Keittiön lattianpäällystevaihtoehdot

Keittiö on yksi talon vilkkaimmista huoneista, joten lattiamateriaalin on oltava kestävä, mukava ja houkutteleva. Tässä ovat parhaat keittiön lattianpäällystevaihtoehdot.

Suosikkimme keittiön lattianpäällystevaihtoehdot

Keittiön lattianpäällystevaihtoehdot

Puu

Puulattia tarjoaa hyvän kestävyyden ja houkuttelevan ulkonäön, joka ei mene pois muodista. Myös puun puhdistaminen on helppoa, vaikka sinun kannattaa löytää erikoispuhdistusaineita, jotka auttavat ylläpitämään puun pintakäsittelyä. Voit valita monia eri puulajeja, mikä antaa sinulle runsaasti värivaihtoehtoja ja kuvioita. Myös värjäykset ja viimeistelyt voivat vaikuttaa lattian ulkonäköön, mikä antaa sinulle vielä enemmän vaihtoehtoja. Puulattiat ikääntyvät yleensä hyvin, ja ne voidaan viimeistellä useita kertoja, ennen kuin niiden uusiminen on tarpeen. Puun tärkein haittapuoli on, että vesi tai kosteuden ja lämpötilan muutokset voivat vahingoittaa sitä merkittävästi. Myös käytettävät pintakäsittelytyypit voivat vaikuttaa lattian kestävyyteen ja vedenkestävyyteen.

Toinen vaihtoehto puulattialle on puulaminaatti. Tämä on itse asiassa synteettinen materiaali, joka on tehty näyttämään puulta. Aiemmin monet puulaminaatit eivät olleet vakuuttavia, mutta uudempi, laadukkaampi puulaminaatti voi näyttää aivan aidolta. Puulaminaatti on vähemmän altis vesivahingoille, ja se on usein edullisempaa kuin luonnonpuu, joten se on erinomainen vaihtoehto keittiön lattiaksi.

Keittiön lattianpäällystevaihtoehdot

Kivilaatta

Jos etsit jotain, joka antaa keittiöllesi klassisen tunnelman, etsi kivilaattaa. Kiveä on käytetty lattioissa siitä lähtien, kun ihmiset rakensivat ensimmäisiä koteja, ja HomeImprovementPages.com-sivuston mukaan materiaali voi lisätä keittiöösi eleganssia ja kauneutta. Valittavana on monia erilaisia kivilaattoja, joista jokainen tarjoaa oman ainutlaatuisen ulkonäkönsä ja tekstuurinsa. Kivi on kaunis, ja laattojen pienet vaihtelut voivat luoda syvyyttä ja värejä, joita ei löydy mistään muusta lattiatyypistä. Puhdistaminen ei ole aivan yhtä helppoa kuin puun kanssa, mutta se ei ole vaikeaa, ja voit käyttää lähes mitä tahansa puhdistustarvikkeita. Kivi on erittäin kestävää ja pysyy mukavan viileänä koko kesän ajan – huono puoli talvella. Valitettavasti se on yksi kalliimmista lattianpäällystevaihtoehdoista, varsinkin jos valitset esimerkiksi marmoria tai liuskekiveä.

Keittiön lattianpäällystevaihtoehdot

Keraaminen tai posliinilaatta

Jos haluat kiveä, mutta et halua maksaa kiven hintaa, harkitse keraamista tai posliinilaattaa. Vaikka nämä kaksi eivät ole sama asia – posliini on itse asiassa keraamisten laattojen alatyyppi – niillä on samankaltaisia ominaisuuksia, ja kestävyydessä posliini voittaa keramiikan. Posliini- ja keraamiset lattiat ovat helpoimpia puhdistaa, ja ne kestävät kaiken, mitä supermarketin siivouskäytävältä löytyy. Molemmat tarjoavat erilaisia tyylejä, ovat vedenkestäviä ja näyttävät hyvältä. Nämä kaksi laattatyyppiä voidaan päällystää lähes millä tahansa lasitteella, mikä mahdollistaa suuren määrän visuaalisia vaihtoehtoja. Vaikka keraamiset tai posliiniset laatat eivät ole yhtä kestäviä kuin kivi, ne ovat aina hyvä valinta keittiöön.

Keittiön lattianpäällystevaihtoehdot

Vinyyli

Vinyylillä on maine halpana lattiatyyppinä. Kodinomistajat eivät yleensä suhtaudu vinyylilattioihin kovin innostuneesti, mutta useimmat eivät ole nähneet kaikkia saatavilla olevia uusia tyylejä. Vinyyliä voi saada periaatteessa millä tahansa kuviolla tai värillä, ja useimmat uusista vinyylilattiavaihtoehdoista ovat sekä houkuttelevia että kestäviä. Myös siivoaminen on helppoa, mutta tämän vaihtoehdon paras puoli on hinta. Vaikka vinyylilattiavaihtoehtoja on joitakin kalliita, useimmat ovat kohtuuhintaisia ja laadukkaita. Vaikka vinyyli on loistava vaihtoehto keittiöön, se voi ajan myötä lommoilla, kuplia, kuplia tai repeytyä. Tämä riippuu useista tekijöistä, kuten asennuksesta ja käytöstä.

Keittiön lattianpäällystevaihtoehdot