Kovapuulattiat usein kysytyt kysymykset

Meillä on ilo antaa vastauksia joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin (FAQ), jotka koskevat monia tuotteitamme. Jos haluat lisätietoja konepuulattioistamme, selaa valikoimaamme erinomaisia laatutuotteita, tutustu kovapuulattia-artikkeleihimme tai selaa alla olevia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kysymys: Mikä on suunniteltu puulattia?

A. Kovalevylattiat ovat tuote, joka koostuu kovapuusta, vanerista tai HDF-levystä valmistetusta ytimestä ja kovapuuviilusta, joka on liimattu ytimen yläpintaan, ja sitä on saatavana lähes kaikista kovapuulajeista. Tuotteessa on siten valitun puulajin luonnolliset ominaisuudet valokuvakerroksen sijaan. Suunniteltu tuote on suunniteltu tarjoamaan parempaa vakautta erityisesti silloin, kun kosteus tai lämpö aiheuttavat ongelmia massiivipuulattioille.

Kysymys: Mitä etuja suunniteltu kovapuu tarjoaa laminaatti- ja massiivikovapuulattioihin verrattuna?

A. Suunniteltu lehtipuu on monipuolisempaa ja vakaampaa kuin massiivikovapuu ja laminaatti; kestää paremmin kosteutta kuin massiivikovapuu; soveltuu paremmin maanpinnan alapuolisiin asennuksiin – kellareihin, joissa kosteus on yleistä; voidaan asentaa säteilylämmitysjärjestelmien päälle, joilla on taipumus kuivattaa massiivikovapuuta, jolloin laudat kutistuvat, kuppaantuvat ja vääntyvät; sopii erinomaisesti betoniseen aluslattian päälle joko suorana liimauksena tai kelluvana lattianpäällysteenä.

Q. Mitä tarkoittaa suurempi vakaus?

A. Massiivikovapuun epävakaus johtuu yleensä kosteudesta tai lämmöstä. Epäsuotuisissa olosuhteissa massiivipuulattiat voivat vääntyä, kupruilla, turvota tai halkeilla. Suunnitellulla kovapuulattialla nämä ongelmat ratkaistaan rakentamalla monikerroksinen lankku, joka torjuu vääntymistä ja pysyy tasaisena ja ehjänä. Tämän vuoksi suunniteltu kovapuulattia on parempi valinta asennettavaksi säteilylämmönlähteiden päälle ja betonin päälle riippumatta siitä, onko se maanpinnan alapuolella vai yläpuolella.

Q. Kuinka monta kerrosta puulattiassa on?

A. Pintakovaviilun lisäksi puulattioissa on yleensä kolme tai useampia kerroksia. Yleensä useampi kerros lisää vakautta. Ydinkerrokset voivat olla vaneria, suurtiheyskuitulevyä tai kovapuuta. Esimerkiksi Vanier-lattioissa on viidestä seitsemään kovapuukerrosta.

Kysymys: Tuhoaako tekniikka kovapuulattioiden luonnollisen kauneuden?

V: Ei lainkaan. Pintakerros kovapuuta (kovapuuviilu) on samaa aitoa kovapuuta kuin massiivipuulattioissa.

Kysymys: Mikä on kovapuuviilun paksuus?

V. Kovapuun viilun, ylimmän kerroksen kovapuun, paksuus voi tyypillisesti olla 0,5-4,5 mm tai enemmän. Laadukas kovapuu viilu tarjoaa monia vuosia kestävää käyttöä. Esimerkiksi Vanierin suunnitellussa kovapuulattiassa on Select and Better 2 mm:n kovapuuviilu, ja sillä on 25 vuoden takuu viimeistelylle.

Kysymys: Voinko viimeistellä (hioa) puulattian uudelleen?

V. Se riippuu kiintopuukerroksen paksuudesta, mutta tosiasia on, että 95 prosenttia kiintopuupinnoista ei koskaan hiota uudelleen. Kun tarjolla on korkealaatuisia viimeistelyjä ja lattian uudelleenkäsittelyyn liittyvä laaja prosessi, vaurioituneet alueet poistetaan usein ammattimaisesti. Jos hiontaa halutaan, ammattimainen hionta poistaa yleensä 1/32 tuumaa. Jos lattiassasi on siis 2 mm:n kerros, voit hioa lattiaa 1-2 kertaa.

Q. Mikä on Janka-kovuuskoe ja miksi minun pitäisi olla siitä tietoinen kuluttajana?

A. Laadukkaan puulattian kuluttajana haluat luonnollisesti tietää, miten ostoa harkitseva tuote kestää kulutusta ja kolhuja. Janka-kovuusluokitus on standardimittari tähän tarkoitukseen. Janka-testi tehdään mittaamalla voima, joka tarvitaan 0,444 tuuman teräskuulan upottamiseen puulajiin puolet kuulan halkaisijan syvyyteen. Mitä korkeampi luokitus on, sitä kovempi puulaji on. Janka-kovuusluokitus on tietenkin hyödyllinen myös arvioitaessa, kuinka helppoa tai vaikeaa on lyödä naulaa kovapuuhun tai leikata sitä sahalla.

Janka-kovuusdiagrammi:

Kysymys: Onko olemassa vertailukohtaa muiden puulajien suhteellisen kovuuden vertailemiseksi?

V. Punatammi on erittäin suosittu ja kestävä puulaji. Sen Janka-luokitus on 1290, ja se toimii vertailukohtana muiden puulajien suhteellisen kovuuden vertailussa.

Kysymys: Onko Janka-luokitus hyödyllinen puulattioiden osalta?

