Kasvukaudet pitenevät – mitä se tarkoittaa kotimaisemallesi

Kasvukaudet pitenevät - mitä se tarkoittaa kotimaisemallesi

Muutokset ovat hienovaraisia, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että kasvukaudet pitenevät useimmissa osissa maailmaa. Ympäristönsuojeluviraston (Environmental Protection Agency, EPA) mukaan "kasvukauden keskimääräinen pituus 48 osavaltiossa on pidentynyt yli kahdella viikolla 1900-luvun alusta lähtien".

Vaikka tämä on tervetullut muutos joillakin alueilla, sillä on kielteisiä vaikutuksia takapihojen elinympäristöihin toisissa paikoissa. Pidemmät kasvukaudet vaikuttavat puutarhanhoitoon kaikkialla maassa, mutta voit ryhtyä toimiin, jotta maisemasi siirtyminen olisi sujuvaa.

Mistä pidemmät kasvukaudet johtuvat?

Kasvukausi on ajanjakso, jonka aikana sademäärä ja lämpötila ovat optimaaliset kasvien kasvulle. Useimmat ihmiset mittaavat tuon ajanjakson ensimmäisestä pakkaspäivästä viimeiseen pakkaspäivään. Kasvukauteen vaikuttavat myös ilman lämpötila, pakkaspäivät, sademäärä ja päivänvalon tunnit.

Kasvukausien pidentymisen syynä on ilmastonmuutos. "Maailman keskimääräinen pintalämpötila on noussut noin kaksi celsiusastetta 1900-luvun alusta lähtien", selittää Davey Treesin tutkimus- ja kehitystoiminnan varajohtaja, tohtori Daniel A. Herms. Maailmanlaajuinen lämpötilan nousu aiheutti myös muutoksen sademäärissä, mikä sai kasvit kukkimaan aikaisemmin ja syksyn ensimmäiset pakkaset saapumaan myöhemmin. EPA:n mukaan kasvukausi on pidentynyt lähes jokaisessa osavaltiossa, mutta se on pidentynyt nopeammin läntisissä osavaltioissa.

Pidemmän kasvukauden edut ja haitat

Tietojen perusteella pidempi kasvukausi viittaisi siihen, että voisit nauttia kukinnasta aikaisemmin ja puutarhanhoidosta pidempään. Kaikki alueet eivät kuitenkaan hyödy pidemmästä kasvukaudesta. "On voittajia ja häviäjiä", Herms sanoo. "Pohjoisessa ilmastossa maatalous hyötyy niin kauan kuin sademäärät ovat suotuisia." "Maatalous hyötyy", Herms sanoo.

Plussat

  • Alueesi voi nyt olla sopiva elinympäristö kasveille, jotka tavallisesti elävät eteläisemmillä alueilla. "Voimme nyt kasvattaa Ohiossa eteläisiä magnolioita", Herms sanoo, "joten sitä voidaan pitää hyvänä asiana, mutta se on merkki siitä, että asiat ovat muuttumassa."
  • Etelän puutarhurit ovat jo pitkään nauttineet mahdollisuudesta puutarhanhoitoon ympäri vuoden. Kasvukauden pidentyessä pohjoisen puutarhurit kokevat ilon siitä, että he voivat saada puutarhastaan useita satoja ja nauttia kevätkukinnoista aikaisemmin.

