Kihti sormessa

Kihti aiheuttaa kipeää niveltulehdusta useimmiten isovarpaassa. Tältä voi näyttää kihdin sormeen aiheuttama nivelturvotus. Millaista ruokaa kihtipotilaan pitää syödä? Ylilääkäri Heikki Julkunen vastaa.

Asiantuntijamme kokosivat tietopaketin aiheesta.

Kärsitkö nivelten kolotuksesta? kahdeksan syytä kipuun

Kihti sormessa

Tyypillinen kihdin oire on toispuoleinen isonvarpaan tyvinivelen hyvin kivulias tulehdus. Kihtikyhmyjä esiintyy erityisesti sormissa ja ranteissa. Puriiniemästen aineenvaihdunnan lopputuotteena syntyy virtsahappoa ( uraattia). Kihti ja valekihti (kondrokalsi- noosi, pyrofosfaattiartropatia). Syitä tähän ovat etenkin väestön ikääntyminen ja elintapojen muutokset sekä alkoholin käyttö.

Oikeaan jalkaani tuli yhtäkkiä kihti, joka on hyvin kipeä ja turpoaa jalan päältä.

Tunnista nivelreuman ensioireet

Kihti sormessa

Jalka on aivan punainen ja isovarvas jäykkä. Kihti on yleinen ja yleistyvä sairaus. Sitä voi helpottaa tämän luonnollisen juoman. Jalka kipeytyi (siis aika megalomaanisesti) ja verikokeissa todettiin kihti. Vatkain: "Mikä voi olla sormessa vialla, kun röntgenkuvassa ei näy kuulemma mitään. Sairaalassa lääkäri totesi, että minulla on kihti.

Nyt turposivat varpaat, hampaan juuri rupes särkemään, sormet jäykistyivät ja kaikki johtuu. Reumatologi Markku Kauppi kertoo, millainen sairaus kihti on. Ei ollut tyvinivel joka kipuili vaan keskellä sormea oleva nivel. Kihti vaeltaa nivelestä toiseen. Tärkeimpänä ensioireena jalkapohjien arkuus.

Seuraavaksi nilkat, polvet, olkapäät, sormet. Tulehdus voi esiintyä muissakin nivelissä, varsinkin nilkoissa ja polvissa, joskus sormissa. Jos potilaan sormissa on tulehdusta, hän ei. Kipu tuntuu lähinnä kämmenen rystysen ja sormen ekan nivelen.

Luonnollinen juoma kihdin hoitoon

Kihti sormessa

Tosin en tiedä tuleeko kihti sormeen, mutta toisaalta mainitsit sen ekan. Elintapatautina kihti on onneksi hoidettavissa esimerkiksi. Makkaramainen turvotus varpaissa tai sormissa saattaa kuulua myös oireisiin. Luinen paksunnos nivelessä (esim. sormen DIP- tai PIP-nivelessä). Kihti, Niveltulehdus ilmaantuu hyvin nopeasti, usein yön aikana. Hauskaa,iloista heinäkuuta, tänään 13 C astetta lämmintä, sadetta ja.

Netissä oli kuva kihti sormessa, siis kihti minunkin sormessa oli. Myös syvässä laskimotukkotulehduksessa jalka turpoaa. Oikean käden sormet eivät oikein tahdo ojentuakaan suoriksi. Eikös ne kaikki, kihti,nivelrikko ja nivelreuma, lasketa kuitenkin reumatauteihin. Miksi se on nykyään niin yleinen? Ystäväni mukaan lasi giniä joka aamu autata oireisiin ja lopulta voi lopettaa.

Nivelkipu ja -jäykkyys on reuman ensioire mutta niin on monen muunkin sairauden. Lue miten vaivat voi erottaa toisistaan.