Korkki vs. bambulattia: Kumpi on parempi projektillesi?

Korkki ja bambu ovat molemmat kiehtovia lattianpäällystevaihtoehtoja, jotka tarjoavat vaihtoehdon perinteiselle kovapuulle. Jos harkitset uutta lattiapinnoitetta kotiisi, nämä molemmat ovat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa sinua pitämään yllä kotia, joka on hieman kevyempi maapallolle. Lue lisää bambu- ja korkkilattioiden hyvistä ja huonoista puolista, jotta voit päättää, kumpi näistä kauniista lattianpäällystevaihtoehdoista on paras valinta seuraavaan kodin parannusprojektiisi.

Korkin ja bambun yhtäläisyydet

Huomaat, että korkista ja bambusta puhutaan usein yhdessä, koska molemmat ovat ympäristöystävällisiä lattiavaihtoehtoja. Nämä tuotteet antavat kodille kauniin ulkonäön samalla kun ne vaikuttavat ympäristöön mahdollisimman vähän. Ympäristötietoiset kuluttajat nauttivat näistä valinnoista, koska ne ovat paljon kestävämpiä kuin kovapuulattiat.

Puiden kypsyminen perinteiseen puulattiaan kestää 30-100 vuotta. Puu korjataan kypsyessään ja istutetaan uudelleen, jolloin pitkä kierto on aloitettava alusta. Sen sijaan bambu saavuttaa kypsyyden vain viidestä seitsemään vuodessa. Tämä ruoho leikataan maanpinnan tasolta, ja se kasvaa juurista uudelleen viiden tai seitsemän vuoden kuluttua jokaisesta sadonkorjuusta.

Korkkilattia on valmistettu puun kuoresta, joten se voidaan korjata tappamatta puuta. Korkkipuut ovat täysikasvuisia 25 vuoden iässä. Kun kuori on kuorittu pois, se voi uusiutua elävään puuhun yhdeksän-12 vuodessa. Yksittäinen korkkipuu elää tavallisesti 150-200 vuotta, mutta nämä puut voivat elää jopa 800 vuotta.

Korkkilattian ammattilaiset

Korkki on pehmeä lattiavaihtoehto, joka tarjoaa runsaasti pehmustusta jalkojen alle. Se puristuu kehon painon alla, joten nautit luonnollisesta annostelusta jokaisella askeleella. Tämä sama ominaisuus tekee korkista hyvän eristeen sekä akustisesti että termisesti. Pehmeydestään huolimatta korkki on erittäin kestävä tuote. Se kestää halkeamia ja palautuu helposti useimmista kolhuista.

Korkki suojaa erinomaisesti perhettäsi mahdollisilta vaaroilta. Antibakteerinen lattia kestää luonnostaan homeen ja homeen. Se kestää myös tulipaloa, eikä se syty, ennen kuin se saavuttaa erittäin korkeat lämpötilat.

Voit hankkia korkkia lankkuja tai laattoja sisustustyyliisi sopivaksi. Sitä on saatavana myös monissa eri sävyissä. Korkin väri läpäisee sen koko paksuuden, joten sävy ei muutu, vaikka korkki kestää pitkäaikaista kulutusta. Korkkilattia kestää tyypillisesti noin 40 vuotta.

Korkkilattian asennus on nopeaa ja helppoa. Useimmissa laatoissa on itseliimautuva tausta, joten voit asentaa ne kuori-ja-tarra-menetelmällä. Toinen vaihtoehto on ohutlaastiliima.

Korkkilattian haitat

Vaikka korkkilattia ei kolhiintuukaan helposti, se voi kestää naarmuja. Korkki ei yleensä ole paras vaihtoehto kotiin, jossa on lemmikkejä, sillä terävät kynnet joutuvat säännöllisesti kosketuksiin materiaalin kanssa. Terävät esineet, kuten pienet lattiajalat ja korkokengät, voivat puhkaista lattian ja aiheuttaa suuria vaurioita.

