Komposiittiterassin hoito ja ylläpito

Useimmiten kierrätettyjen puukuitujen ja muovin seoksesta valmistettu komposiittiterassi on erittäin suosittu puuvaihtoehtoinen materiaali terassin rakentamiseen. Se on pitkäikäinen, ei lohkeile ja vaatii vain vähän hoitoa ja huoltoa, mikä on hyvä asia niille asunnonomistajille, jotka eivät halua käyttää paljon aikaa kunnossapitoon. Lisäksi komposiittiterasseista on saatavana erilaisia kuvioita ja värejä, jotka jäljittelevät erityyppisiä puun värisävyjä.

Vaikka komposiittiterassit eivät vaadi paljon huoltotöitä, sinun on silti huolehdittava terassistasi. Se auttaa materiaalia säilyttämään uudenveroisen ulkonäkönsä pidempään. Tässä on muutamia vinkkejä komposiittiterassin asianmukaiseen hoitoon ja ylläpitoon.

Komposiittiterassin hoito ja ylläpito

Joustavuus luoda haluamasi ulkoasu: tämän terassin toisella puolella on minimalistinen harjattu kuviointi ja toisella puolella realistinen puun jyvä. Mukana Pravol Dura-Shield Ultratex -komposiittidekkeri vaaleanharmaana. SKU: 10100537

Vinkkejä komposiittiterassin hoitoon

Vältä seisovaa vettä.

Komposiittiterassit on suunniteltu kestämään vettä ja puupäällysteisiin liittyvää lahoa. Sinun tulisi kuitenkin silti tehdä voitavasi minimoidaksesi seisovan nesteen, kuten lätäköiden, muodostumisen. Koska home ja home ovat yleisiä ympäristöolosuhteita ja vaativat kasvaakseen kosteutta, ilmaa ja lämmintä säätä, on parasta vähentää näitä asioita kannen suojaamiseksi.

Ohjaa alaslaskuviemärit uudelleen.

Älä anna katolta valuvan sadeveden roiskua komposiittiterassillesi. Varmista, että syöksyviemärit suuntautuvat muualle, jotta materiaali ei altistu liikaa kosteudelle.

Tuuleta terassin alapuoli.

Kun ilma kiertää komposiittiterassin alla, materiaali kuivuu nopeammin. Varmista tästä syystä, että terassin alla on vähintään 15 senttimetriä esteetöntä ilmavirtaa.

Ohjaa kuivausrummun tuuletusaukot uudelleen.

Kuivausrumpujen on tuuletettava niistä tuleva lämpö talosi ulkopuolelle. Varmista, että tuuletusaukko ei avaudu terassin lähelle, sillä lämpö voi nostaa materiaalin lämpötilaa ja edistää orgaanista lahoamista. Sen lisäksi kuivausrummun tuuletusaukot voivat myös sylkeä ulos kosteaa ilmaa.

Minimoi multa

Jos käytät orgaanista multaa takapihallasi, vältä sen sijoittamista kannelle tai sitä vasten. Jos sinun on pakko laittaa sitä terassin alle tai ympärille, voit aina käyttää epäorgaanista multaa tai soraa.

Käytä kudottuja mattoja.

Älä käytä mattoja tai tervetulomattoja, joissa on kumipohja – nämä tuotteet voivat sitoa kosteutta. Käytä sen sijaan mattoja, joissa on kudottu selkä, sillä ne hengittävät paremmin.

Terassilaudoitus, joka on suunniteltu huipputarkalla pintakäsittelyllä, joka tarjoaa hyperrealistisen puun ilmeen. Featuing Pravol Dura-Shield Ultratex Composite Decking Ipe. SKU: 10100546

Säännöllinen huolto

Puhdistamalla terassin säännöllisesti pääset eroon roskista, jotka voivat aiheuttaa orgaanista lahoamista tai värjäytymistä. Vaikka komposiittiterassit kestävät tahroja, jälkiä voi silti syntyä, jos et hoida materiaalia riittävästi. Varmista, että suoritat nämä komposiittiterassin hoito- ja kunnossapitotehtävät aina tarvittaessa (eli kun likaa tai roskia kertyy).

Poista laudoissa olevat aukot.

Lehdet, ruoho jne. voivat juuttua komposiittilautojen väleihin. Jos roskat kastuvat, ne voivat edistää kannen orgaanista lahoamista. Aina kun huomaat kasaantumista, käytä lastaa tai kittipuikkoa lehtien poistamiseksi. Sen jälkeen voit suihkuttaa terassin puutarhaletkulla varmistaaksesi, että huuhtelet pois kaiken, mikä aluksi jäi huomaamatta.

Lakaiseminen usein

Terassin lakaiseminen on helppoa ja estää roskien jäämisen rakoihin. Varmista, että lakaise säännöllisesti, erityisesti syksyllä, kun lehtiä putoaa sankoin joukoin.

Poista lika ja suola

Terassille voi ajan mittaan kertyä likaa joko kukkaruukusta tai kengistäsi. Myös talvi saattaa jättää terassillesi kivisuolaa, jota on käytetty lumen ja jään sulattamiseen. Voit poistaa tällaiset roskat lakaisemalla. Jos lika ei poistu sillä, tartu hellävaraiseen hankausharjaan (älä käytä metallia), veteen ja mietoon saippuaan. Hankaa lika pois ja huuhtele alue sitten.

Rasvan hankaus

Aina kun terassillesi roiskuu rasvaa, siivoa se heti, sillä tämä auttaa ehkäisemään tahroja. Jos kuitenkin huomaat materiaalissa rasvaa tai likaa, pese se miedolla pesuaineella, joka on tarkoitettu leikkaamaan öljyä.

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja tutustu verkossa olevaan valikoimaan vähän huoltoa vaativia komposiittiterasseja. Löydä sopiva ratkaisu ulko-oleskelutilaasi.