Käsin rapautettu lehtipuu: Hyvät ja huonot puolet

Kun suunnittelet kovapuulattioiden asentamista kotiisi, sinulla on niin monia vaihtoehtoja harkittavaksi. Handscraped-kovapuu tarjoaa pitkän luettelon etuja, mutta sillä on myös muutamia haittoja. Tutustu tämän kauniin kiintopuun pintakäsittelyn hyvät ja huonot puolet ja selvitä, onko se oikea lattiavaihtoehto kotiisi.

Käsin rapautettu lehtipuu: Hyvät ja huonot puolet

Mazama Hardwood – Handscraped Tropical Collection -mallisto akaasiassa / SKU: 10061333

Handscraped-kovapuun hyvät ja huonot puolet

Pro: Kaunis ja maalaismainen estetiikka

Kovapuulattiat tunnetaan niiden luontaisesta kauneudesta, sillä ne on suunniteltu tuomaan esiin puun luonnolliset ominaisuudet. Vaikka useimmat kovapuulattiat tarjoavat tyylikkään, puhtaan ilmeen, handscraping luo sen sijaan ihanan rustiikkisen estetiikan.

Toisin kuin useimmat puulattiat, handscraped-kovapuu ei ole sileän näköistä tai tuntuista. Sen sijaan näissä lattioissa on karheampi rakenne. Lukemattomat urat ja kuopat ovat peräisin monimutkaisesta handscraping-prosessista, jonka nämä lankut läpikäyvät tuotannon aikana. Tämän kolmiulotteisen tyylin luomiseksi joko käsityöläiset tai koneet käyttävät työkaluja kuluttamaan tiettyjä osia kustakin lankusta.

Kun lankku on valmis, jokaisen lankun ainutlaatuiset piirteet todella loistavat ja vievät kovapuun luonnollisen ulkonäön uudelle tasolle. Vaikka tämä lattiatyyppi sopii monenlaisiin tiloihin, se sopii parhaiten koteihin, joissa on maalaismainen design. Koska mikään handscraped-kovapuun lankku ei näytä samalta, tämä lattiatyyppi antaa myös ainutlaatuisen estetiikan ja persoonallisuuden mihin tahansa huoneeseen.

Plussaa: Erittäin kestävä.

Käsin rapautettu lehtipuu: Hyvät ja huonot puolet

Jasper Engineered Hardwood – Handscraped Collection / SKU: 10068964

Puulattiat voivat kestää vuosikymmeniä, mutta handscraped-kovapuu vie kestävyyden uusiin ulottuvuuksiin. Useimmissa kovapuulajeissa sinun on jatkuvasti ryhdyttävä varotoimiin naarmujen, kolhujen ja painaumien estämiseksi. Jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä tai jos kodissasi on paljon liikennöityjä alueita, voit joutua huolehtimaan vaurioista koko lattian käyttöiän ajan.

Koska handscraped-lankuissa on jo ainutlaatuinen rakenne, säännöllinen kuluminen ei ole huolenaihe. Asennuksen jälkeen syntyvät naarmut tai painaumat pikemminkin parantavat kuin heikentävät näiden puulattioiden säänkestävää ulkonäköä.

Vaikka muutamat ylimääräiset naarmut ja naarmut eivät vie lattioiden kauneutta, useimmissa tapauksissa haluat silti ryhtyä perustoimenpiteisiin handscraped-lattiasi suojaamiseksi. Kalustetyynyjen ja aluemattojen käyttö voi auttaa näitä kauniita lattioita näyttämään upeilta ja kestämään entistä pidempään.

Pro: Anti-Scratch Finish

Useimmissa puulattioissa on suojapinnoite, joka suojaa niitä kevyeltä kulumiselta ja auttaa niitä kestämään useita vuosia. Useimmat puulattiat on viimeisteltävä ajoittain niiden pitkäikäisyyden ja kestävyyden lisäämiseksi, mutta handscraped-lattioissa on yleensä erittäin kestävä viimeistely, joka on suunniteltu kestämään kaksi vuosikymmentä tai pidempään. Tämä naarmuuntumista estävä pintakäsittely auttaa suojaamaan lattioita kulumiselta ja estää puulattioiden usein tapahtuvan uudelleenkäsittelyn. Kun ensimmäiset noin 20 vuotta on kulunut, voit seuloa ja pinnoittaa ne uudelleen elvyttääksesi ne ilman hiomista tai uudelleenlakkausta.

