Koivun kasvupaikka

Metsätyyppiluokittelussa parhaita koivun kasvupaikkoja ovat lehdot sekä. Pioneeripuulajina koivu on levinnyt lähes koko Suomeen. Laadullisesti paras koivun puuaines kasvaa ravinteikkailla, multavilla mailla. Koivut (raudus- ja hieskoivu) ovat Eviran luonnonvaraisten kasvien.

Se on toisaalta vaatimaton kasvupaikan suhteen, toisaalta ei kestä täyttöjä eikä tiesuolaa, saa herkästi lahovaurioita ja kestää huonosti leikkaamista.

Koivu kukkii runsaana – siitepölykaudesta tulossa hankala

Koivun lehtien puhkeaminen kertoo kesän saapumisesta. Hieskoivu kasvaa yleensä kosteilla kasvupaikoilla. Rauduskoivu on tärkein koivu teollisuudelle. Koivulajien kasvupaikoissa on usein eroa. Maalaji hienojakoinen ja kasvupaikka kaikesta päätellen lehto.

Tästä näkee, että koivu ei sovi reheville.

Rauduskoivun kasvatus pähkinänkuoressa

Lehdistö on tehokas ilmanpuhdistaja, sillä hehtaarin koivumetsä voi sitoa vuodessa 68 tonnia pölyä. Koivu kestää nuorena melko hyvin tuulta, mutta vanha. Kylvö on istutukseen verrattuna edullisempi mutta epävarmempi tapa koivun uudistamiseen. Kasvupaikan ravinteikkuuden takia runsas kasvillisuus ja niiden. Kaikki puulajit eivät menesty samanlaisessa kasvupaikassa. Kuusta kasvatetaan mieluiten sekametsänä männyn ja koivun kanssa.

Valkorunkoinen koivu on Suomen yleisin lehtipuu. Täystiheä, terve, kasvupaikalle sopivaa puulajia oleva yhden puulajin. Koivun luontainen uudistaminen vaatii maanmuokkauksen. Koivun suuren tuhoalttiuden on kuitenkin arveltu rajoittavan viljelyinnostusta. Koivun rungon ympärille voi rajata suojaavan katealueen Koristekatteilla tai. Aurinko–puolivarjo, keski–runsasravinteinen, tuore kasvupaikka, ts.

Niiden väri on syksyllä kauniin punainen. Käyttämällä kasvupaikalle sopivaa puulajia, Metsä Groupin laadukkaita ja oikean kokoisia taimia sekä osaavia istuttajiamme varmistat täystiheän taimikon.

Puutarhamansikan kasvattaminen: kasvupaikka

Koivun kasvupaikka

Lähes kaikki riippuvaoksaiset koivut ovat nimittäin rauduskoivuja, ja riippahieskoivut ovat äärimmäisen harvinaisia. Yleensä jo kasvupaikka paljastaa kummasta. Kylvöä käy- tetään lisäksi hyvin kivisillä kasvupaikoilla. Leikkaus: Koivuja leikataan mahdollisimman vähän, lähinnä kuolleita oksia poistetaan.

Mahlan keruuaika alkaa huhtikuussa, jolloin se virtaa koivun juurista oksiin ennen. Ero kasvupaikkojen välillä johtunee viime kesän kylmistä sääoloista, jolloin vain avoimien kasvupaikkojen koivut saivat riittävästi lämpöä. Pihlajan tyypillisiä kasvupaikkoja ovat lehdot, lehtomaiset tuoreet ja kuivahkot. Koivuista voi juoksuttaa mahlaa keväällä ennen lehtien puhkeamista. Koivun yleinen lahottaja on pakurikääpä, joka muodostaa tummia. Mitä karumpi kasvupaikka on, sitä enemmän visakoivulla on taipumusta haaromiseen. Koivu kerää kasvupaikaltaan lehtiin ja oksiin lyijyä.

Alnus glutinosa) ja kuivempien kasvupaikkojen harmaaleppä. Koivun siitepölykausi alkaa eteläisimmässä Suomessa jopa kahta kuukautta ennen. Hyvin kasvuun lähteneet mansikan taimet istutettuna paririviin. Erityisen hankalia ovat suuret lehtipuut, esimerkiksi koivu, jonka juuret. Koivun paikallinen kukinta on päättynyt Kaakkois-Suomessa. Tuulen tuomana koivun siitepölyä voi ajoittain kulkeutua kohtalaisesta. Muut kasvit viihtyvät huonosti koivun alla, koska se haihduttaa runsaasti vettä.

Kasvupaikka mielellään kostea ja runsasravinteinen. Lisäksi koivusta on todettu irtoavan kasvukauden aikana. Kangasrousku on kuusen, männyn ja koivun seuralainen.