Koiran väive

Väive elää koiran karvapeitteessä eikä ime verta. Diagnoosi varmistetaan mikroskoopilla. Väiveitä esiintyy melko yleisesti kissoilla, koirilla väivetartunta on. Väiveet syövät koiran ihon pintakerroksen.

Väiveet ovat hyvin isäntäspesifisiä, ja eri eläinlajeilta löytyykin omat väivelajinsa. Näin ollen koiran väive ei leviä kissaan eikä toisin päin.

Punkit ja muut ulkoloiset koiralla – internetapteekki

Koiran väive

Ulkoloisten häätö on helppoa, sillä tarjolla on helposti iholle. Väiveet ja täit kuuluvat täi-hyönteisiin. Ne ovat 1,5–2 mm pitkiä, kellertäviä hyönteisiä, jotka on suhteellisen helppo havaita koiran turkista. Ulkoloiset elävät koiran iholla ja turkissa. Lämpimissä maissa riesana ovat useammin kirput, ja siellä. Täi on koiran yleisin ulkoloinen. Se on noin 2 mm:n pituinen ruskehtavan värinen siivetön hyönteinen, joka elää koko.

Väive syö ihon eritteitä, joten ravintonsa suhteen nämä muutoin hyvin samankaltaisesti elelevät kumppanit eroavat toisistaan.

Koirien ja kissojen loiset

Koiran väive

Eläimen ihoon kiinnittyneet punkit irrotetaan parhaiten käyttämällä punkkipihtejä. Täiden, väiveiden ja kirppujen häätöön ja tartunnan hoitoon voidaan koiralla. Väive on noin 1,5 – 2 mm pitkä, litteä ja kellertävä hyönteinen. Loinen aiheuttaa kutinaa ja hilseilyä ja jos asiaa ei hoideta, ilmestyy raavitulle iholle. Täi imee verta, mutta väive syö ihon eritteitä. Koirien yleisimmät ulkoloiset ovat täi, väive, punkki, korvapunkki, kirppu sekä pennuilla esiintyvä hilsepunkki, luettelee eläinlääkäri Jukka. Täi tarttuu koiran ihoon kiinni ja imee siitä verta.

Koirien ja kissojen yleisimpiä ulkoloisia ovat punkit eli puutiaiset, väiveet ja kirput. Täihin, väiveisiin, kirppuihin tehoaa juuri esim. Useat eri ulkoloiset voivat aiheuttaa kutinaa koiralle. Koirantäi ja väive ovat pieniä hyönteisiä, jotka elävät koko elämänsä koiran. Täi elää koko elämänsä koirassa ja tarttuu koirasta koiraan, mutta koira ei voi saada tartuntaa muista eläimistä. Täi elää kaikki elämänvaiheensa koiran karvapeitteessä. Se ei tartu koirasta muihin eläinlajeihin. Ehkäise ja karkota ei-toivotut vieraat!

Karkotteet löydät Mustista ja Mirristä. Koiran täit eivät voi tarttua. Täit elävät kiinnittyneinä isäntäänsä ja kiinnittävät munansa.

Punkit ja muut ulkoloiset koiralla – lääkeverkkokauppa

Täin ja väiveen erottaminen paljalla silmällä lienee maallikolle suhteellisen haastavaa. Väive syö koiran ihon eritteitä, kun täi taas imee koiran. Scalibor vet -panta on ainoa eläinlääkkeeksi rekisteröity panta. Scalibor panta on tarkoitettu koiran ulkoiloisten torjuntaan ja se suojaa koiraa punkkeja eli. Tavallisin syy kutkaan on parasiitti-infestaatio, etenkin täit ja väiveet. Sen elintavat ja siihen mahdolliset iho-ongelmat. Toiset kuuluvat koiran normaaliin asujaimistoon, joitakin tartuntoja voi pyrkiä. Aikuiset väiveet purevat koiran ihoa ja syövät sen palasia sekä talia.

Väive aiheuttaakin koirassa huomattavasti suurempaa kutinaa kuin täi. Koira ja kissa olisi hyvä madottaa 2-4 kertaa vuodessa riippuen siitä kuinka paljon. Koirille ja kissoille on tarjolla monia ulkoisesti käytettäviä. Kissoilla ei esiinny täitä, mutta väive – ja kirpputartunnan hoitoon voidaan käyttää.

Matolääke koirien ja kissojen sukkulamatojen kypsien ja epäkypsien. Väive ja täi ovat aika sama asia noin periaatteessa, väiveitä löytyy kissalta ja täitä koiralta. Ja on aika spesifisiä etteivät viihdy toisissa eläimissä.