Käsinraapatun kovapuun 5 W:tä

Kovapuulattioiden hionta käsin on vanhin tapa hioa lattia. Mutta kun nykyaikaiset viimeistely- ja hiontatekniikat keksittiin ja sileistä, kiiltävistä puulattioista tuli haluttuja ja haluttuja, käsinhionta jäi pois suosiosta. Nyt se on kuitenkin jälleen kasvattamassa suosiotaan, sillä ihmiset nauttivat rennosta, rustiikkisesta ja elävästä tyylistä, jonka käsin hiottu kovapuu tuo kotiin.

Mikä on Handscraped Hardwood?

Handscraped-kovapuulattiat ovat nykyinen trendi, joka jättää lattiaan selvät urat ja jäljet, jotka antavat huoneelle lämpöä, historiaa ja persoonallisuutta. Valitsemalla handscraped-kovapuut kodinomistajat voivat saada upouudet lattiat näyttämään 100 vuotta vanhoilta. Tämä lattiatyyli sopii hyvin kaikenlaisiin koteihin, rustiikkimökeistä kodikkaisiin perhekoteihin. Koska lattia on käsinraapattu näyttämään vanhemmalta kuin se todellisuudessa on, se sopii myös historiallisiin koteihin. Vaikka laudat on raaputettu ja merkitty, ne säilyttävät silti lujuutensa ja kestävyytensä.

Milloin Handscrapingista tuli suosittua?

Kun siirtomaa-ajan amerikkalaiset alkoivat rakentaa uusia kotejaan, ainoa heidän käytettävissään ollut lattiavaihtoehto oli puu. He asensivat tyypillisesti leveät, 8-15 tuumaa leveät lankut huoneisiin, joissa oli enemmän jalankulkijoita, ja kapeat, 2-4 tuumaa leveät lankut virallisiin huoneisiin.

Puusepät joutuivat jyrsimään ja hiontaan nämä levyt käsin, ja vaikka he olivat hyvin taitavia, he jättivät silti hienovaraisia jälkiä sahoistaan ja taltoistaan. Ajan myötä nämä jäljet muuttivat lattian rakennetta, kun perhe asui talossa. Nykyään kodinomistajat valitsevat saman käsinhiontatekniikan lattioihinsa, jotta he voivat nauttia lattiasta, jossa on oma luonteensa ja lämmin, asuttu ilme.

Kuka valmistaa Handscraped Hardwood -lattioita?

Aikoinaan vain ammattitaitoiset lattianpäällystyskäsityöläiset tekivät handscraping-käsittelyä. Vaikka käsityöläisten käyttämiä vakiotyökaluja ei olekaan, tyypillisimpiä työkaluja ovat veitset, käsihöylät, vasarat, metallitaltat ja taltat. Käsityöläiset voivat raaputtaa kovapuun käsin joko muualla kuin työmaalla ennen lattian asennuksen aloittamista tai työmaalla asennuksen jälkeen. Parhaan ulkonäön saavuttamiseksi he kaapivat puun suuntaisesti ja välttävät oksia.

Koska yksittäiset käsityöläiset ovat kehittäneet omat tekniikkansa vuosien varrella, heidän raaputtamallaan lattialla on aina oma ainutlaatuinen ulkonäkönsä, eikä mikään projekti näytä samalta. Koska tämä prosessi tehdään käsityönä, se vie melko paljon aikaa ja on melko kallis.

Nykyään jotkut valmistajat käyttävät myös koneita luodakseen käsinraapatun ulkoasun. Tässä prosessissa kone käyttää hiomalaikkoja ja teriä, joilla puun pintaa hiotaan ja luodaan riveittäin syvennyksiä. Valmistaja voi vaihdella laitteen pyörimisnopeutta muuttaakseen syvennysten kokoa ja syvyyttä, minkä jälkeen puuta voidaan värjätä ja viimeistellä sen ulkonäön parantamiseksi. Tällä prosessilla ei kuitenkaan voida luoda ainutlaatuisia efektejä kuten silloin, kun kovapuuta todella raaputetaan käsin.

Miten käsin rapattu lehtipuu valmistetaan?

Vaikka saattaa vaikuttaa siltä, että käsityöläiset luovat käsin rapattua kovapuuta hakkaamalla lautoja millä tahansa käden ulottuvilla olevalla välineellä, he ovat itse asiassa luoneet oman erityisen prosessinsa. He käyttävät työkaluja, kuten talttaa, vasaroita, sahanteriä ja ketjuja, luodakseen halkeamia ja kolhuja laudoille.

