Kourujen vaihto: Pitäisikö sinun tehdä itse vai palkata ammattilainen?

Kourujen vaihto: Pitäisikö sinun tehdä itse vai palkata ammattilainen?

Hyvin asennettu sadekouru suojaa kotia ja sen perustuksia vedeltä, joka voi imeytyä seiniin tai kerääntyä maahan ja aiheuttaa vahinkoa. Ajan myötä kouru voi kulua tai vaurioitua, jolloin talosi on vaarassa. Kourujen vaihtoa ei pidetä yhtä vaikeana tehtävänä kuin joitakin kodin parannustöitä, joten monet kodinomistajat päättävät tehdä sen itse. Vaikka kourun vaihtamisessa omin päin on joitakin etuja, ammattilaisen asennus on myös harkitsemisen arvoinen – ja useimmissa tapauksissa suositeltavaa. Kourun asentaminen itse voi maksaa vähemmän kuin ammattilaisen palkkaaminen, mutta jos kourut asennetaan väärään kulmaan tai ne ovat väärän tyyliset taloosi tai alueellesi, taloon voi ajan mittaan syntyä rakenteellisia vaurioita.

Vaikeus: Keskivaikeasta vaikeaan. Kourujen vaihtaminen voi vaatia erikoislaitteiden vuokraamista, ja se vaatii varovaisuutta tikkailla tai katolla työskenneltäessä. Erityistä huolellisuutta tarvitaan, jotta varmistetaan, että kourut mitataan, kallistetaan ja asennetaan oikein tulevien vesivahinkojen estämiseksi.

Kourujen vaihto on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi Asiantuntijat ovat vain klikkauksen päässä. Hanki ilmaiset, sitoumuksettomat hankearviot lähelläsi olevilta ammattilaisilta. Etsi ammattilainen +

Milloin kannattaa tehdä itse

Monet kodinomistajat puhdistavat kourunsa itse, mikä saa heidät myös haluamaan vaihtaa vanhat kourut itse. Kourujen asennuksen suorittaminen ilman ammattilaisen apua riippuu useista tekijöistä: mukavuustaso tikkailla kodin kourujen korkeudella, perustyökalujen omistaminen, kyky käyttää työkaluja tikkailla seistessä, käytettävissä oleva aika tehtävän suorittamiseen ja mahdollisesti osaavan ystävän tai perheenjäsenen apu.

Tunnet kotisi kourut.

Sadekourujen asentaminen ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se näyttää, mutta on hyödyllistä tuntea, miten kourut asennetaan huolellisesti niin, että ne edistävät veden virtausta poispäin talosta. Jos olet vuosien varrella tehnyt pieniä kourukorjauksia, saatat jo tuntea, miten ne toimivat. Alaskourut on sijoitettava oikein, jotta vesi ei pääse kerääntymään lähelle perustuksia. Jos näin ei ole tai jos syöksytorvia ei ole tarpeeksi, sinun on harkittava, mihin paikkaan niitä kannattaa lisätä. Asunnon omistajat voivat nopeasti valita korvaavat kourut paikallisesta rautakaupasta.

Sinulla on oikeat työkalut ja laitteet.

Kodinomistajat, jotka toteuttavat paljon tee-se-itse-ulkona-projekteja, omistavat todennäköisesti tarvittavat työkalut ja laitteet kourujen vaihtamiseen. Katolle ulottuvat jatkotikkaat ovat yksi tehtävän suorittamiseen tarvittava varuste. Tämän lisäksi kodinomistajilla pitäisi olla akkuporakone, mittanauha, tiivistepistooli, sulkupeltisakset, puristin, kuusiokärkinen ajuri ja offset-peltisakset. Niittipistoolista voi olla apua myös niittien lyömisessä reikiin. Muussa tapauksessa vasara ja naulat voivat riittää asennettavasta kourutyypistä riippuen. Jos sellainen on käytettävissä, kourujen leikkaamiseen voidaan käyttää myös jiirisahaa.

Sinulla on aikaa käyttää kourujen asennukseen tai kourujen vaihtoon.

