Keittiön kunnostusvinkit: Pitäisikö sinun asentaa lattiat vai kaapit ensin?

Keittiön kunnostusvinkit: Pitäisikö sinun asentaa lattiat vai kaapit ensin?

Kaunis mallisto, jossa on ajaton ulkoasu. Mukana Vanier Engineered Hardwood – European Oak Whitewash Collection 4mm Robin Bandsawn SKU: 15095016

Keittiön täydellinen kunnostaminen päivittää tilan, lisää kotisi arvoa ja vetoaa mahdollisiin ostajiin. Kyseessä on suuri hanke, joten haluat noudattaa kaikkia oikeita vaiheita varmistaaksesi, että lopputulos vastaa alkuperäistä suunnitteluvisiota. Ihanteellisen keittiön luomiseen pyrkiessäsi saatat miettiä, pitäisikö keittiöremontin aikana asentaa ensin lattiat vai kaapit. Seuraavassa tarkastellaan kummankin järjestyksen etuja ja haittoja.

Lattiat vai kaapit ensin?

Lattian asentaminen ensin

Plussat

Monet haluavat asentaa lattiat ensin, jotta kaappien ja laitteiden ympäriltä ei tarvitse leikata materiaalia. Tämä on tärkein vetovoimatekijä niille, jotka aloittavat lattioista. Lisäksi jotkut ovat huolissaan siitä, että jos kaapit asennetaan ensin, niitä on vaikeampi vaihtaa tulevaisuudessa, koska silloin kaappien jalanjälki on sama kuin ennenkin. Jos kuitenkin uudistat keittiötä, teet sen todennäköisesti tyylillä, jota et halua muuttaa myöhemmin. Lopuksi, lattian asettaminen alakaappien alle tarjoaa siistin ulkonäön ja säästää sinut siltä, että sinun ei tarvitse asentaa neljäsosakierroksia kaappien kanssa.

Miinukset

Lattioiden asentaminen kaappien alle, tuhlaa lattiamateriaaleja. Et näe kaappien ja laitteiden alla olevaa lattiaa, joten miksi maksaa materiaalista ja asennuksesta? Jos vaihdat lattian myöhemmin, joudut poistamaan myös kaapit. Tämä aiheuttaa kalliin remontin myöhemmin sinulle tai tuleville asunnon omistajille.

Lopuksi, valitsemasi materiaali voi vaikuttaa myös asennusjärjestykseen. Puulattiat laajenevat ja supistuvat lämpötilan ja kosteuden muuttuessa, ja se tarvitsee tilaa tätä prosessia varten. Lattioiden asentaminen kaappien alle voi aiheuttaa puun vääntymisen, kun se yrittää laajentua. Tämä vahingoittaa uutta lattiaa. Tästä syystä jotkut asiantuntijat suosittelevat puulattioiden asentamista kaappien valmistumisen jälkeen. Myöskään kelluvia lattioita ei voi asentaa kaappien alle, koska kaapit ovat liian painavia ja estävät lattiaa laajenemasta ja supistumasta. Tämä voi aiheuttaa lattian irtoamisen.

Keittiön kunnostusvinkit: Pitäisikö sinun asentaa lattiat vai kaapit ensin?

Tämä lehtipuu on erityisesti värjätty ja kuvioitu korostamaan tammen puun raekuviota. Mukana Jasper Engineered H��rdwood Baltic Oak Collection -malliston Sedona Silver -väri. SKU: 15001759

Cabinets First

Plussat

Kun aloitat kaapistoista, voit välttää monia ongelmia, joita kohtaisit, jos tekisit asiat toisin päin. Et tuhlaa aikaa ja rahaa lattioihin, joita et näe. Jos aloitat kaapistojen kanssa, on epätodennäköisempää, että vahingoitat uusia lattioitasi – jos uudet lattiat on jo asennettu ja lisäät kaappeja, on vaarana, että ne naarmuuntuvat tai kolhiintuvat asennuksen aikana.

Miinukset

Aloittamalla kaapeista, luot käytännössä jalanjäljen, josta sinun on pidettävä kiinni tulevien remonttien aikana. Lisäksi sinun on leikattava lattianpäällysteet niin, että ne sopivat peruskapistojen ympärille, mikä tekee asennuksesta kalliimpaa ja aikaa vievää. Sisäänrakennetut laitteet jäävät paikoilleen niin kauan kuin sinulla on tämä lattia. Käytännössä lattiamateriaali painaa ne nurkkaan, mikä tekee sisäänrakennettujen laitteiden vaihtamisesta paljon vaikeampaa. Voit tietysti ostaa laitteita, joita ei ole sisäänrakennettu, ja ratkaista näin tämän ongelman.

Kuten huomaat, on sekä hyviä että huonoja puolia siinä, että asennat lattiat tai kaapit ensin, vaikka lattioiden asentaminen aluksi on riskialttiimpaa. Tästä syystä harkitse tarkkaan valitsemasi materiaalit, käytössäsi olevat kodinkoneet ja tulevat remonttisuunnitelmasi, kun teet päätöksen. Jos työskentelet urakoitsijan kanssa, kysy, mitä menetelmää hän yleensä käyttää.