Kasvattamisen ja niittämisen lisäksi: 11 asiaa, joista et tiennyt, että maisemasuunnittelija osaa tehdä…

Kasvattamisen ja niittämisen lisäksi: 11 asiaa, joista et tiennyt, että maisemasuunnittelija osaa tehdä...

Talvi voi olla vaikeaa aikaa maisemoinnille, erityisesti kylmemmissä ilmastoissa. Monet meistä olettavat, että tänä aikana nurmikot ja puutarhat joutuvat odottamaan kevääseen asti, ennen kuin ne saavat taas huomiota. Talvella voi kuitenkin tehdä paljon asioita, jotta nurmikko ja puutarha pysyisivät parhaimmillaan – ja nämä tehtävät vaativat usein ammattitaitoisen maisemasuunnittelijan apua.

Tässä artikkelissa tutustumme 11 palveluun, joista et ehkä tiennyt, että maisemointialan ammattilaiset tarjoavat niitä kylmänä vuodenaikana. Lumenpoistosta multaukseen ja karsimiseen, opi, miten ammattilaisen palkkaaminen voi tehdä ulkoalueellesi kaiken mahdollisen, kun lämpötilat laskevat!

1. Lehtien poisto

Joissakin ilmastoissa lehtien poisto on tarpeen vain syksyllä, mutta toisissa se on tarpeen ympäri vuoden. Kiinteistön koosta riippuen he voivat käyttää lehtipuhallinta tai yksinkertaisesti tarjota haravointipalveluja. Monet maisemasuunnittelijat poistavat lehdet myös kiinteistöltä ja pussittavat ne, jotta ne eivät aiheuta ylimääräistä sotkua tai tule mahdolliseksi palovaaraksi kuivalla säällä.

2. Kourujen puhdistus

Vaikka maisemasuunnittelijat ovat yleensä kiireisiä hoitamaan nurmikoita ja puutarhapenkkejä keväällä ja kesällä, monet tarjoavat kourujen puhdistuspalveluja sesongin ulkopuolella. On tärkeää puhdistaa kourut säännöllisesti, jotta vältytään vaurioilta ja roskien kerääntymiseltä, jotka voivat aiheuttaa vedenpoisto-ongelmia. Kourujärjestelmän puhdistaminen vähentää myös kattovaurioiden riskiä ja estää tuholaisia pesimästä, joten se on tehtävä vähintään kerran tai kahdesti vuodessa.

3. Puiden karsiminen ja kääriminen

Monet puu- ja pensaslajit jatkavat kasvuaan ympäri vuoden ja vaativat säännöllistä karsintaa vuodenajasta riippumatta. Tämä auttaa säilyttämään terveen ulkonäön ja edistää voimakasta kasvua keväällä. Jotkut puut hyötyvät siitä, että ne kääritään säkkikankaalla talveksi vaurioiden estämiseksi. Esimerkiksi lehtipuiden rungot olisi käärittävä, jotta estetään juurten puhkeaminen ensimmäisten viiden vuoden aikana. Jopa ikivihreät puut voidaan joutua käärimään erityisen ankarassa ilmastossa.

4. Rikkakasvien poisto

Nurmikoiden kannalta valitettavasti rikkaruohot voivat kasvaa ympäri vuoden monissa osissa maata. Vaikka rikkaruohojen poisto kuuluu jokaisen nurmikonhoidon ammattilaisen päivittäiseen tehtäväluetteloon kesäisin, se on hyödyllinen palvelu myös talvikuukausina. Maisemasuunnittelijat voivat paitsi poistaa kasvavat tai itävät rikkaruohot myös ryhtyä toimiin rikkaruohojen kasvun estämiseksi keväällä.

5. Talvinen multaus

Multauskerroksen lisääminen nurmikolle talvella on hyödyllistä, koska se pitää maan lämpimänä ja estää rikkaruohojen kasvua. Se auttaa myös pitämään kosteuden maaperässä, joten nurmi pysyy terveenä myös lepotilassa. Monet nurmikonhoitoalan ammattilaiset suosittelevat multauspalveluja heti kauden ensimmäisten kovien pakkasten jälkeen.

6. Puiden istuttaminen

Kevään kasvua odotellessa nyt on erinomainen aika istuttaa uusia puita ja pensaita, jotta ne saadaan istutettua ennen lämpimän sään saapumista. Puiden istuttaminen voi olla työlästä, ja monet arboristit tekevät sen mieluummin silloin, kun he voivat välttää kuuman kesäauringon. Puut ja pensaat voidaan istuttaa ympäri vuoden alueille, joilla maa ei ole jäätynyt. Monet puulajit menestyvät parhaiten, jos ne istutetaan lepotilassa, joten talvi ja kevät ovat täydellistä aikaa istutukselle.

7. Nurmikon lannoitus

Lannoite kuuluu jokaisen nurmikonhoidon ammattilaisen arsenaaliin. Vaikka sitä käytetään yleisesti kasvukauden aikana, on myös mahdollista palkata puutarhuri talvehtimaan nurmikkoa syksyllä. Hän valitsee sopivan lannoitteen, joka tarjoaa riittävästi ravinteita ruohon ja kasvien juurille kylmällä säällä. Monissa talvilannoitteissa on hitaasti vapautuvia koostumuksia, jotka vapauttavat ravinteita vähitellen ajan myötä, ja ne sisältävät rikkiä tai rautaa, jotka edistävät juurten kasvua.

8. Lumen poisto

Alueilla, joilla sataa paljon lunta, monet maanviljelijät vaihtavat talvella ruohonleikkurinsa lumilinkoiksi. Tarvitsetpa sitten lumenpoistoa pihatieltä tai sisäänkäynnin portailta, samat ammattilaiset, jotka hoitavat nurmikkoasi kesällä, voivat olla käytettävissäsi lumenpoistotarpeisiin talvella.

9. Lomavalojen asentaminen ja poistaminen

Haluatko, että talosi on naapuruston kateus joulun aikaan? Korttelisi vaikuttavimmat jouluvalot on todennäköisesti asentanut ammattilainen. Ja tämä ammattilainen saattaa olla sama henkilö, joka hoitaa nurmikkoasi joka kesä. Monet maisemanhoitajat tarjoavat jouluvalojen asennus- ja poistopalveluja lisätäkseen tulojaan vuoden hiljaisempina kuukausina, ja tätä palvelua kannattaa hyödyntää.

10. Puiden kaataminen

Jos tontillasi on puu, joka on poistettava, talvi on täydellinen aika antaa tehtävä arboristin hoidettavaksi. Itse asiassa on parasta kaataa puut, kun maa on jäässä, koska se vähentää riskiä, että ympäröivää maata ja kasvillisuutta häiritään. Toinen etu on, että talvella puissa on yleensä vähemmän lehtiä, joten ne sotkevat nurmikon vähemmän.

11. Maisemasuunnittelu

Aloita ajattelu kevättä ja kesää ajatellen palkkaamalla ammattilainen tekemään maisemasuunnittelua niiden hiljaisena vuodenaikana. Maisemasuunnittelijat ovat yleensä kiireisiä lämpiminä kuukausina, mutta talvella ja alkukeväästä heillä on enemmän aikaa auttaa suunnittelemaan unelmiesi pihaa tai puutarhaa. Ennen kuin tapaat maisemasuunnittelijan, valmistaudu ideoiden ja inspiraation kanssa.