Kiikkalainen matto

Huittisista löytyvät räsymattojen taitavat kutojat ja kauniisti liukuvien. Aito kiikkalainen matto – Kuteen pituus = maton leveys x 2, 25. Kuteet pätkitään eripituisiksi. Ei mitenkään, sillä yhtä lajia kudetta ei riitä kuin heitto tai pari kuhunkin mattoon.

Ota avuksi kiikkalainen tapa tehdä räsymatto. Taito-Uusimaan käsityöohjaaja näytti useammat kangaspuut ja selvitti, miten mattoja pääsee kutomaan.

Pirkanmaan kotityö oy lehdissä olleet mallimme

Tällä Kiikan kunnasta peräisin olevalla tekniikalla olen tehnyt aika paljon mattoja sen jälkeen kun sen koulussa opin. Malli on ollut mielessäni koko mattopajan ajan. Kaikki sai alkunsa, kun selailin vanhaa. Käytettävät kuteet pätkitään määrämittaan ja järjestetään mallikerrottaiseen järjestykseen.

Floor RugsRag RugsScandinavian RugsWeaving Textiles Weaving ProjectsHand WeavingWoven RugRug MakingHandmade Rugs. Taitokeskus Huittisten vastaava neuvoja Minna Mellajärvi kertoo matonkudonnasta. Matto nro 2: 30 vuoden tauon jälkeen aloin kutoa mattoja.

Kiikkalainen matto valmistui kudonnanpajassa

Näytä lisää ideoita: Rag rugs,Weave ja Weaving. Naapurikunnasta peräisin oleva mattomalli, jota meillä Huittisissakin on paljon valmistettu. Kiikkalaiset matot heti alkuun. Matto on työläs ja hidas valmistaa. HUPS, tämä kurssi on myyty loppuun, mutta ei hätää. Kurssi: Matto ja minä – kiikkalainen matto to 28. Ensin suunnitellaan malli, mitä materiaaleja ja värejä matossa käytetään. Tervetuloa kutomaan keväisiä mattoja.

Ihania nuo sinun sinisen ja vihreän sävyiset matot. Tekisi mieli kovasti kokeilla. Blogi hurmaavasta lapsiperhe-elämästä Islannissa. Asiaa unelmatyön ja vanhemmuuden yhdistämisestä, lasten kasvamista ja Islannin ihmeistä. Ingerin skarppi ja raikasa, upeareunainen matto valmistumassa.

Raidalla on väliä: Pirkon ja Kirstin pyyhkeitä. Tämän Pin-lisäyksen löysi Päivi T. Tee omia löytöjä ja tallenna ne Pinterestiin.

Kiikkalainen räsymatto – perinteitä kunnoittaen

Kiikkalainen matto

Kuvahaun tulos haulle kiikkalainen matto Alfombras Rojas, Alfombras De Suelo. Ruskea kiikkalainen Kuitutaidetta, Kašmirvilla, Kierrätys, Kudonta, Matot. Lue blogipostauksia aiheesta kiikkalainen. Se on toinen tekemäni kiikkalainen ja kaikkiaan kymmenes matto, jonka olen ikinä kutonut. Noniin ja sitten taas pitkästä aikaa jotain ihan oikeeta asiaakin.

Koulut alkoi reilu kuukausi sitten ja valmiiksi on tullut jo yksi matto.