Kiinanruusu pudottaa nuput

Nuput ovat olleet jo suuret ja olen innolla odottanut avautuvia kukkia, mutta aivan. Kertokaa miksi kiinanruusu tiputtaa nuppunsa? Teki valtavasti nuppuja, avasi yhden kukan, mutta sen jälkeen on tiputtanut jo ainakin viisi. Ikkunan vieressä pöydällä on vajaan vuoden vanha kiinanruusu, joka tekee kovasti uusia kukkanuppuja. Katso kuinka saat kiinanruusun kauneimpaan loistoonsa ja anna omat hoitovinkkisi!

Huomioi, että liian kuivassa nuput putoavat.

7 raikasta katetta kukkaruukkuun

Kiinanruusu pudottaa nuput

Kiinanruusua ei saisi koskaan päästää kuivumaan. Jos kasvi on liian märkä, se pudottaa lehtensä jo vihreinä. Vierailija: "Olen aina haaveillut isosta kiinanruususta, mutta olen onnistunut tappamaan aina ihan. Nyt sain taimen, paljon on kukkia ja nuppuja. Aivan liialliselta paahteelta kiinanruusu kannattaa kuitenkin suojata, sillä silloin se saattaa alkaa pudottamaan lehtiään. Miksi kiinanruusu katkaisee nuppunsa?

Tavallisin selitys verenpisaran kukkien tai nuppujen putoamiseen on liian vähäinen kastelu: sekä nuput että kukat voivat pudota, jos kasvi kuivuu.

Miksi verenpisaroistani tippuvat nuput jo ennen kuin ne ehtivät aueta

Kiinanruusu pudottaa nuput

Nyt se sitten on ruvennu järjestyksessä pudottamaan lehtiä alhaalta päin. Lajike on verrattain hidaskasvuinen, nupusta kukkaan n. Myös liikamärkyys, kuivuus, pimeys ja kalkillinen vesi tiputtaa nuput. Hibiscus rosa-sinensis – kiinanruusu, t. Olen nimittäin huomannut, että mokoma pudottaa nuppunsa heti, jos näin pääsee. Kasveja sumutetaan tai ne asetetaan kivien päälle aluslautaselle, joka täytetään vedellä.

Esimerkiksi kiinanruusu pudottaa nuppunsa, jos multa on liian pitkään märkänä. Kosteuden tarkkailua varten voit jättää pienen alueen kokonaan kattamatta. Nuput putoavat -Huoneilma on liian kuivaa. Hanki ilmankostutin tai aseta matalahko lautanen, jossa on vettä kasvin. Murheen kukka sen sijaan on toinen, keltainen kiinanruusuni. Loppuhuomautuksena, yhdessä kiinanruusun latvapistokkaassa näkyi juuren alku! Yksi ehti jo pudota pois ennen avautumistaan, koska huomasin sen liian.

Verenpisarat ovat keski- ja eteläamerikkalaisten sekä uusiseelantilaisten vuoristolajien risteymiä joista tunnetuin lajike on. Kukan nuppujen avautumista auttaa kuitenkin muutaman tunnin päivittäinen auringonpaiste. Lehdet voivat kellastua ja pudota kokonaan, vaikka kyse ei olisi. Nuput tarvitsevat avautuakseen valoa, mutta suoraa auringonpaahdetta se ei kestä.

Kiinanruusu (hibiscus rosa

Liian hämärässä nuput saattavat pudota ja kasvi keskittyy vain lehtien. Suosikkejani ovat aika tavalliset kasvit, mm. Samoin lehtien ja nuppujen suihkuttelu vaikuttaa suotuisasti kukkanuppujen. Toinen kukista on kiinanruusu, jonka nuput juuri ovat aukeamaisillaan. Vetoisessa paikassa joulutähti kärsii ja pudottaa helposti lehtensä.

Valkoiset ja keltaiset kaktukset muuttuvat vaaleanpunaisiksi, jos lämpötila nuppujen ilmaantumisen jälkeen putoaa alle 21 asteen, tunninkin. Lars wrote: Minkä takia Joulukaktus tiputtaa nuppunsa? Haaroittuuko kiinanruusu jos sitä ei katkaise jostain kohtaa, omani on n. Tosin sekin pudottaa kukkansa ennen aukeamista, johtuen varmaan juuri tosta. Niissä on jo pienet nuput, ja ne kukkivat varmasti kohta (jollen tapa niitä sitä ennen). Huomioitavaa myös on, että keittiössä ollut kiinanruusu teki ensimmäisen kukan pari viikkoa sitten, mutta ehti pudottamaan sen jo.

Tai yrittää, mutta tiputtaa nuput.