Korkojen nousu 2018

Asuntolainan koron nousu on jo nurkan takana, jos laina on sidottu 12 kuukauden euriboriin, Nordean Tuuli Koivu. Jaa artikkeli: AddThis Sharing. Euroopan keskuspankin EKP:n ensi torstain korkokokoukseen kohdistuu poikkeuksellisen suuri mielenkiinto. Lue lisää: Nordea: Korkojen nousu iskee asuntovelallisiin jo. Suomessa läpi muita maita nopeammin.

Asuntolainojen korkojen nousu näkyy myös asuntosijoittamisessa – katso alta videolta vinkit asuntosijoittajalle. Ekonomistin mukaan korkojen nousu USA:ssa nostaa pitkiä korkoja. Se voi tarkoittaa tiukentuvaa rahapolitiikkaa ja korkojen nousua. Fed on vastannut hintojen nousuun korkojen nostoilla, joita on tulossa vielä lisää. Vesalan mukaan euroalueen tilanne on kuitenkin niin erilainen, että meillä nousua saadaan vielä odottaa. Korkokatto tarjoaa suojaa korkojen nousua vastaan. Pankista soitetaan ja kysytään olenko selvillä korkojen nousun uhasta. Koronnousun arvioidaan jäävän maltilliseksi.

Pankit tarjoavat asiakkaille erilaisia suojia koronnousua vastaan. Asuntovelallisen korkomenot voivat kasvaa tuhansia euroja vuodessa. Muutaman prosenttiyksikön korkotason nousu voisi olla monelle asuntovelalliselle. Asuntolainan lyhentäjälle viitekorkojen nousu tarkoittaa lisää rahanmenoa. Yhä suurempi osa tuloista menee. Asuntolainojen viitekorot voivat nousta jo vuotta ennen kuin EKP:n odotetaan koskevan korkoihin.

Pitkän hiljaiselon jälkeen korot voivat jo pian lähteä nousuun. Ennusteiden mukaan asuntolainojen korkojen nousu alkaa näkyä kotitalouksien kukkarossa jo ensi. Korkojen nousua on toki povailtu aikaisemminkin ja silti korot ovat pysyneet matalina. Kysely: Harva velallinen on huolestunut korkojen noususta. Korkojen nousu tarkoittaa sitä, että vanhojen korkosijoitusten arvot laskevat. Sitä on pelätty vuosia ja nyt se vihdoin tapahtuu. Korot ovat jo pitkään olleet matalalla, mutta ennusteiden mukaan muutos on tapahtumassa.

Miten voi varautua korkojen nousuun? Nyt on ensimmäistä kertaa nähtävissä merkkejä korkojen noususta ennustekauden aikana. Muutokset jäävät edelleen marginaalisiksi ja niitä. Yhdysvalloissa korot ovat kääntyneet nousuun ja Euroopassa odotukset ovat. Korkojen nousuun kannattaa varautua mitoittamalla oma asuntolaina niin, että. Säästäminen ja sijoittaminen, Talous ja me – 13.

Suomen Pankin uusi pääjohtaja Olli Rehn kehottaa kotitalouksia jo varautumaan korkojen nousuun lähivuosina. Kaikkien yleisten ennusteiden mukaan viitekorkojen nousua on turha pelätä. Hillitympi talouskasvu ja korkojen nousu voivat pian olla edessä – ekonomistin ehdotus:. Nordea: Nollakorkojen aika lopuillaan – Korkojen nousu iskee asuntovelallisiin jo keväällä.