Haitat

  • Hyönteistuholaiset ilmestyvät aikaisemmin. "Se (pidemmät kasvukaudet) muuttaa niiden elinkaarta, tai tiettyjen hyönteistuholaisten sukupolvia on enemmän vuodessa kuin aiemmin, ja populaatiot kasvavat nopeammin", Herms selittää.
  • Tavallisesti lämpimässä ilmastossa viihtyvät vieraskasvit siirtyvät pohjoiseen. Kudzun ja valkosipulisinapin kaltaiset ongelmalajit ovat siirtymässä uusille alueille, joilla ei ole aiemmin ollut tarpeeksi lämmintä niiden menestymiselle.
  • On olemassa fenologista epäsynkronisuutta (joka vaikuttaa lajien vuorovaikutukseen, resurssien saatavuuteen ja levinneisyysalueiden siirtymiseen). Koska lämpimämpi ilmasto saa hyönteiset ilmaantumaan ja kukat kukkimaan aikaisemmin, pölyttäjät ja linnut saattavat saapua liian myöhään ruokailemaan. Lintujen ja pölyttäjien vaellukset perustuvat pääasiassa päivän pituuteen. "Dartmouth Collegen professorit tekivät pitkäaikaisen tutkimuksen Hubbard Brookin metsässä elävistä laulujoutsenista ja muista muuttolinnuista", Herms kertoo. "He havaitsivat, että niiden lisääntymismenestys on vähentynyt." Tämä lasku johtuu siitä, että toukkia on vähemmän saatavilla, kun ne palaavat talvehtimisalueiltaan.
  • Lisääntyneet helleaallot ja arvaamattomat kuivuusjaksot ovat yleistyneet. Kasvit ja hyönteiset kokevat lämpöstressiä aivan kuten ihmisetkin.
  • Ilmastonmuutos johtaa elinympäristöjen häviämiseen. Alkuperäiskasvit eivät ehkä enää kykene selviytymään osissa historiallista levinneisyysaluettaan.

Mitä voit tehdä

Pidemmän kasvukauden haitat ovat suuremmat kuin hyödyt, mutta voit tehdä joitakin asioita, joilla voit lieventää lämpimämmän ilmaston vaikutuksia.

Tutki pihasi fenologiaa.

Fenologia on syklisen ja kausittaisen ilmaston tutkimista ja sitä, miten se vaikuttaa kasvien ja eläinten elämänmalleihin. Monet tiedemiehet ja historioitsijat ovat käyttäneet luonnontutkimusta ympäristön muutosten tallentamiseen tuhansien vuosien ajan. Yksi kuuluisimmista amerikkalaisista fenologeista oli Henry David Thoreau. Hän kirjasi yksityiskohtaisesti fenologisia tapahtumia Walden Pondissa. "Viime vuosina tutkijat kävivät uudelleen Walden Pondissa ja havaitsivat, että kaikki kukkii aikaisemmin", Herms kertoo.

Tarkkaile lähiseutuasi ja tee muistiinpanoja siitä, milloin aikaisin keväällä kukkivat kasvit katkaisevat lepotilan. Ota huomioon, milloin puutarhatuholaiset saapuvat. Tämä prosessi vaatii muutaman kauden havainnointia, jotta näet kaavan.

Sopeudu ja monipuolistu

Luonnolla on hämmästyttävä kyky sopeutua, ja maisemasi sopeutuminen uuteen ympäristöön voi kestää useita kausia. Voit myös valita kasveja, jotka viihtyvät paremmin lämpimässä ilmastossa ja kestävät paremmin kuivuutta. "Valitse oikea kasvi paikkaan", Herms sanoo, "ymmärrä näiden kasvien fysiologiset vaatimukset ja sietokyky ja tunnusta, että ne muuttuvat ajan myötä."

Voit myös istuttaa lajeja seuraavasta kestävyysvyöhykkeestä nähdäksesi, miten kasvi reagoi maisemaasi. Nämä tiedot auttavat sinua valitsemaan, minkälaiset kasvit sopivat parhaiten alueellesi. Jos asut esimerkiksi vyöhykkeellä 7, kokeile vyöhykkeen 8 kasvin kestävämpää versiota.

Kastele viisaasti

Lisääntyneiden helleaaltojen ja kuivuuden aikana on tärkeää, että maisemasi on valmiina menestykseen. Käytä kuivuutta sietäviä kasveja rajoittaaksesi kastelutarvetta. Harkitse tippukastelujärjestelmän asentamista tai kastelua aikaisemmin päivällä, jotta kastelu olisi tehokkaampaa. Käytä multaa kasvien ympärillä, jotta maaperä saa ravinteita, kosteus säilyy, juuret viilentyvät ja rikkaruohot vähenevät.