Keittiön lattia: Vinyyli vai laminaatti?

Keittiö on yksi kodin eniten käytetyistä huoneista, ja siksi se tarvitsee keittiön lattianpäällysteen, joka on suunniteltu kestämään päivittäistä kulutusta. Rasvaroiskeet, roiskunut ruoka ja sulavat jääkuutiot ovat vain muutamia niistä päivittäisistä tapahtumista, joita lattian on kestettävä. Kun yrität päättää, asennetaanko keittiöön vinyylilankkulattia vai laminaattilattia, on tärkeää ymmärtää kummankin vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet.

Keittiön lattia: Vinyylilankku

Vinyylilankkulattia tarjoaa kovapuun ulkonäön, mutta kestävyyden, jota tarvitset, kun käytät sitä kodin vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten keittiössä.

Puhtaus

Vinyylilankkulattia on helppo pitää puhtaana yksinkertaisella mopilla tai höyrymopilla. Koska se on vedenpitävä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että käytät vettä vinyylilattian puhdistamiseen. Imuroi lattia koville lattiapinnoille tarkoitetulla imurilla puhdistusten välillä kevyitä jälkihoitoja varten.

Kunnossapito

Yksi vinyylilattioiden parhaista puolista on se, kuinka vähän huoltoa ne vaativat. Vinyylilattioita ei tarvitse koskaan vahata tai kiillottaa, kuten perinteisiä kovapuulattioita.

Lemmikkiystävällinen

Vinyylilankkulattian vedenpitävyys ja naarmuuntumattomuus tekevät siitä erinomaisen valinnan koteihin, joissa on lemmikkejä. Se ei ainoastaan kestä koiriesi tai kissojesi kynsiä ja toimintaa, vaan se on myös uskomattoman helppo siivota mahdolliset sotkut.

Kestävyys

Vinyylilankkulattia on haluttu sen pitkäaikaisen kestävyyden vuoksi. Vaikka se yleensä kestää päivittäistä kulutusta ilman vaurioitumisen merkkejä, se voi naarmuuntua tai kolhiintua, jos sen pinnalla raahataan raskaita huonekaluja tai laitteita. Vinyylilattian lisäetuna on, että se on täysin vedenpitävä, joten jääkaapista tai astianpesukoneesta valuneen veden aiheuttamia vaurioita ei tarvitse pelätä.

Koot

Vinyylilankkulattioita on saatavana kahta vakioleveyttä. Neljän tuuman leveys tarjoaa perinteisemmän ilmeen, kun taas leveämmät 8 tuuman leveydet ovat erinomainen valinta suurempiin tiloihin. Kukin lankku on 48 tuumaa pitkä. Tarvitaan vain metallinen suoristusrauta ja partaveitsi, jotta lankut voidaan leikata kokoon asennusta varten.

Asennus

Vinyylilankkulattia on uskomattoman helppo asentaa. Itse asiassa tarvitset tuotteen leikkaamiseen oikeaan kokoon vain terävän yleistyöveitsen ja metallisen suorasärmän. Tätä tuotetta on saatavana kahta asennustyyppiä. Kelluvissa vinyylilattioissa on kieli- ja uramalli, jonka ansiosta ne napsahtavat yhteen muutamalla kumivasaran iskulla. Jotkin vinyylilattiat ovat jopa luonteeltaan kuori- ja tarralattioita, jolloin eri paloja ei tarvitse napsauttaa yhteen. Kuori-ja-tarra -lajiketta voidaan käyttää jopa silmäänpistävän korostusseinän tai erottuvan katon luomiseen.

Keittiön lattia: Laminaatti

Vinyylilankkujen tavoin laminaattilattia tarjoaa kovapuun ulkonäön murto-osalla kustannuksista. Tämä kestävä vaihtoehto voi tarjota saman yleisilmeen, mutta vinyyli- ja laminaattilattioiden välillä on joitakin selviä eroja.

Puhtaus

Laminaattilattioiden puhdistamiseen riittää pelkkä höyrymoppi, mutta älä kuitenkaan tartu perinteiseen moppiin ja ämpäriin. Perinteisen mopin käyttämä vesimäärä todennäköisesti vahingoittaa lattioita.

Kunnossapito

Ajan myötä laminaattilattia voi menettää alkuperäisen kiiltonsa. Palauta laminaattilattioiden uudenveroinen ulkonäkö käyttämällä erityisesti kyseiselle tuotteelle suunniteltuja lattianpuhdistusaineita. Saatavilla on myös joitakin laminaattituotteita, jotka voivat auttaa vähentämään mahdollisesti esiintyvien lohkeamien ja naarmujen ulkonäköä.

Kestävyys

Laminaattilattiat on suunniteltu kestäviksi, mutta niillä on taipumus osoittaa ajan mittaan kulumisen merkkejä, erityisesti kodin vilkkaasti liikennöidyillä alueilla. Voit odottaa näkeväsi kevyitä naarmuja ja lohkeamia tai vaurioita reunoilla ja kulmissa. Toisin kuin vinyyli, laminaattilattia ei ole vedenpitävä, ja seisova vesi voi aiheuttaa lankkujen kuplimista tai vääntymistä.

Lemmikkiystävällinen

Laminaattia pidetään erittäin lemmikkieläinystävällisenä tuotteena, kunhan lemmikkieläin on kotiutunut. Mahdolliset seisovat onnettomuudet aiheuttavat todennäköisesti vahinkoa, koska laminaatti ei ole vedenpitävää. Ehkäise naarmuja leikkaamalla lemmikkisi kynnet säännöllisesti.

Koot

Tätä lattiavaihtoehtoa on saatavana monenlaisia leveyksiä, joista valita, alkaen perinteisestä 4 tuuman leveydestä ja ulottuen uskomattoman leveään 16 tuuman leveyteen. Ne saapuvat valintasi mukaan 36 tuuman tai 48 tuuman pituisena.

Asennus

Laminaattilattia on suunniteltu kelluvaksi lattiaksi. Kieli- ja uramallin ansiosta jokainen pala on helppo napsauttaa paikalleen. Kun asennat tätä tuotetta, käytä sirkkeli- tai käsisahaa varmistaaksesi tarkat leikkaukset vahingoittamatta lattiaa.

Suojaa uudet lattiat aluemattojen ja ortopedisten mattojen avulla.

Suuri osa keittiössä vietetystä ajasta kuluu lieden ja tiskialtaan ääressä seisomiseen. Suojaa lattiat roiskeilta ja roiskeilta lisäämällä pehmustetut matot näille keskeisille alueille. Ne eivät ainoastaan ole pehmeämpiä polville, vaan ne auttavat myös estämään lattioiden haalistumista tai tahriintumista näillä alueilla.

Build Directissä on saatavilla niin monia erilaisia vinyylilankku- ja laminaattilattiavaihtoehtoja, että on helppo löytää väri, koko ja tyyli, joka sopii keittiön yleiseen suunnitteluun. Pidä ulkoasu yhtenäisenä ja tee avoimen konseptin kodista suuremman näköinen ulottamalla valitsemasi lattia myös ympäröiviin huoneisiin. Jos valitset vinyylilankkulattian, sen voi ulottaa jopa kylpyhuoneisiin ja pesutiloihin. Molemmat tuotteet voidaan asentaa viikonloppusoturiprojektina tai antaa ammattilaisten tehtäväksi. Valitsitpa kumman tahansa, saat ylellisen lattian, joka tarjoaa kovapuun ulkonäön ja kestää satoja aterioita.