Talon koko ja vaihdettavien sadekourujen määrä vaikuttavat kokonaisasennusaikaan. On myös tärkeää ottaa huomioon ylimääräinen aika, joka tarvitaan sen päättämiseen, mitkä kourut sopivat parhaiten taloon, varsinkin jos ne räätälöidään. Keskimääräisesti suurin osa keskikokoisen talon omistajista pystyy asentamaan omat kourunsa päivässä tai alle päivässä, jos heillä on kaikki tarvittavat materiaalit ja laitteet. Vertailun vuoksi mainittakoon, että ammattitaitoinen yritys voi asentaa jopa 150 rivijalan kourut 7 tunnissa. Jos kourujen vaihtaminen on sinulle uutta ja koet pystyväsi tekemään sen itse, kannattaa varata lisäaikaa työn suorittamiseen.

Sinulla on joku auttamassa sinua.

Kourujen DIY-vaihto kannattaa tehdä vähintään yhden ylimääräisen henkilön avustuksella. Vinyylikourut ovat yleensä kevyitä, mutta teräs- tai kuparikourut ovat paljon raskaampia. Jos ylimääräinen henkilö pitää tai vakauttaa raskasta kourupituutta, kodinomistajat voivat pysyä turvallisesti tikkailla. Tikkailta putoaminen on aivan liian yleinen tapaturma, joten on parasta välttää mahdollisimman monia epävarmoja asentoja, kun pitelee painavia tai hankalia esineitä. Toinen silmäpari voi myös olla kätevä mittaamaan kourun molempien päiden kaltevuuden, kun kourua säädetään ennen sen asentamista.

Milloin kannattaa palkata ammattilainen?

Yleinen virhe, jonka jotkut kodinomistajat tekevät vaihtaessaan omia kourujaan, on se, että he valitsevat kourutyylin tai materiaalin, joka ei sovi taloon. Ammattilaisen apu talosi sadekourujen valinnassa voi estää tulevat ongelmat. Asunnonomistajat saattavat myös palkata mieluummin kouruyrityksen, jos heidän kourunsa ovat vielä takuun piirissä, varsinkin jos he eivät viihdy jatkotikkailla tai jos he eivät tunne teknistä prosessia, jolla kourut leikataan, kallistetaan ja tiivistetään oikein. Kokonaisvaltaisen kourujärjestelmän kaikkien tarvittavien osien ostamisen kokonaishinta voi myös yllättää jotkut kodinomistajat.

Kourujen vaihto on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi Asiantuntijat ovat vain klikkauksen päässä. Hanki ilmaiset, sitoumuksettomat hankearviot lähelläsi olevilta ammattilaisilta. Etsi ammattilainen +

Kouruillasi on vielä takuu.

Joissakin tapauksissa vanhat kourut voidaan vaihtaa ilmaiseksi, jos niillä on vielä takuu. Ammattimaisesti asennetuilla kouruilla saattaa olla valmistajan takuu sekä asennusyrityksen myöntämä työtakuu. Yleensä nämä takuut voivat kestää 5 tai 10 vuotta, ja ne saattavat edellyttää, että asunnon omistajan on noudatettava säännöllistä huoltoaikataulua, jotta kourut eivät kuluisi nopeasti. Jos kourut vaurioituvat auringon tai muun sään kuin katastrofaalisen tapahtuman, kuten hurrikaanin tai tornadon, vuoksi, ne voidaan vaihtaa ilmaiseksi takuuvaihdon yhteydessä.

Et tiedä, mitä kouruja ostaa.

Oikean kourun valitseminen on paljon haastavampi prosessi kuin miltä se näyttää. Neljä tärkeintä tekijää, jotka on otettava huomioon uusia kouruja valittaessa, ovat talon koko, katon kaltevuus, vuotuinen sademäärä ja kiinnitysvaihtoehdot. Kolme erilaista kourutyyppiä on vakiovarusteena: puoliympyrän muotoiset kourut, jotka vaativat alapuolelle asennettavat koukut; K-tyyliset kourut, joiden tasainen puoli on helppo asentaa karmilautoihin; ja fascia-kourut, jotka toimivat samalla talon julkisivuna. Oikean kourukokoisen kourun valitseminen riippuu alueesi sademäärästä ja katon kaltevuudesta. Rankkasateisiin tai lumisateisiin nähden liian pieni kouru voi aiheuttaa paineellisia vuotoja tai valua vettä talon rakenteisiin tai perustuksiin, mutta ylisuuret kourut voivat heikentää reunakivetystä tai irrottaa talosta, jos ne on kiinnitetty väärin.

