Korkkilattiat kylpyhuoneisiin

Ympäristöystävällinen suunnittelu on yhä suositumpaa, mikä tarkoittaa, että "vihreiden" lattiamateriaalien valikoima kasvaa ja muuttuu yhä tyylikkäämmäksi. Kylpyhuoneen lattian valinnassa monet kodinomistajat panostavat korkkiin, ainutlaatuiseen ja ympäristötietoiseen materiaaliin, joka antaa lämpimän ja ainutlaatuisen ilmeen, joka sopii yhtä hyvin moderneihin kuin perinteisiinkin tiloihin.

Korkkitammen luonnollisesti irtoavasta kuoresta valmistettu korkki on erittäin uusiutuva luonnonvara, joka jättää puut koskemattomiksi. Korkki ei ole vain hyväksi koko ekosysteemille, vaan myös kodin ympäristölle. Korkki kestää hometta, joten se on yksi hypoallergeenisimmistä saatavilla olevista lattiavaihtoehdoista ja fiksu valinta kosteisiin kylpyhuoneisiin. Korkki on täynnä ilmasoluja, jotka tekevät siitä luonnostaan pehmeän ja pehmeän jalan alla. Käytettiinpä korkkia sitten aluslattiana kovapuun tai maton alla tai itsenäisenä lattiana, korkki tarjoaa mukavan pinnan, joka antaa lämpöä ja äänieristystä.

Korkkilattiat kylpyhuoneisiin

Korkkilattiat maksavat enemmän kuin linoleumi ja kokolattiamatto, mutta ovat samaa luokkaa kuin monet kovapuulattiat. Korkkilattioita on nyt saatavana täydessä väri- ja kuviovalikoimassa, ja niitä on saatavana sekä laattoina että lankkuina. Liimattavat laatat, joita on saatavana viimeisteltyinä tai viimeistelemättöminä, sopivat parhaiten maanpäällisiin sovelluksiin, kun taas paikoilleen napsautettavat lankut luovat kelluvan lattian, joka sopii mihin tahansa kodin osaan. Jos haluat olla varma, ettei lattia ärsytä allergioita tai ettei vesi pääse vuotamaan rakojen väliin, kannattaa valita viimeistelemätön korkki ja pyytää asentajaa käyttämään vähäisiä VOC-yhdisteitä sisältäviä liimoja ja viimeistelyaineita. Korkin asentaminen voi olla hankalaa, erityisesti kylpyhuoneessa, joka vaatii hankalia reunatöitä ammeen ja wc:n ympärillä, joten se on parasta jättää ammattilaisen tai erittäin kokeneiden tee-se-itse-rakentajien tehtäväksi.

Vaikka korkkilattia on yhtä kestävä kuin kovapuulattiat, se voi silti vahingoittua. Lattialle asetetut tai pudotetut raskaat esineet voivat jättää painaumia, ja laitteen liu’uttaminen lattialla voi repiä pintaa. Laitteiden alla tulisi käyttää alustoja painon siirtämiseksi, jos ne istuvat korkkilattian päällä. Korkkilattia voi kovapuulattioiden tavoin värjäytyä ajan myötä, jos se altistuu suoralle auringonpaisteelle.

Vaikka korkkilattiat eivät ole vedenpitäviä, ne ovat vedenkestäviä – täydellisiä kylpyhuoneeseen. Polyuretaanipinnoite suojaa lattioita pieniltä roiskeilta. On kuitenkin parasta käyttää mattoa tai aluemattoa pesualtaan ja kylpyammeen lähellä, jotta lattiat voidaan suojata mahdollisesti vahingollisilta vesimääriltä. Säännöllinen lakaisu ja kuiva moppaus voivat auttaa suojaamaan pintakäsittelyä, joka on yleensä uusittava 5-10 vuoden välein.

Muut kylpyhuoneeseen sopivat lattiapinnat Lisää sinulle

Parhaat kylpyhuoneen lattianpäällystysvaihtoehdot Lue, mitkä materiaalit sopivat parhaiten budjettiisi ja kylpyhuoneeseesi.