Pro: Helppo ylläpitää

Käsin rapautettu lehtipuu: Hyvät ja huonot puolet

Jasper Hand Scraped Southern Maple -sarjan Midnight Train / SKU: 15250093

Yksi käsinraaputettujen lattioiden suurimmista eduista on niiden lähes vaivaton ylläpito. Tämäntyyppisen lattian asentamisen jälkeen haluat käyttää mikrokuitupäällä varustettua pölymoppia viikoittaiseen peruspuhdistukseen. Noin kahden kuukauden välein voit käyttää märkää moppia ja hellävaraista puhdistusliuosta syvempään puhdistukseen.

Jotta kovapuu pysyy kunnossa märkämoppauskertojen välillä, huolehdi siitä, että roiskeet pyyhitään pois ja estät nesteiden kerääntymisen lattialle tai imeytymisen lankkujen välisiin aukkoihin. Aseta kynnysmattoja kodin sisäänkäynneille, jotta perhe ja ystävät pyyhkivät jalkansa ja vähentävät kosteuden tai lian kulkeutumista sisälle. Näillä yksinkertaisilla varotoimenpiteillä voit vähentää entisestään handscraped-kovapuun huoltotarvetta.

Vaikka voit käyttää myös höyrymoppia vieläkin syvempään puhdistukseen, nämä laitteet ovat yleensä tarpeen tahrojen ja pinttyneen lian poistamiseen. Koska handscraped-kovapuu pystyy luonnostaan peittämään nämä ongelmat, se ei yleensä vaadi höyrypuhdistusta.

Haittapuoli: Voi olla kallista.

Puulattioita on saatavilla lähes kaikkiin hintaluokkiin, mutta handscraped-lattiat ovat yleensä yksi kalleimmista lattiatyypeistä. Vaikka monet kovapuuvaihtoehdot perustuvat pitkälle automatisoituihin tuotantoprosesseihin, jotka on helppo ja edullinen toteuttaa, handscraped-kovapuun valmistus ei ole aivan yhtä systemaattista. Monet valmistajat turvautuvat käsityöläisiin, jotka tekevät käsin rapauttamisen, mikä tuo lopputuotteeseen henkilökohtaisen lisän mutta nostaa hintaa.

Jos haluat kotiisi vain korkealaatuista handscraped-kovapuuta, sinun on todennäköisesti varattava korkeampi hinta. Jos kuitenkin pidät puun ulkonäöstä ja kestävyydestä, mutta sinua ei haittaa mekaaninen tuotantoprosessi, löydät paljon todennäköisemmin vaihtoehtoja, jotka sopivat rajoitetummallekin budjetille.

Riippumatta siitä, minkä hintaluokan valitset, muista, että korkeampi alkuhinta ei välttämättä vastaa lattian kustannuksia sen koko elinkaaren aikana. Koska aito handscraped-kovapuu on uskomattoman kestävää ja helppohoitoista, tämä lattiatyyppi voi olla edullinen pitkän aikavälin investointi.

Miinus: Asennuksen vaikeus.

Käsin rapautettu lehtipuu: Hyvät ja huonot puolet

Jasper Engineered Hardwood – Handscraped Distressed Collection -mallisto tummasuklaa vaahteraa / SKU: 10071539

Käsin kuorittu lattia voi olla haastava asentaa, mutta investoimalla valmiiksi kuorittuihin lankkuihin ja valitsemalla oikea aika parkettilattioiden asentamiselle voi prosessi helpottua. Asenna handscraped-kovapuu riviin lankut, jotta saat aikaan houkuttelevan maalaismaisen ilmeen. Liitä sitten kielet ja urat toisiinsa ja kiinnitä lankut paikoilleen lattianaulaimella. Juuri näin saat kauniit, säänkestävät lattiat maalaiskotiisi.

Koska handscraped-lattioissa on kestävä, naarmuuntumista estävä pintakäsittely, sinun ei tarvitse huolehtia lattioiden tiivistämisestä tai viimeistelystä asennuksen jälkeen. Voit vain nauttia kauniista handscraped-lattioistasi vuosikymmenien ajan.

Jos olet valmis haastavaan asennukseen ja pidät tätä lattiatyyppiä pitkäaikaisena investointina, handscraped-kovapuu voi olla täydellinen valinta tiloihisi. Maalaismaisen ulkonäkönsä, erinomaisen kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta kauniit handscraped-lattiat tarjoavat lukemattomia etuja mihin tahansa kotiin.