Ketjujen kiristys

Pesu, ketjujen rasvaus ja ketjujen kiristys ovat huoltotoimenpiteitä, joita. Avaat taka-akselin pultit 15mm lenkiavaimella molemmilta puolilta 2. Siirrät takakiekkoa urissa taaksepäin, jolloin ketjut kiristyvät 3. Ketjut irtoilevat, miksi ja mikä avuksi? Ketjujen kireys muuttuu kampia käännettäessä, Mikä mättää.

Kuinka ketjut kiristetään?

Ketjujen kiristys

Etkö sä vielä trekkimiehen vastauksen jälkeenkään ole saanut ketjujasi kiristettyä? Ja jossei sulla mitään ketään hyödyttävää sanottavaa ole. Toivottavasti tyhmäänkin kysymykseen saa asiallisen vastauksen. Kuinka moottoripyörän ketjujen välys tarkistetaan ja ketjut kiristetään. Nosta pyörä keskiseisontatuelle.

Löysää hylsyavaimella taka-akseli riittävän löysäksi. Kannattaa pitää toisella puolella toista hylsy- tai kiintolenkkiavainta, jos.

Opastusta motoristin arkeen osa1

Ketjujen kiristys

Löysää taka-akselin muttereita kummaltakin puoleleta. Säädä ketjunkiristimien muttereita löysäämällä ja kiristämällä ketjun kireys. Polkupyörän ketjun vaihto uuteen kannattaa tehdä ajoissa, jotta rattaat eivät ehdi kulua liikaa. Videolla tehdään polkupyörän ketjun puhdistus ja voitelu kahdella tapaa. Näinkin helkatin simppeli asia, mutta vaivaa niin pirusti. Jotenkin on jäänyt vissiin vähän kammoa päälle, kun katkesi ketjut keskellä metsää. On taidettu aiheesta pulista ennenkin, mutta ajattelin kysäistä asiaa. Minulla on Suzukissa ketjun vapaaliike 4cm pyörän ollessa keskijalalla.

Koska ketjut kuuluvat luonnollisesti moottoripyörän ja mopon kuluviin. Ketjujen vaihto on syytä tehdä parin tuhannen kilometrin välein. Jos ketjut tipahtelevat jatkuvasti, ne ovat venyneet ja kaipaavat kiristystä tai. Esimerkiksi ketjun katkaiseminen ja irrottaminen puhdistusta varten tuottaa hyvän. Jos ketju ei nouse rattaalta toiselle, kiristä vaijeria tästä.

Opastusta motoristin arkeen, osa 1. Joitakin asioita pidetään niin helppoina, ettei opastusta muka koskaan tarvita. Takahaarukassa on mollemmilla puolilla viivoja ja ketjun.

Polkupyörän ketjun lyhennys ja vaihto

Ketjujen kiristys

Tarkista että takajarru on vielä säädöissä, kiristä tai löysää vipua tarvittessa. Tämän viikon kiireisin juttu oli kiistatta ketjujen kiristys, kun ilmat kylmenivät ja lämpenevät ihan yhtenään niin. Hmm, jos ostaa uudet niin mites ne mitat otetaan? Vai, ihan noita ketjun palojako laskemaan? Ketjujen ja rattaiden vaihtaminen ei ole vaikeaa, vaikka ketju olisikin niitattu. Tarvikeketjut ja -rattaat saattavat säästää huomattavasti rahaa.

Mikähän mahtaa olla "normaali" kiristysväli Kawan oletettavasti orkkisketjuilla ja kuinka usein tuollaiset kannattaa vaihtaa? Tuntuu siltä että ketjuja saa olla. Napavaihteisessa ketjun kiristys onnistuu löysäämällä takapulttia ja siirtämällä rengasta. Oikeastaan haluaisin tietää, voiko pyörän ketjut kiristää ja sitten vasta asettaa paikoilleen, vai asetetaanko ne ensin paikoilleen ja sitten vasta. Kirjoittaja: tuomas hassinenniin mulla oli semmosta että miten kireellä ketjut saa olla crossi pyörässä?

Viesti: Kuinkas saa ketjut tarpeeksi kireelle että eivät kolista lokasuojiin.