Kävele tämän laventelilabyrintin läpi Michiganissa rentoutuaksesi

Kävely vähintään yhdellä kukkapellolla on keväällä ja kesällä ehdoton ohjelma, ja henkeäsalpaavia vaihtoehtoja on runsaasti eri puolilla maata. Voit esimerkiksi suunnata Dallasiin tai San Antonioon nauttimaan Texas Tulipsin hehtaarien kukkapelloista tai tehdä matkan Carlsbad Ranchille Kaliforniaan, jossa voit ihailla tuhansien ranunculus-kukkien upeita näkymiä.

Jos asut Keskilännessä, yksi ainutlaatuinen maatila on ehdottomasti oltava tämän kesän road trip -listallasi: Cherry Point Farm & Market Shelbyssä, Michiganissa, on kaunis, tuoksuva laventelilabyrintti, jonka läpi voit kävellä ja jonka keskellä on taidokas yrttitarha.

Kävele tämän laventelilabyrintin läpi Michiganissa rentoutuaksesiKävely labyrintin läpi on noin kaksi mailia pitkä, ja se voi kestää tunnin tai enemmänkin. Cherry Point Farm & Marketin tarjoama kohteliaisuus.

Bull-perheen vuonna 1949 perustama Cherry Point on yksi Länsi-Michiganin Oceana Countyn vanhimmista toimivista maatiloista ja markkinoista. Maatila kasvattaa erilaisia hedelmiä, vihanneksia, kukkia ja yrttejä ja myy markkinoilla herkkuja, kuten kirsikkastruudelia (joka on valmistettu juuri poimituista kirsikoista), kotitekoisia hilloja, leipää ja muita herkkuja. Jos pääset käymään tilalla, varaa runsaasti aikaa tutustua laventelilabyrinttiin ja yrttitarhaan.

Maatilan hedelmätarhojen upeana vastapainona labyrintti koostuu kymmenistä laventelikasveista, jotka kasvavat ympyröinä keskeisen yrttitarhan ympärillä. Labyrintissä käydessäsi ei ole vaaraa eksyä; se ei ole sokkelo, ja laventeli on istutettu spiraalimaisesti, joka ohjaa sinua kohti keskustaa. "Sokkelon ja labyrintin välillä on suuri ero", sanoo Cherry Point Farm & Marketin omistaja Barbara Bull. "Labyrintti on arvoitus, se on eräänlainen viihde, kun taas labyrintti on ihana, mietteliäs, pohdiskeleva, meditatiivinen kävely."

Viime vuosina labyrinttien kulkeminen meditaation ja pohdinnan muotona on kasvattanut suosiotaan. Bull kertoo, että kävely Cherry Pointin labyrintin läpi on noin kaksi kilometriä pitkä ja vie useimmilta ihmisiltä noin tunnin. "Jokainen astuu labyrinttiin omassa henkisessä tilassaan", Bull sanoo, joten kävelyyn voi kulua enemmän tai vähemmän aikaa, varsinkin jos matkan varrella pysähtyy lepäämään tai meditoimaan. Kävijät voivat myös kävellä suoraan keskellä sijaitsevaan yrttitarhaan kulkematta mutkittelevaa ympyränmuotoista polkua.

Cherry Pointin labyrintti on erityisen rentouttava, koska sen läpi kävellessäsi sinua ympäröi laventelin rauhoittava tuoksu ja näkymä. Parhaillaan siellä on kuitenkin meneillään jälkikasvukausi; laventeli istutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002, mutta monet kasvit kuolivat vuoden 2019 alun polaaripyörteen aikana. Tämän seurauksena uudet kasvit eivät ole aivan yhtä vakiintuneita kuin edellinen sato, ja Bullin mukaan laventelin pitäisi olla kypsä vuoteen 2023 mennessä. "Laventeli ei tee labyrinttia", hän sanoo; pienempienkin kasvien kanssa kävely voi silti olla meditatiivinen matka, eikä yrttitarha kärsinyt pakkasesta, joten se näyttää yhtä upealta kuin ennenkin. Tänä vuonna.

Kävele tämän laventelilabyrintin läpi Michiganissa rentoutuaksesiKeskeisessä yrttitarhassa on kymmeniä erilaisia kasveja, ja sinne pääsee kävelemättä koko labyrintin läpi. Cherry Point Farm & Marketin tarjoama kohteliaisuus.

Yrttipuutarha on istutettu 12 toisiinsa lomittuvan ympyrän kuvioon, jota kutsutaan vesikaksi, ja se sisältää kymmeniä erilaisia yrttejä. Päällekkäiset ympyrät muodostavat 36 erilaista sänkyä, joista jokainen sisältää erilaisia yrttiryhmiä. 12 sisimmässä sängyssä on erilaisia teemoja, kuten Shakespearen kirjoituksissa mainittuja kasveja ja perinteisesti lääkinnällisiin tai kulinaarisiin tarkoituksiin käytettyjä yrttejä.

Kun ihmiset kulkevat labyrintin ja yrttitarhan läpi, Bull haluaa heidän tuntevan yhteyden luontoon. "Puutarha ja erityisesti labyrintti on paikka, jonne ihmiset voivat tulla, uppoutua kauneuteen ja kuvioihin, jotka helpottavat yhteyden syntymistä", hän sanoo. Tilalla ei myöskään korjata kasveja keskeisestä yrttitarhasta: "Haluamme, että se on siellä esimerkillisenä näyttelypuutarhana", Bull sanoo.

Labyrintin ja yrttitarhan kiertäminen on ilmaista, ja tilan markkinoilta voi myös ostaa irtotavarana laventelia ja laventelituotteita. Bull sanoo, että paras aika vierailla on heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun, jolloin uudet laventelikasvit kukkivat (tosin ne voivat kukkia jo aiemmin säästä riippuen) ja yrttipuutarha on rehevä. Maatila on suljettu marraskuusta huhtikuuhun, mutta se on avoinna klo 10-18 toukokuusta lokakuuhun. Kannattaa suunnitella automatkoja maatilan, puutarhan ja labyrintin katsomiseen milloin tahansa tänä aikana!