Katekangas kuorikate

Kuorikate on laadukas peruskate, joka sopii pensas- ja havuaidanteiden sekä. Katekerroksen alle tarvitaan katekangasta vain jos maassa on monivuotisten. Valkoisille koristekiville sopii myös vaalea suodatin- tai katekangas. Havupuiden kuoresta saatua kuorikatetta tai puuhaketta voit halutessasi levittää suoraan.

Tavallisimpia katevaihtoehtoja ovat kuorikate, katekangas, erilaiset murskeet ( hiekka, sepeli), koristehiekat, koristekivet.

Modernin huvilapihan toteutus rinnetontille järvenrantaan

Katekangas kuorikate

Kateella saavutettavat edut: kate estää. Kasvien kasvua voidaan parantaa käyttämällä mullan päällä kuorikatetta. Kate ehkäisee ravinteiden ja veden haihtumista. Rikkakasvien on vaikea kasvaa. Kuitukankaan rakenne tasoittaa istutusalueen pohjan, kuitenkin varmistaen veden, ilman ja ravinteiden.

Hajoamattomia katteita: kivet ja sorat, ruukunkappaleet, keramiikkasirut, katemuovi, katekankaat. Hajoavia katteita: ruohosilppu, kuorikate.

Apua!! puutarhaimmeiset!!

Katekangas kuorikate

Rikkaruohot kannattaa poistaa säännöllisesti. Maanpinnan päälle levitetty katekangas tai sanomalehtikerrokset tai kuorikate helpottavat. Happamuutta ajattelin jo alunperin yhtenä seikkana, mutta en muistanut kysyä että onko katteena kuorikatetta? Havuista valmistettuna se on hapanta.

Kangas voidaan ulkonäkösyistä peittää esim. Pussi maksaa alle kympin ja jos vielä halvemmalla haluat päästä niin voit ostaa kuorikatetta. Mansikka- katekangas läpäisee. Kivi katekangas sopii paremmin alueille jossa on. Silloin jos tuo hake on jonkunlaisen katekankaan päällä tarpeeksi jyrkässä rinteessä saattaa. Erilaiset katekankaat ja juuriestematot tukevat maarakenteita ja helpottavat puutarhanhoitoa. Maanrakennuskankaat vankentavat maan rakenteita kodin. Kaiken takana on siis paljolta vaivalta säästävä kuorikate!

Perennoilla katetta on vain näön vuoksi, mutta jo se pieni määrä riittää pitämään. Erilaiset katteet, kuten muovi, katekangas, kuorikate tai turve estävät rikkakasvien kasvamisen viljelyn aikana. Käytä kuoriketta katekerroksena pensaiden ja puiden juurella.

Kivikkopuutarhan perustaminen

Katekangas kuorikate

Perustaessasi kukkapenkkiä laita istutuskuopan pohjalle katekangas tai kerros. Torjuu rikkakasveja, aikaistaa ja lisää satoa. UV- suojattu kudottu kangas polypropeenia. Puuttuu: kuorikate Harsot, kankaat ja peitteet nopealla toimituksella verkkokaupasta.

Käytämme lähes aina tarkoitukseen suunnattuja katekankaita kuorikatteen alla. Ne estävät tehokkaasti rikkakasvien kasvun. Katekankaista löytyy myös hitaasti. Kekkilä Kuorikate on peruskate, joka sopii pensas- ja havuaidanteiden sekä istutusalueiden maanpinnan.

Kuorikatteen alle ei tarvita erillistä katekangasta. Alla on katekangas, sitten multa ja taas katekangas. Joudunko mä purkamaan koko penkin? Täältä löydät rakennuskankaamme, myös Katekangas hakkeen alle! Suoraan vaan katekangas päälle ja reunakivetyksiä laittamaan.

Tuotteistettu kasvualusta nurmikoille A1-A3 (m3rtr) m3rtr.