, jotka ymmärrettyinä voivat auttaa sinua tekemään oikean päätöksen kovapuulattiasi kannalta. Kummallakin vaihtoehdolla saavutat saman tuloksen: kauniin ja pitkäikäisen kovapuulattian.

Kun lattia pinnoitetaan uudelleen, lattiasta poistetaan pintakäsittely ja se saatetaan viimeiseen tunnettuun värisävyynsä ja levitetään uusi kerros pintakäsittelyä ja pintakäsittelyä. Uudelleen pinnoitus on vaihtoehto, jos haluat päivittää lattiasi ulkonäköä tai olet tehnyt pieniä korjauksia kovapuulattiallesi. Naarmujen poistaminen, aukkojen täyttäminen tai kovapuulattian paikkaaminen voivat olla syitä kovapuulattian uudelleen pinnoittamiseen. Kovapuulattian uudelleen pinnoittaminen palauttaa myös kovapuulattian kiillon ja poistaa mahdolliset vuosien varrella syntyneet värjäytymät.

Kovapuulattian uudelleen pinnoittaminen on melko selkeä prosessi, johon kuuluu lattian perusteellinen puhdistus ja kevyt hionta aiemman pintakäsittelyn poistamiseksi. Kun olet lopettanut hionnan, toinen perusteellinen puhdistus on paikallaan, jotta sahanpuru ja lika eivät pääse uuden värjäyksen ja pintakäsittelyn sekaan.

Uudelleenkäsittely taas voi olla hieman työläämpi. Monet kodinomistajat valitsevat mieluummin lattioidensa ammattimaisen uudelleenkäsittelyn kuin ottavat tehtävän itse hoitaakseen. Uudelleenkäsittelyyn kuuluu sama perusteellinen puhdistusprosessi, mutta hionnan yhteydessä lattia valmistellaan intensiivisemmällä hiontaprosessilla. Tavoitteena on saada puu tuoreeseen, värjäämättömään puuhun, jotta siihen voidaan levittää uusi tahra ja pintakäsittelyaine.

Miksi valita toinen toisen sijaan?

Miksi kukaan valitsisi uudelleen pinnoituksen, kun voisi yksinkertaisesti pinnoittaa uudelleen? Vastaus tähän löytyy kovapuulattian kunnosta. Jos lattiassa on syviä naarmuja, vaurioita tai se on jopa vahattu, se on syytä pinnoittaa uudelleen. Lattiaa, joka on vahattu, ei voi pinnoittaa uudelleen, koska uudemmat uretaanipinnoitteet eivät tartu lattiaan kunnolla. Jos lattia on vaurioitunut huomattavasti, se on korjattava. Tämä voi edellyttää lattian osien irrottamista. Korjattujen osien uudelleen pinnoitus ei aina vastaa nykyistä värjäystä ja pintakäsittelyä.

Kovapuulattian hoidon merkitys ulottuu paljon pidemmälle kuin sen kauneuden säilyttämiseen. Oikein hoidettu, ansaitsemansa hoidon ja huomion saanut puulattia lisää kotisi arvoa, pitää sen lämpimänä ja vähentää uudelleen pinnoituksen tai uudelleenkäsittelyn tarvetta.

Jos haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, punoita alla olevia oppaita:

  • Kovapuulattioiden korjaaminen
  • Kovapuulattioiden uudelleenkorjaus
  • Kovapuulattioiden uudelleen pinnoittaminen