Materiaalikustannukset voivat nousta nopeammin kuin uskotkaan.

Talon kaikkien kourujen vaihtaminen voi olla ennakoitua suurempi työ. Aluksi voi tuntua edullisemmalta ostaa materiaalit itse, mutta se voi lopulta maksaa enemmän kuin mitä kouruyritys veloittaisi. Kourujen asennustarvikkeisiin kuuluvat yleensä kourut, ripustuskannattimet tai -kiinnikkeet, syöksytorvet, kulmakappaleet, päätykappaleet, kourun pellit, kourun tiiviste ja naulat tai niitit kourutyylistä riippuen. Näiden materiaalien vähittäishinnat voivat nousta nopeasti. Ammattimainen asennusyritys ostaa yleensä kourujen asennusosat irtotavarana, jolloin tukkuhinnat ovat edullisemmat kuin kotiyrittäjällä.

Virheen tekeminen on helppoa – ja sen korjaaminen voi olla vaikeaa ja kallista.

Kourujen vaihtoprosessiin perehtymättömien asunnonomistajien on tärkeää olla tietoisia kahdesta yleisestä sudenkuopasta, jotka voivat lopulta maksaa enemmän rahaa pitkällä aikavälillä. Ammattilainen tietää, miten ja mitä tarkastaa, onko talossa jo olemassa vesivahinkoja, ja oikean kourun asentamatta jättäminen oikeaan nousukulmaan voi aiheuttaa veden valumisen taloon ja perustuksiin syöksytorven sijasta. Loiva kaltevuus on paras, jotta vesi pääsee virtaamaan kunnolla syöksytorveen, eikä vesi keräänny epäasianmukaisesti. Jos kourut asennetaan sisäpuolelta jo lahoavaan puuhun, tulevat korjaukset ovat todennäköisesti laajempia ja kalliimpia.

Kourujen vaihto on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi Asiantuntijat ovat vain klikkauksen päässä. Hanki ilmaiset, sitoumuksettomat hankearviot lähelläsi olevilta ammattilaisilta. Etsi ammattilainen +

Olet epävarma tikkailla tai et tunne oloasi varmaksi tikkaiden käytössä.

Korkean paikan pelko ei ole harvinaista – jopa tee-se-itse-harrastajien keskuudessa. Jotkut kodinomistajat voivat kiivetä tikkailla mukavasti yksikerroksisen talon korkeuteen, mutta toiset saattavat tuntea olonsa turvattomaksi kiipeämällä niinkin korkealle kuin kaksikerroksisen talon katolle. Kourujen vaihdon haasteena on se, että kodinomistajien on paitsi kiivettävä tikkaille, myös pidettävä materiaaleja kädessä ja työskenneltävä tuolla korkeudella. Koska tikapuutapaturmat ovat valitettavan yleinen ilmiö, on parasta jättää tämä työ ammattilaisille, jos tikkaat aiheuttavat huolta.

Tuomio: Tee itse vai palkkaa ammattilainen?

Kourujen vaihtaminen DIY-työnä voi olla hauska ja haastava tehtävä monille teknisempiin töihin ja tikkailla toimimiseen perehtyneille asunnonomistajille. Kyseessä ei kuitenkaan ole yhden miehen työ, eivätkä kourut ole yhden koon tyyppinen tuote. Väärän kourun tai vääränlaisen kourun asennusvirheellä voi olla pysyviä seurauksia.

Kouruja ei ole suunniteltu sopimaan jokaiseen talotyyliin tai ilmastoon. Paikallinen kourujen asennusyritys tuntee parhaiten taloosi ja sääolosuhteisiisi sopivan kourutyylin. Nämä ammattilaiset osaavat kiinnittää kourun turvallisesti taloon koukkujen tai kiinnikkeiden avulla, jotta se kestää rankkasateet, voimakkaat tuulet tai lumen ja jään. Huonosti kiinnitetty, ylimitoitettu tai väärin kallistettu kouru voi heikentää talon ulkonäköä.