Korkkia on vaikea korjata, jos vahinkoa tapahtuu. Paras vaihtoehto on vaihtaa koko laatta, joten saatat joutua pitämään ylimääräisiä laattoja käsillä. Korkkilattia on tiivistettävä, jotta se voidaan suojata kosteusvaurioilta. Sinun on oltava varovainen veden käytössä tämän materiaalin päällä ja mopattava kostealla vain tarvittaessa. Pölymoppaus on parempi vaihtoehto.

Jotkin vuodot tahraavat korkkilattian, ja auringonvalo voi valkaista osan tämän tuotteen väristä. Asianmukainen tiivistys suojaa lattiaa pieniltä vesivahingoilta, mutta materiaali värjäytyy ja vääntyy, jos se joutuu tulvan alle. Jos korkkilattia altistuu säännöllisesti kosteudelle, se voi käpristyä ja laajentua, mikä voi aiheuttaa kokonaisten laattojen irtoamisen paikaltaan. Korkki viihtyy parhaiten matalan ilmankosteuden ympäristössä.

Bambulattian ammattilaiset

Bambulattia on suosittu sen vuoksi, että se jäljittelee monia muita kovapuulattiatyylejä. Sitä on saatavana laajassa värivalikoimassa. Bambusta löytyy vaihtelevia sävyjä sen luonnollisessa tilassa. Tuote voidaan myös värjätä, jolloin se tarjoaa laajemman valikoiman vaihtoehtoja, jotka sopivat lähes kaikkiin esteettisiin mieltymyksiin.

Kestävyyden kannalta bambu on vankka valinta. Se on yhtä kovaa kuin punatammi ja suhteellisen kosteudenkestävää. Massiivipuuhun verrattuna bambulattia supistuu ja laajenee vähemmän. Sen puhdistaminen on nopeaa ja helppoa kostealla mopilla. Voit odottaa saavasi bambulattioista 20-25 vuoden käyttöiän, kun lattiat kuluvat säännöllisesti ja kun perhe käyttää niitä säännöllisesti. Vähemmän kulutusta saavat bambulattiat voivat kestää 50 vuotta tai enemmän.

Bambulattiat voidaan asentaa useilla eri tavoilla. Voit asentaa sen muiden lattioiden päälle tai asentaa sen nauloilla tai liimalla. On tärkeää, että bambu sopeutuu ympäristöön ennen asennusta. Ammattimainen asennus on paras vaihtoehto.

Kun ostat bambua, on tärkeää varmistaa, että tuote on peräisin luotettavalta toimittajalta. Jos bambu korjataan liian aikaisin, sen kovuus ei ole optimaalinen. Vahvuudeltaan ja kovuudeltaan paras bambu on seuraavanlainen Mosobambu, jonka on annettu kypsyä vähintään viisi vuotta ennen korjuuta.

Bambulattian haittapuolet

Bambun kovuutta pidetään yleensä vahvuutena, mutta tämä ominaisuus tekee lattiasta myös äänekkäämmän kuin pehmeämpi valinta, kuten korkki. Jos haluat minimoida äänet kodissasi, saatat haluta toisen vaihtoehdon. Jos bambulattia altistuu suoralle auringonvalolle, se voi alkaa menettää osan väristään. Bambu myös tahriintuu helposti, joten on tärkeää tiivistää se kunnolla.

Varmista, että olet perillä bambulattioiden asennusprosessista, jos valitset tämän reitin. Bambulattiat asennetaan usein formaldehydiliimalla. Tämä liima päästää ilmaan vaarallisia kemikaaleja, jotka liittyvät hengitystieongelmiin. Etsi bambutuotteita, joilla on pitkä takuu, jotta voit minimoida joitakin mahdollisia ongelmia, joita voit kohdata bambun kanssa.

Sekä korkilla että bambulla on suuria vahvuuksia, jotka voivat tehdä niistä vahvoja kilpailijoita lattiahankkeessasi. Jos haluat jotain pehmeää ja eristävää lemmikkivapaaseen kotiin, korkki on paras vaihtoehto. Jos haluat kestävän mutta kestävän lattian, bambu voi olla oikea valinta. Ota huomioon kaikki tarpeesi, jotta voit päättää, mikä lattiatyyppi sopii sinulle.