Kellarin lattianpäällystysvaihtoehdot betonin päällä

Jos päätät viimeistellä kellarisi tyylikkäällä ja kestävällä lattialla, voit tehdä tästä alueesta kotisi elintärkeän asuintilan. Mutta sen mielessä pitäminen, miten lattiapinnoitteen materiaali vaikuttaa kellariin, on olennainen osa sen varmistamisessa, että saat taloosi parhaan mahdollisen investoinnin, joka sopii siihen, mitä etsit.

Betoni on yleensä yleinen lattiamateriaali useimmissa kellareissa, erityisesti siksi, että alue on joko peritty siten tai se on ollut väliaikainen lattiaratkaisu. Sen lisäksi, että betonilattiat antavat kellarillesi viimeistelemättömän ilmeen, niillä on kuitenkin myös omat haittapuolensa, kuten alttius kosteudelle ja vaikeus pitää lämpöä. Kun parannat kellarisi ulkonäköä ja laatua, tässä on muutamia muita lattianpäällystevaihtoehtoja, joita jokaisen asunnon omistajan tulisi harkita:

Keraamiset laatat

Jos nautit betonin kovuudesta ja kestävyydestä, mutta haluat materiaalin, joka kestää paremmin vettä ja on visuaalisesti houkuttelevampi, kannattaa valita jokin keraamisen laattalattian muunnelma. Keraamisesta posliinista travertiiniin, nämä pinnat tuovat kellariin hienostuneen ilmeen ja palvelevat silti lattiaa kestävyyden vuoksi. Jos sinulla on jo betonilattia, voit asentaa keraamiset laatat nopeasti suoraan betonilaattojen yläpuolelle, joten sinun ei tarvitse repiä koko lattiaa irti etukäteen.

Keraamiset laatat ovat tunnettuja myös vedenkestävyydestään, mikä suojaa kellariasi vakavilta vahingoilta vuotojen tai tulvan sattuessa. Sen lisäksi, että keraamiset laatat ovat vähän huoltoa vaativia ja kestävät mahdollisia allergeeneja, niitä on saatavana erilaisina kuvioina, väreinä ja tyyleinä, jotka voivat piristää minkä tahansa kellarin sisustusta.

Vinyyli

Asunnonomistajien, jotka rakastavat puulattian täysin luonnollista ulkonäköä mutta eivät halua ottaa riskiä tämän pinnan mahdollisista vesivahingoista, jos se asennetaan kellariin, kannattaa harkita vinyylilattian käyttöä. Olipa kyse sitten siitä, että voit valita itsellesi valtavan valikoiman erilaisia tyylejä ja malleja, tai siitä, että voit lohduttautua tietäen investoivasi pintaan, joka on sekä vähän huoltoa vaativa että erittäin kestävä, vinyyli on aina varma valinta, kun kyse on kellarin lattiasta.

Kuten keraamiset laatat, vinyyli on erittäin vedenkestävä, joten nesteiden on vaikea tunkeutua tämäntyyppiseen pintaan. Vinyylilattiat sopivat myös hyvin vilkkaasti liikennöidyille alueille, joten jos aiot, että lapset tai vieraat käyvät usein kellarissa, voit olla varma, että naarmuja, kolhuja tai naarmuja ei koskaan kutsuta. Asennus on myös nopeampaa ja helpompaa, ja DIY-kodinomistajat voivat käydä nopeasti läpi kaikki ensimmäiset asennusvaiheet.

Laminaatti

Toinen laadukas lattiavaihtoehto, joka tuo mieleen kivi- tai puupintojen luonnollisen tuntuman ilman kaikkea ylimääräistä huoltoa, ovat laminaattilattiat. Toisin kuin puuta, laminaattilattioita suositellaan myös talon alueille, joissa on riski altistua vedelle, sillä tämä materiaali ei haalistu tai tahriudu kosteudelle altistumisesta ajan myötä.

Asennuksen osalta on vaikea löytää helpompaa ja tee-se-itse-ystävällisempää lattiavaihtoehtoa kuin laminaattipinnat, sillä useimmissa vaihtoehdoissa on liimaton pudotuslukkoasennusjärjestelmä. Laminaattilattioissa on myös erittäin kestävät pinnat, joten ne kestävät helposti tahroja ja ovat yleensä helppohoitoisia. Lisäksi ne voivat antaa kellarillesi luonnonmateriaalien tyylikkään ulkonäön ilman, että sinun tarvitsee rikkoa pankkia vangitsemalla niiden ulkonäköä.

Kellarin lattianpäällystysvaihtoehdot betonin päällä

Mattolaatat

Kun kellarissa on mattolaattapinta, sinulla on varmasti paljon tilaa muokata tyyliä ja ulkoasua, jonka haluat tälle talon alueelle. Mattolaatat sattuvat olemaan myös loistava vaihtoehto, kun on kyse kellarin lattian hoitamisesta ja puhdistamisesta. Sanotaan, että joku kaataa tummanvärisen juoman koko lattialle. Pelkkä tahriintuneiden laattojen avaaminen ja niiden korvaaminen uusilla mattolaatoilla auttaa sinua välttämään pankin rikkomisen ammattimaisen matonpuhdistuspalvelun hankkimiseen. Tämä tekee mattolaatoista myös luultavasti nopeimmin asennettavia kaikista muista mahdollisista kellarin lattiapinnoista.

Kumi

Lopuksi, jos yrität tyylitellä kellaristasi miesten luolaa, lasten leikkihuonetta tai kotikuntosalia, kumilattia saattaa antaa sinulle etsimäsi monipuolisuuden ja kestävyyden. Kumilattia on poikkeuksellinen kaikissa talon vilkkaasti liikennöidyissä tiloissa, joten tämän materiaalin asentaminen kellariin on loistava idea, jos haluat antaa lasten juosta siellä vapaana. Tämä on myös laadukas liukastumis- ja iskunkestävyyspinta, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että ihmiset tai mattosi vahingoittuvat usein käytettynä. Asunnonomistajien, jotka ovat kiinnostuneita tekemään kellaristaan henkilökohtaisen projektin, joka tarjoilee tietyn käyttötarkoituksen tai teeman, tulisi harkita kumilattian laittamista kellariinsa.

Kellarin lattianpäällystysvaihtoehdot betonin päällä