Kaurista kyttäämällä

Kirjallisuus kertoo et kauriilla on noin 6h:n ruokailu kierto, eli 6h välein käy aterioimassa. Omat vähäiset havaintoni on myös saman tyyliset, eli aamulla varhain. Lisäksi meillä oli lupa ampua myös peuraa ( meillä peuran luvat ammuntaan kyttäämällä, ei porukka jahdissa ). Eli jos olisi ollut peura, niin ei olisi ollut tässä. Tuntomerkit: Pienin ja siroin maassamme tavattavista hirvieläimistä. Kauriin pyynti on seurassamme suhteelisen uusi asia. Pukkia saa pyytää jokainen seuran jäsen, mutta vain kyttäämällä. Mihin kohtaan metsäkaurista ammutaan haulikolla?

Lisäksi olisi kiva kuulla muiden vinkkejä ja kokemuksia kauriin. Kaurispukkia metsästetään yleensä hiipimällä ja kyttäämällä reviiirejään vartioivia tai. Olen käynyt nyt pillittämässä kaurista muutamia kertoja. Karhuja ei saa ampua haaskalta, kauriita ja peuroja saa ampua syöttöpaikalta. Voiko metsästäjä olla ylpeä tuollaisesta saaliistaan, jota väijytty. Kuten kaikki muutkin eläimet, kauriit pitävät tuoreesta ra- vinnosta. Paitsi kyttäämällä, kevätpukkia voidaan.

Kauris reagoi, joko jousen laukaisuääneen tai nuolen suhinaan, jossa 3 asteen helical sulitus. Kyttäys – ja muut omatoimiset jahdit. KAURIS Kesäkokouksessa päätettiin että tällä. Mäyräkoira lähtee täälläkin kauriin, peuran ja rusakon perään. Menen kyttäys kojulleni noin klo. Peurojen kyttäys on todella jännää! Jousimetsästäjä Antti Arkkukangas lähti tavoittelemaan suurta unelmaa, ensimmäistä valkohäntäpeuran kaatoa. Kertokaapa kaikki kokeneet metsämiehet kauriin pyynnistä, ruokinnasta?

Myös lavalta kyttääminen pieni kaliiperisella kiväärillä esim 5. Onnistuuko kauriin kyttääminen ground blindeistä vai pitääkö olla puuständi. Itseäni tuo ground blindistä kyttääminen kiinnostasi enemmän. Metsästämme kaurista sekä kyttäämällä että ajojahteina. Jokainen kaurisjahtiin lähtevä on velvollinen tarkastamaan kiintiöiden tilanteen joko.

Kaurista voi metsästää haulikolla, metsästysjousella tai rihlatulla luotiaseella. Kauriita on kyllä jälkien perusteella käynyt ruokintapaikalla, mutta ei juuri. Peuran kyttääminen riistapeltojen ja ruokintapaikkojen äärellä on tehokas pyyntimuoto. Ruissalossa toteutetaan kyttäämällä.

Lisäksi se mahdollistaa suunnitelmallista kannanhoitoa. KAURIS ON erinomainen metsästyskohde siinä mielessä, että se tarjoaa monenlaisia metsästysmahdollisuuksia. Aikaisemmin suurin eläin, jota sai jousella metsästää, oli kauris, Ville Ylineva kertoo. Eilen illalla seitsemän aikoihin jälleen aloitin kyttäämisen. Puoli ysin aikoihin ilmestyi ruokinta-automaatille yksinäinen. Jonna sai takapihalleen jännitysnäytelmän heti aamusta, katso video: Kissa ja kauris kyttäsivät toisiaan kuin lännenelokuvan kovanaamat.

Metsäkaurista metsästetään valikoivana metsästyksenä kyttäämällä. Mattila-Harjan kyläosasto Kauriin ja Peuran metsästys Metsäkauris: Ei kesäjahtia.