A. Janka-luokitus on hyvä pitää mielessä sekä massiivikovapuulattioiden että massiivikovapuun osalta, varsinkin jos kestävyys on sinulle keskeinen myyntivaltti. Kootun lattian viiluun käytetyn kovapuun Janka-kovuusluokitus ohjaa sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon aiottuun lattian käyttötarkoitukseen. Vanier Hard Maple, Brazilian Cherry ja Hand-scraped Oak, Red Oak ja Black-Stained White Oak ovat kaikki erinomaisia lattioita vilkkaasti liikennöidyille alueille.

Kysymys: Mikä on suurin sallittu poikkeama, kun valmistellaan alapohjaa?

A. Aluslattian valmistelu on keskeinen tekijä lattian lopputuloksen kannalta. Aluslattiassa tulisi olla enintään 3/16 tuuman poikkeama yli 10′:n pituudelta.

K. Mitä tarkoittaa, kun kovapuuta myydään satunnaispituuksina?

A. Pituudet vaihtelevat valmistajittain. Joissakin valmistajissa on laudat yhtä pituutta, ja ne ovat yleensä kalliimpia vaaditun laadun vuoksi. Toiset taas sisältävät lautoja satunnaispituisina, mutta ilmoittavat laatikossa lyhimmän ja pisimmän laudan pituudet. Kun laudan pituus on satunnainen, kaikki laatikossa olevat laudat ovat näiden kahden pituuden väliltä. Jotkut valmistajat saattavat jopa ilmoittaa kunkin laudan pituuden osuuden.

Kysymys: Miten minun pitäisi asentaa kovapuulevyt?

V. Yleensä ottaen puukoolattu lattia voidaan asentaa kolmella eri tavalla: i) naulaamalla, jos se on vanerialustan päällä, ii) liimaamalla, jos se on vanerin tai betonialustan päällä, ja iii) kelluvalla lattialla, jos se on vanerin tai betonialustan päällä.

Naulausasennuksessa ihanteellisen vanerialustan on oltava ¾" paksu, ja sen alle on laitettava 15 lb:n painoinen kattohuopa (tai vaihtoehtoisesti meidän toimittamamme MoistureBlock).

Jos liimaat lattian suoraan aluslattialle, käytä 100-prosenttista uretaanipohjaista liimaa, jossa on integroitu höyrysulku.

Jos kyseessä on kelluva asennus, käytä höyrysululla varustettua aluskatetta. Yleensä kelluvassa asennuksessa saumat on edelleen liimattava yhteen tavallisella puuliimalla, kuten Elmers- tai Titebond-liimalla, ellei kyseessä ole liimaton click-lock -lattia.

Huomaa, että edellä oleva selitys on yleinen ohje. Katso yksityiskohdat asennusohjeistasi.

Kysymys: Pitääkö minun olla urakoitsija ostaakseni ?

V. Ei. Kuka tahansa, joka täyttää vähimmäistilausvaatimuksen, voi ostaa osoitteesta . Tämä tarkoittaa, että olitpa sitten jakelija, jälleenmyyjä tai ison projektin kanssa työskentelevä asunnonomistaja, voit hyödyntää tarjoustemme erinomaista hinnoittelua.

Kysymys: Olenko rajoitettu vain yhteen tuotteeseen astiassa?

V. Tämä riippuu siitä, mistä tuotelinjoista olet erityisesti kiinnostunut. Soita saadaksesi lisätietoja.

K. Tarjoatteko muita alennuksia ammattilaisille?

V. Kaikki ’s-materiaalien hinnoittelu on alennettu mahdollisimman paljon kaikille riippumatta siitä, ovatko he alan ammattilaisia vai eivät. ’n tarjoamat alhaiset korotukset puulattioille ovat edelleen parasta mahdollista hinnoittelua, mitä löydät mistään.

Q. Miten saan lattianäytteitä?

A. Näytteitä voi tilata ILMAISEKSI verkossa tai puhelimitse numerosta 1-877-631-2845. Luottokorttia ei tarvita.

K. Toimitetaanko tuotteita maailmanlaajuisesti?

V. Kyllä.

K. Voitteko kertoa minulle tarkan päivämäärän, jolloin kontti saapuu?

V. Valitettavasti emme voi antaa takuita konttien lähetysten aikatauluista. Tällä hetkellä useimmat kontit kestävät 8-10 viikkoa maksun saapumisesta. On mahdollista, että se voi kestää kauemmin meistä riippumattomien tekijöiden vuoksi. Esimerkiksi Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen toteuttamat turvatoimet voivat mahdollisesti viivästyttää lähetystä.

Q. Miten kotitalouksille toimitetaan?

A. Tuote toimitetaan nosto-ovella varustetulla kuorma-autolla. Kuormalavat laskettaisiin maahan ja vedettäisiin ajotielle kuormalavahissillä. Kotitaloustoimitus katsotaan suoritetuksi, kun tuote on asetettu ajotielle. Rakennusmateriaalit ovat painavia, ja niiden vastaanottaminen toimituksen yhteydessä edellyttää asianmukaisia laitteita tai työvoimaa. Tarkistakaa tavaroidenne paino ennen toimitusta, jotta olette asianmukaisesti valmistautuneet.

Q. Mitä maksutapoja hyväksytte?

A. Hyväksymme Visa- ja MasterCard-korteilla, pankkisiirroilla (joita kutsutaan myös kassashekiksi tai maksumääräyksiksi) ja tilisiirroilla.

Q. Mikä on takuukäytäntö?

A. Suunnitelluilla tuotteillamme on joko 20 vuoden tai 25 vuoden valmistajan viimeistelytakuu, ellei toisin mainita. Ota meihin välittömästi yhteyttä, jos sinulla on takuuongelmia. Kun varmistamme, että kyseessä on takuuongelma, vaihdamme tuotteen.