Ammattilaiset ovat koulutettuja havaitsemaan vuotavan kourun aiheuttamat vesivahingot talossa. Ongelman korjaaminen välittömästi voi auttaa estämään merkittävät vahingot tulevaisuudessa. He voivat myös tunnistaa olemassa olevien kourujen mahdolliset alueet, jotka ovat toimineet huonosti, ja miten ne voidaan korjata, kun ne vaihdetaan. Kourujen oikea sijoittelu auttaa estämään veden kerääntymisen talon perustusten lähelle.

Tärkeintä on, että turvallisuus on ensisijainen näkökohta kodinomistajille, jotka harkitsevat kourujen vaihtamista itse. Joissakin kodeissa on useita kattotasoja, jyrkkiä kaltevuuksia tai paljon neliömetrejä, joihin kouru on asennettava. Koulutetut ammattilaiset, jotka työskentelevät mielellään kaiken muotoisilla ja kokoisilla katoilla, voivat hoitaa kaikki nämä tilanteet helposti ja ammattimaisesti. Heillä on myös tapaturmavakuutus, ja usein heillä on myös takuu työstään – tämä on lisäbonus.

Tuomio: Palkkaa ammattilainen.

Räystäskourujen vaihto on parasta jättää ammattilaisilleAsiantuntijat ovat vain klikkauksen päässä. Hanki ilmaiset, sitoumuksettomat hankearviot lähelläsi olevilta ammattilaisilta. Etsi ammattilainen +

Miksi jättää tämä DIY-projekti väliin?

Useimmissa tapauksissa on suositeltavaa asettaa kodinomistajan turvallisuus ja talon rakenteellinen eheys etusijalle antamalla kourujen vaihto ammattilaisen tehtäväksi. Kourujen vaihtaminen omin voimin ei välttämättä säästä rahaa pitkällä aikavälillä, jos ostetaan vääriä materiaaleja, uudet kourut vuotavat tai joku loukkaantuu pudotessaan tikkailta. Ammattilainen pystyy arvioimaan talon asianmukaisesti oikean kourutyylin valitsemiseksi, tarkastamaan talon seinien tai perustusten vesivahinkojen varalta ja asentamaan kourut oikeaan korkeuteen oikeilla liitoksilla ja tiivisteillä vuotojen estämiseksi.

Ammattilaisen palkkaamisen edut

Koska kourut ovat tärkeässä asemassa talon rakenteellisen eheyden kannalta, kuluneiden kourujen vaihtamisen pitäisi olla ensisijainen asia. Ammattilaisen palkkaamisesta tekemään työ puolestasi on monia etuja.

  • Kodin asianmukainen suojaaminen: Ammattimainen kourujen asennusyritys tietää, minkä tyyliset kourut keräävät parhaiten sateen ja lumen ja estävät talon vahingoittumisen.
  • Tarkastus ja vahinkojen torjunta: Ammattilaiset pystyvät nopeasti tunnistamaan piilossa olevat vauriot räystäskouruissa, verhouksissa, katoissa, seinissä tai perustuksissa ja tekemään korjaukset ennen kourujen vaihtamista.
  • Takuu: Tee-se-itse-kourujen vaihto ei tarjoa takuuta, kun taas ammattilainen voi.
  • Laatutakuu: Ammattilaisen kanssa saat työn tehtyä oikein ensimmäisellä kerralla ja määräysten mukaisesti.
  • Kulkurin vetovoima ja arvon nousu: Oikein mitoitetut kourut, jotka on kiinnitetty tukevasti taloon, näyttävät lähes näkymättömiltä ja lisäävät talon houkuttelevuutta.

Kourujen asennusyrityksen asiantuntemusta hyödyntävät asunnonomistajat voivat odottaa säilyttävänsä tai jopa nostavansa kiinteistönsä arvoa ilman, että heidän tarvitsee huolehtia huonosti toimivista kouruista, vesivahingoista tai oudon kokoisista kouruista, jotka heikentävät kodin ulkonäköä.

Jos haluat vaihtaa kourut ammattimaisesti, palkkaa HomeAdvisor-kourujen asennusasiantuntija alueeltasi.

Löydä luotettavat paikalliset ammattilaiset mihin tahansa kotiprojektiin Etsi ammattilaisia nyt +