Kotikokki kokkaa maukkaan uuden keittiön

Mustat kaapit ja valkoinen marmori eivät olleet listalla, kun suunnittelija Laura McCroskeyn Kansas Cityssä, Missourissa asuva asiakas alkoi kirjoittaa ylös ainesosia, joita hän kuvitteli uudistettuun keittiöönsä. Innokas kokki, jolla on energisiä lapsia, ja kodinomistaja kaipasi toiminnallisuutta. "Hän halusi paljon säilytystilaa, ison tiskialtaan, tehokkaan lieden ja vaivattomat työtasot", McCroskey kertoo. "Hän halusi myös ajattoman tilan, jossa on raikas ilme." McCroskeyn mielestä mikään ei voisi olla yhtä aikaa ajattomampaa ja ajankohtaisempaa kuin musta.

"Kävimme edestakaisin mustan kanssa", hän sanoo. "Mutta lopulta kodinomistaja ihastui dramaattisuuteen – ja siihen, miten mustan rikkaus sopii yhteen muun talon kanssa."

Kotikokki kokkaa maukkaan uuden keittiönNate Sheets

Niinpä musta tuli kahteen kaappiseinään ja lisäksi takakomeroon. Sherwin-Williamsin Tricorn Black -värillä maalatut kaappipaneelit peittävät Sub-Zeron jääkaapin ja pakastimen lieden kummallakin puolella. Syvät, täyteläiset sävyt sulautuvat tummaksi värjättyihin puulattioihin. Huone ei kuitenkaan näytä raskaalta, koska suuren vitriinin lasiovet, antiikkiset peilipaneelit kaapeissa lähellä kattoa ja valkoisen sävyn pyyhkäisyt saaressa ja backsplashissa ovat ilmavia kontrasteja. Paneeloitu saari on maalattu Benjamin Mooren Swiss Coffee -värillä.

Kotikokki kokkaa maukkaan uuden keittiönNate Sheets

Bakerin tiskijakkarat täydentävät metallien yhdistelmää ja tuovat samalla nahan tekstuuria ja lämpöä. Lämpimät puut ja metallit täydentävät mustavalkoista palettia. Valkoinen tammi peittää katon, kun taas pähkinäpuu reunustaa lasitetut kaapit. Perinteisen tyylin hana on Waterstonelta. Takakomerossa, joka on maalattu samalla mustalla maalilla kuin kaapit, on lisää säilytystilaa.

Kotikokki kokkaa maukkaan uuden keittiönNate Sheets

Sekä backsplash että työtasot ovat syvästi suonittunutta valkoista Arabescato Corchia -marmoria. "Kodinomistaja ei aluksi ollut innostunut ajatuksesta marmorista", McCroskey kertoo. "Hän piti ulkonäöstä, mutta oli huolissaan kestävyydestä."

Suunnittelija hälvensi hänen pelkonsa antamalla kiveen MORE Surface Care -yhtiön anti-etch-pinnoitteen. Se suojaa naarmuilta ja tahroilta muuttamatta marmorin ulkonäköä, olipa se kiillotettu kuten tässä keittiössä käytetty kivi tai hiottu pinta. "Olen marmorin suuri puolestapuhuja", McCroskey sanoo. "Silmät eivät koskaan kyllästy siihen ajan myötä. Ja Corchian marmori on täydellinen kontrasti mustalle."

Kotikokki kokkaa maukkaan uuden keittiönNate Sheets

"Kodinomistaja halusi koristeellisen keittosarjan, jossa on messinkiset reunukset", McCroskey kertoo. "Ilve ja Lacanche ovat loistavia vaihtoehtoja LaCornuelle. Saat saman kauniin ulkonäön, mutta se tuntuu hinnaltaan hallittavammalta." Nämä elementit yhdistyvät keittiössä, joka on yhtä aikaa ahkera ja huomiota herättävä. "Rakastan sitä, miten kaikki tuli yhteen", McCroskey sanoo. "Siitä tulee todella kaunis keittiö."

Ilve-liesikuvun sekametallit antoivat McCroskeylle lähtökohdan metallipaletille, johon kuuluu myös harjattua messinkiä oleva tuuletushuppu. Laitteisto ja mittatilaustyönä tehty liesituuletin tuovat hienovaraista glamouria ja korostavat näyttävän liesituulettimen kauneutta.