He voivat myös käyttää lankaharjoja lisätäkseen lattiaan tekstuuria ja saada aikaan luodinreikäefektin lyömällä muttereita ja pultteja lautaan ja kaatamalla nestemäistä metallia sen sisään. Jos he haluavat lisätä madonreiän vaikutelman, he voivat käyttää jääpiikkejä tai poria. Jotkut käsityöläiset käyttävät jopa rikkinäistä olutpulloa luodakseen lattiaan kiteisen vaikutelman.

Kun jäljet on tehty, niitä korostetaan lisäämällä hartseja, täyteaineita, musteiden, väriaineiden tai happojen avulla. Esimerkiksi hartsin lisääminen oksanreikään saa aikaan mehun vaikutelman. Myös tumman värin lisääminen lattialle korostaa sen painaumia. Levittämällä erivärisiä tahroja ja raaputtamalla satunnaisia kohtia, käsityöläiset voivat antaa lattialle antiikkisen ilmeen. Kun käsinraaputus on valmis, asentaja päättää, mihin laudat sijoitetaan.

Miksi kannattaa valita käsinraapattu kiintopuu?

On monia syitä, miksi voit valita handscraped-kovapuun kotiisi. Jos sinulla on lapsia, voit valita tämän ulkoasun ja nauttia siitä, että sinun ei tarvitse kauhistella joka kerta, kun he kolauttavat lelun lattiaan. Lisäksi jos sinulla on lemmikkejä, tiedät, että kynsien jättämät naarmut sulautuvat handscraping-puuhun.

Koska aito handscraping on työläs ja aikaa vievä prosessi, sinun on maksettava ulkonäöstä korkeampi hinta. Tämän seurauksena saatat nauttia statuksesta, joka liittyy tähän mukautettuun lattiaan. Lopuksi saatat valita handscraped-lattian, koska se tuo huoneeseen lämpöä ja persoonallisuutta. Handscraped-kovapuu on myös loistava valinta, jos olet kunnostamassa vanhempaa kotia ja etsit aikakaudelle sopivaa lattiapintaa.

Mitä puulajeja käytetään käsinraapatussa lehtipuussa?

Handscraping on vaihtoehto sekä massiivikovapuulattioille että massiivikovapuulattioille. Vaikka jotkin massiivikovapuut kestävät käsinraappausta paremmin kuin toiset, on mahdollista raaputtaa käsin kaikki tärkeimmät puulajit. Kotimaiset puulajit, kuten tammi, pekaanipähkinä, hikkori, mänty ja saksanpähkinä, kestävät kaikki hyvin handscrapingia, ja ne ovatkin suosituimpia vaihtoehtoja. Joitakin kotimaisia puulajeja, kuten vaahteraa ja tiikkiä, on kuitenkin vaikea työstää, eivätkä ne aina näytä hyvältä, kun ne on käsitelty. Joitakin eksoottisia puulajeja on myös vaikea raaputtaa, koska ne ovat niin kovia, mutta ei ole epätavallista, että bambun kaltaisia puulajeja raaputetaan käsin.

Koneistettu puu valmistetaan puristamalla tai liimaamalla useita puukaistaleita yhteen yhdeksi lankuksi. Muotoiltu puu on hieman vähemmän kestävää kuin massiivikovapuu, mutta tämäntyyppistä lattiaa on helpompi saada leveinä lankkuina. Lisäksi vaikka kovapuulattia vaurioituisi, se on mahdollista hioa uudelleen menettämättä liikaa sen rakennetta.

Jos lattiassa on kuitenkin suuria kolhuja tai virheitä, saattaa olla tarpeen hioa lattiat ja teettää ne käsin uudelleen. Riippuen siitä, kuinka paksu lauta on, voit ehkä hioa ja uudelleenlakkauttaa lattiat kolmesta viiteen kertaa, ennen kuin ne on raaputettava uudelleen käsin.

Haluatpa kotiisi ainutlaatuisen ulkonäön, haluat lattian, joka peittää lasten ja lemmikkien aiheuttaman kulumisen, tai haluat lattian, joka sopii historiallisen kodin tyyliin, handscraped-lattiat saattavat olla täydellinen vaihtoehto sinulle. Kun päätät, onko tämä oikea tyyli kotiisi, varmista, että otat huomioon handscraped-lattioiden ajan, kustannukset ja ulkonäön.

Mietitkö, missä voit selata handscraped-kovapuuta? Vieraile sivustollamme, josta löydät laajan valikoiman handscraped-kovapuuta, mukaan lukien bambu, koneistettu kovapuu ja paljon muuta.