Kirsikkapuun taimi

Oletko aina unelmoinut omasta hedelmätarhasta? Keväinen aamu alkaa kuin sadussa kun makuuhuoneen ikkunan ulkopuolella kukkii upea kirsikkapuu. Kirsikan yleisintä tuholaista kirsikkakirvaa torjutaan ruiskuttamalla taimi ennen silmujen puhkeamista parafiiniöljyllä tai ennen kukintaa huolellisesti esim. Periaatteessa kirsikkapuun voi kasvattaa siemenestä asti, mutta valmiin. Muiden hedelmäpuiden tapaan kirsikkapuu on helppo istuttaa.

Kun taimet istutetaan 4–5 metrin välein, latvukset saavat riittävästi tilaa ja valoa.

Kirsikka pärjää yhä pohjoisempana

Näin istutat helposti kirsikkapuun taimen ja viimeistelet työn Kekkilä Koristekatteella. Prunus cerasus SIKKOLAN KIRSIKKA. Valitse kirsikkapuulle aurinkoinen ja suojaisa kasvupaikka. Matala kumpuistutus parantaa kirsikkapuun talvehtimista, koska vesi ei jää seisomaan puun. Ulkona talvetettavat taimet lepäävät suojaverkkojen alla kevättä odottaen.

Istuta taimi pystysuoraan ja samaan syvyyteen missä se on kasvanut. Luumu- ja kirsikkapuut tarvitsevat vain vähän leikkausta ja isommat. Hintaryhmäluokittelu koskee taimien yleistä saatavuutta, muttei kohdennu erityisesti.

Pilvikirsikka ’prunus pensylvanica’

Kaikki punahedelmäiset kirsikkapuut ovat suojattava satoaikaan linnuilta. Istuta kirsikkapuut muiden hedelmäpuiden tapaan aurinkoiselle ja suojaisalle. Jos vauriot ovat suuret ja taimi on nuori, kannattaa taimi vaihtaa uuteen. Kirsikkapuun astiataimia voi istuttaa ympäri vuoden.

Mikään ei maistu niin hyvältä kuin oman maan sato! Hong Kongin laajasta valikoimasta löydät kaikkea kasvimaalle: omenapuut, päärynäpuut ja pensasmarjat. Hedelmäpuissa yhdistyvät sekä kauneus että hyöty – oman puutarhan ja pihan hedelmät maistuvat parhaimmilta! Tutustu hedelmäpuuvalikoimaamme! Alkukesällä kirsikan kukinta saa henkäisemään syvään, loppukesällä pääsee poimimaan mehukkaita marjoja suoraan puusta.

Sekä valko- että punakukkaisia. Roihuvuoressa kasvaa yli 240 kirsikkapuuta. Se on suurin koristekirsikkakeskittymä Suomessa. Kirsikkapuita eri lajikkeita: amarelleja, morelleja ja makeakirsikoita.

Taimien istutusväli on 4-5 metriä. Kirsikoiden leikkaustarve on yleensä vähäinen. Kasvutapa pensasmainen, etenkin jos taimi on tuotettu solukkolisäys- menetelmällä. Kirsikka `germersdorf` makeakirsikka, at 7 l.

Kirsikka ’suklaakirsikka’ astiataimi 7 l ruukussa

Morellit Molli-tyyppiset hapankirsikat lienevät kirsikan vanhimpia muotoja. Kyllä ne on kirsikan juurista nousseita juuriversoja. Jos sun kirsikka on omajuurinen, ne ovat samaa lajiketta. Jos taas kirsikkasi on vartettu. Astiataimia voidaan istuttaa koko sulan maan ajan, muut taimet keväällä tai syksyllä. Puiden juuret ja juuripaakku eivät saa kuivua missään vaiheessa. Vaikka osa kirsikkapuista on itsepölytteisiä, toisen lajikkeen istuttaminen. Seinellä huusi hinaaja, ja tönäisin pientä naista, jolla oli sylissään kirsikkapuun taimi.

Hyppäsin kadunkulmassa olevan kaalirivin yli, eikä ollut lainkaan väliä. Keskelle nurmikkoa oli upotettu kirsikkapuun taimi. Se seisoi siinä pienenä ja orvon näköisenä. Keväällä istutetut ruusut kukkivat penkeissään, mutta nekin olivat. Toivepiha leikkaa ja istuttaa kirsikkapuut Länsi-Uudenmaan ja Salon alueella.

Myös kirsikkapuun taimi olisi hyvä tukea parin ensimmäisen vuoden aikana. Kirsikan yleisimpiä tuholaisia Suomessa ovat kirsikkakirva (Myzus cerasi), kirsikkakoi. Yritä siirtää taimi varovasti, kasvustoa ja juurakkoa mahdollisimman vähän vaurioittaen. Millaiseen ympäristöön voi istuttaa kirsikkapuun?

Kirsikkapuiden ja omenapuiden kuori saattaa rapsahtaa halki. Ainoastaan havukasvien kookkaat taimet saavat hänen pihassaan helpotusta ahavalta.