Kohtuuttomat elatusmaksut

Järki_tässä_kohta_menee: "Avopuolisollani on vajaa 4 vuotias lapsi, joka asuu äitinsä luona. Meidän luona lapsi on joka toinen viikonloppu. Kysyn mielipiteitä, koska en tiedä lähdenkö hakemaan elatusmaksuihin korotusta käräjäoikeudesta vai tyydynkö nykyiseen, myös kokemukset olisivat. Isä haluaa viedä elatusmaksut käräjäoikeuteen 28. Yhteishuoltajuus ja elatusmaksut 8. Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Jos eksä ei suostu alentamaan elatusmaksujani, niin voinko hakea käräjäoikeuden kautta muutosta kohtuuttomuuteen vedoten. En jaksa yksinkertaisesti tehdä. Kuinka elatusmaksujen suuruus määräytyy?

Oikeus puolitti Berlusconin entisen vaimon elatusmaksun – 1,4 miljoonaan. Elatusmaksut ovat kohtuuttomia maksukykyyn verrattuna. Mies piti kuukausittaista ulosoton nappaamaa rahasummaa kohtuuttomana. Miehen on siis maksettava jatkossakin 350 euron elatusmaksut. Etenkin vuoroasumisessa elatusapu koetaan usein kohtuuttomaksi. Pahimmillaan elatusmaksut ovat vieneet velkasaneeraukseen.

D:n kannalta olisi kohtuutonta, jos uintikulut laskettaisiin kokonaan lasten elatustarpeeseen. Elatusapua on voinut myös alunperin sitä vahvistettaessa olla kohtuuton esimerkiksi siksi, että kunnollista elatuskykylaskelmaa ei ole laadittu. Onko kohtuullista, että saan teinipojan yh-äitinä elatusmaksua nettona n. Omasta mielestäni lapsesta ei aiheudu kohtuuttomasti lisäkuluja. Kaavamaisen ratkaisun antamisen sijasta ohjeen keskeisenä sisältönä onkin sen täsmentäminen, mitä. Muuten voi joutua maksaa 18 vuotta elatusmaksuja jollekin vittumaiselle ämmälle 13 sekunnin juhannussutasusta. Mikäli sopimusta ei saada aikaan tai se olisi sosiaalityöntekijä-lastenvalvojan mielestä kohtuuton ohjataan vanhemmat vahvistuttamaan elatusapu. KKO:n ennakkopäätöksen mukaan olisi kohtuutonta velvoittaa äiti maksamaan elatusmaksut takaisin, sillä äidin huonon taloudellisen tilan.

Olen maksanut esikoisesta elatusmaksut säännöllisesti, nyt vauvan synnyttyä. Mielestäni kuitenkin kohtuutonta, että joudun maksamaan noin. Elatusvelvollinen on maksanut elatusmaksut suoraan B:n tilille, johon. Toisaalta kohtuuttomia ja perusteettomia vaatimuksia puolin ja toisin. Kohtuuttomuutta on pyritty estämään säätämällä lapsen elatuksesta annetun lain 16 c §:ssä, että erääntyneet.

Periaatteen vuoksi Kaisan lapsen isä maksaa elatusmaksunsa vasta. Huoltokiusaaminen haastamalla elatusmaksuista oikeuteen on tehty. Tämä saattaa aiheuttaa täysin kohtuuttoman elatusmaksun määräytymisen. Mitä edellä 1 momentissa on säädetty, sovelletaan vastaavasti, jos elatusapua koskevan sopimuksen harkitaan olevan kohtuuton.

Tällainen tilanne voisi olla esimerkiksi tilanne, jossa lapsen elatusmaksut.