Kiina kasvihuonepäästöt

Kasvihuonepäästöjä arvioidaan tyypillisesti maittain. EU:n kasvihuonekaasupäästöt kiihdyttävät omalta osaltaan. Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen, ennen. Kiinan voimaloiden aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt nousevat rajusti kymmenen seuraavan vuoden aikana. Uusien kansainvälisten vertailujen mukaan.

Kiinaan, vaan samalla myös kasvihuonepäästönsä. Belgia Iran Malesia Israel Uusi-Seelanti Kiina Puola Irlanti Mongolia Itävalta Valko-Venäjä Iso-Britannia Bahama Bosnia-Hertsegovina Slovenia Kreikka Islanti. Lisätään lukuun vielä muut Aasian maat, suurin osa Afrikkaa, osa Etelä- Amerikasta sekä Kiina tietyin varauksin (siellä ollaan nyt herätty tähän) ja jopa USA ja. Kiina on maailman suurin kasvihuonepäästöjen tuottaja. Tämä johtuu osin hiilivoimaan nojaavasta raskaasta teollisuudesta, joka on siivittänyt. Kiinan aiheuttamat ilmastopäästöt ovat nousseet henkeä kohti mitattuna. Suurimmat päästäjät ovat Kiina, USA, Euroopan unioni, Venäjä ja Intia.

Kiinan kasvihuonekaasupäästöt lisääntyvät mm. Tilaston kärkipaikoilla keikkuvat Kiina. Kiina myönsi keskiviikkona ensimmäistä kertaa, että sen kasvihuonekaasupäästöt ovat vähintään yhtä suuret kuin Yhdysvalloilla. Kiina tuottaa nykyisin maailman kasvihuonepäästöistä selvästi eniten eli liki 28 prosenttia. Esimerkiksi EU ja Kiina ovat Trumpin ilmoituksen alla vahvistaneet. Yhdysvallat tulee kaukana jäljessä 14,5 prosentin.

Samalla kun EU:n osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on enää 11 prosenttia, on Kiina kasvattanut päästöjään siten, että globaalisti päästöt. IEA:n arvion mukaan globaalit energiaan liittyvät kasvihuonepäästöt ovat. Tilastokeskuksen mukaan Suomen kasvihuonekaasupäästöt olivat 58,9 miljoonaa. Kiinassa ja EU:ssa ollaan noin 7-7,5 tonnin tasolla. Näin Kiina varmistelee, ettei siltä aleta vaatia liikaa. Kiina haluaa lähivuosina aloittaa koko maan laajuisen päästökauppajärjestelmän, kertoo Reuters.

Eikä markkinamekanismilla pyrittäisi. Uudet ravitsemussuositukset voivat auttaa Kiinaa vähentämään kasvihuonepäästöjään. Suositusten toivotaan myös hillitsevän maan ylipaino-. Saastuminen ja ympäristön pilaantuminen ovat nousseet Kiinassa vakaviksi. On jo aika voimakkaasti rajoittaa kaikkia kasvihuonepäästöjä.

Miten sitten Venäjä, Kiina ja Intia vähentäisivät, kun Saksa ei pysty onnettoman. Kiina ja EU ovat merkittäviä tekijöitä globaalissa ilmastonmuutoksessa. Nyt Kiina, vuositasolla maailman suurin kasvihuonepäästöjen aiheuttaja ja USA, historiallisesti tarkastellen suurin syyllinen, ovat tarttuneet. Kotitalouksien osuus Suomen kulutuksen kasvihuonepäästöistä on lähes. Euroopan osuus maailman kasvihuonepäästöistä on nyt 11. Kiina tuottaa 40 tunnissa saman määrän kasvihuonekaasuja kuin Suomi koko. Venäjällä (5 %) ja Japanissa (4 %). Intia on pian ohittamassa väkimäärässä Kiinan.

Kasvihuonekaasupäästöt ovat vähentyneet Lahden alueella 37. Vain tällä tavoin voidaan estää teollisuuden ulosliputus Kiinaan ja. Voi kuitenkin olla, että maailma odottaa Kiinalta liikaa. Kasvihuoneilmiö, kasvihuonekaasupäästöt ja ilmastonmuutos. Mikäli muut merkittävät toimijat, kuten USA ja Kiina lähtevät mukaan.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Kiina suostui rajoittamaan kasvihuonepäästöjään, mikä on kirvoittanut ympäristöjärjestöiltä myönteisiä. Koska Tyrannosaurus-laitosten valmistamassa polttoaineessa uusiutuvan energian osuus on jopa 70 prosenttia, kasvihuonekaasupäästöt. Kiina on kohdemaana hyvin haastava, mutta täynnä mahdollisuuksia. Pekingin päästövähennykset suomalaisyrityksille miljardimahdollisuus.

Kiina – kasvihuonepäästöt – PIENI Kuva: Gustavo Madico, Flickr.