Keittiön lattioiden puhdistaminen

Riippumatta siitä, mikä lattiamateriaali keittiössäsi on, on olemassa muutamia päivittäisiä puhdistustoimenpiteitä, joilla voit vähentää likaa ja likaa. Lakaisemalla joka päivä estetään murujen, lemmikkieläinten karvojen ja kaiken likaisten kenkien mukana kulkeutuvan kerääntyminen lattialle. Viikoittainen moppaaminen poistaa tahmean rasvan ja muut aterioiden valmistelun aiheuttamat jäämät. Koska lattiamateriaaleja on niin monia – esimerkiksi laatta, linoleumi ja puu – on tärkeää tietää, miten keittiön lattiat puhdistetaan parhaiten lattiamateriaalille tarkoitetuilla ratkaisuilla. Väärien ainesosien, erityisesti happamien ainesosien, käyttö voi aiheuttaa vahinkoa. Tässä ovat parhaat vaihtoehdot kullekin lattiamateriaalille.

Keittiön lattioiden puhdistaminen Keittiön lattialaattojen puhdistaminen

Keraaminen laatta on helppo puhdistaa, joten se on kestävä valinta keittiön liikenteeseen. Puhdista keraamiset keittiölaatat lämpimän veden ja miedon pesuaineen tai nestemäisen astianpesuaineen sekoituksella. Käytä mieluummin rättiä tai säämiskätyyppistä moppia kuin sienimoppia, jolla on taipumus työntää likaista vettä laastilinjoihin, mikä vaikeuttaa niiden puhdistamista. Älä anna lasitettujen laattalattioiden kuivua ilmakuivaksi. Istuva vesi muodostaa vesilaikkuja. Kuivaa lattia sen sijaan puhtaalla, nukkaamattomalla liinalla heti pesun jälkeen.

Voit puhdistaa likaisen laattalaastin lisäämällä hitaasti vettä ruokasoodaan, kunnes se muodostaa tahnan. Hankaa keittiön lattialaattojen laattalinjat pehmeäharjaisella harjalla tahnalla. Huuhtele laastilinjat, jotta ruokasooda poistuu. Kuivaa mikrokuitupyyhkeellä.

Keittiön lattioiden puhdistaminen Keittiön lattian linoleumin puhdistaminen

Hiekan ja lian hallitseminen on ratkaisevan tärkeää, jotta joustavan lattian houkutteleva ulkonäkö säilyy pitkään. Nopea pyyhkäisy kostealla mopilla toimii hyvin viikoittaisessa puhdistuksessa. Jos haluat syvemmän kausipuhdistuksen, valitse linoleum-keittiön lattioiden puhdistukseen hankaamaton yleispuhdistusaine. Jos et ole varma lattian koostumuksesta, pelaa varman päälle ja käytä keittiön lattian puhdistamiseen mietoa etikka-vesiliuosta.

Keittiön lattioiden puhdistaminenBrie Williams Näin puhdistat laminaattiset keittiön lattiat

Kevyt moppaaminen hellävaraisella puhdistusaineella toimii hyvin laminaattikeittiön lattioiden puhdistamisessa. Jos haluat tehdä oman laminaattilattian puhdistusaineen, suosittelemme sekoittamaan pienen määrän etikkaa veteen. Vältä liian märkää moppia, sillä silloin vesi voi päästä vuotamaan sokkelien taakse. Kuivaa laminaattilattiat mikrokuituliinalla moppauksen jälkeen, jotta pinta ei jää sameaksi. Älä koskaan käytä vahaa, akryylituotteita tai valkaisuaineita, koska ne voivat vahingoittaa lattian pintaa.

Keittiön lattioiden puhdistaminen Näin puhdistat puiset keittiön lattiat?

Säännöllinen lakaisu ja viikoittainen kuiva moppaus pitävät lian ja lian loitolla kovapuukeittiön lattioista. Puulattiat on kuitenkin syytä syväpuhdistaa kerran tai kaksi kertaa vuodessa kovapuumopilla ja puulattioiden erikoispuhdistusaineella, joka on laimennettu valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kostuta moppi puhdistusliuoksella ja väännä se sitten lähes kuivaksi niin, että se tuntuu vain hieman kostealta. Moppaa lattia varoen, ettei lattialle jää seisovaa vettä. Jos puhdistusaineessa suositellaan, huuhtele puhtaalla, kostealla mopilla. Pyyhi ylimääräinen neste pois, sillä seisova vesi voi vahingoittaa puupintoja.

Keittiön lattioiden puhdistaminen Näin valmistat oman keittiön lattian puhdistusaineen

Halusitpa sitten suojata keittiön uuden lattian tai pidentää olemassa olevan lattian käyttöikää, hellävarainen puhdistusaine on ratkaisevan tärkeä. Vältä hankaavia puhdistusaineita, jotka voivat naarmuttaa tai poistaa lattian pinnan. Noudata aina valmistajan ehdotuksia siitä, millaisia lattianpuhdistusaineita kannattaa käyttää. Jos et ole varma, mikä on parasta keittiön lattialle, valitse hellävarainen kotitekoinen keittiön lattianpesuaine.

Keittiön lattioiden puhdistaminen ruokasoodalla ja etikalla

Tämä DIY-puhdistusliuos toimii hyvin kaikille keittiön lattiatyypeille luonnonkiveä ja kovapuuta lukuun ottamatta. Yhdistä 1/2 kupillista vettä, 1/2 kupillista astianpesuainetta, 1-2/3 kupillista ruokasoodaa ja 2 ruokalusikallista tislattua valkoista etikkaa. Sekoita seosta, kunnes kaikki on liuennut. Kaada se suihkepulloon. Pese lattia pienissä osissa suihkuttamalla, moppaamalla ja huuhtelemalla huolellisesti lämpimällä vedellä. Älä jätä huuhtelua väliin, sillä muuten jää itsepäisiä ruokasoodaraitoja, joita on hankala poistaa.

Keittiön lattioiden puhdistaminen astianpesuaineella

Astianpesuaine tehoaa hyvin elastisiin lattiamateriaaleihin, kuten linoleumiin ja vinyyliin, ja se toimii hyvin myös keraamisissa laatoissa. Lisää vain 1 tai 2 ruokalusikallista astianpesuainetta yhteen gallonaan lämmintä vettä ja sekoita, kunnes se on sekoittunut. Käytä liuosta keittiön lattioiden moppaamiseen. Älä käytä tiskiainetta ja vettä puulattioille, sillä ne voivat värjäytyä tai vääntyä liiallisen kosteuden vaikutuksesta. Jos sinulla on laminaattilattia, katso ensin valmistajan suositus ennen puhdistamista astianpesuaineella. Useimmissa laminaateissa on varoitukset liiallisen kosteuden vaikutuksista.