Kärhö varjoon

Aromatican ja monta muuta kärhöä. Aljonushka on myös kaunis kärhö. Kärhöjen suku "Clematis" on upea köynnöskasvi suku ja ne kuuluvat. On yleisessä tiedossa, että kärhöt tarvitsevat viihtyäkseen " varjoa jaloilleen", minkä vuoksi moni luulee, ettei kärhöä voi istuttaa kovin. Viherrinki-kauppiaat ovat valinneet pienikukkaisten kärhöjen joukosta viisi varmaa ja helppohoitoista lajiketta.

Istuta näitä kukintaihmeitä ja.

Kärhö – täydelliset ohjeet istutukseen

Kärhö varjoon

Kärhöjen komea kukinta saa puutarhan ystävät haltioitumaan. Patens-ryhmän jalokärhöt menestyvät vähemmässäkin valossa, puolivarjossa tai varjossa. Kärhön istutus onnistuu joko penkkiin tai ruukkuun. Ohutjuurinen kärhö istutetaan eri tavoin kuin paksujuurinen kärhö. Onko pihasi rakennuksen, muurin tai tiheän puuston varjossa?

Atragene-ryhmän kärhöt kasvavat varjossa hyvin. Köynnöstävät kärhöt ovat kauniita pergolan reunoilla ja talon seinustoilla.

Koristepensaat ja köynnöskasvit

Kärhö varjoon

Ne viihtyvät myös puutarhan puuvartisten kasvien rungoilla ja oksilla. Pelkäämme turhaan kärhöjen talvehtimista, sillä oikein istutettuina ja. Kärhöt on totuttu istuttamaan seinustalle säleikköön, joka on. Minkä tahansa kärhön voi istuttaa ruukkuun.

Poimi vinkit kärhöjen kasvatukseen ruukuissa. SeuraavaKesäkukkia aurinkoon ja varjoon. Valon määrä vaikuttaa voimakkaasti kasvien menestymiseen. Kasvit on helppo jakaa niiden menestymisen suhteen auringon, puolivarjon ja varjon kasveihin. Kärhöt viihtyvät lähes kaikkien kasvien seurassa, ja niitä voi kasvattaa myös ruukuissa parvekkeella ja terassilla. Kärhö on yhä useampien puutarhaharrastajien intohimo.

Etelän puolella kärhö kaipaa esimerkiksi puiden tuomaa varjoa suoralta paahteelta. Valosuositus: Puolivarjo- varjo. Yksi harvoista varjossa menestyvistä köynnöksistä. Valkoinen, erittäin runsas kukinta keskikesällä. Istutin ensimmäiset kärhöni viime viikolla.

Juuri se kärhön tyvi, juuri, pitää saada v-a-r-j-o-o-n, eli sille ¨ so-pi-van laaja.

Kestävät pienikukkaiset kärhöt kukkivat koko kesän • ihana piha

Kärhö varjoon

Köynnöksestä saa myös helposti hyvän maanpeittäjän. Valikoimastamme löytyy köynnöksiä varjoon ja valoon, eikä pidä unohtaa laajaa kärhö -valikoimaamme! Alppikärhö viihtyy parhaiten puolivarjoisalla kasvupaikalla, mutta kukkii kohtuullisesti myös varjossa. Aurinkoisella kasvupaikalla alppikärhön juurelle kannattaa. Kun puutarha on täynnä isokukkaisia kärhöjä, väriä ja hehkua riittää. Kärhöjen kohopenkki on pitkälti suomalaisen kärhö – gurun. Nämä ohutjuuriset kärhöt voi istuttaa entiseen kasvusyvyyteensä. Se menestyy Lapissa saakka ilman talvisuojausta ja sietää hyvin varjoa.

Siniset kellokukat touko- kesäkuussa. Valkoiset kukat heinä- syyskuussa. Köynnöksillä parvekkeelle vehreyttä ja varjoa. Köynnösten luontainen kiipeämistapa vaikuttaa tukemiseen.

Kiertyen kiinnittyvät lajit kuten humala, kärhöt ja kelasköynnös tarttuvat itse tukiin. Kiitos vanhojen puiden, varjossa meillä on hyvä olla. Kuunliljoja, valkotäpläimikkää ja taustalla nauhuksia. Sormivaleangervo viihtyy syvässäkin varjossa.

Helppohoitoinen humala viihtyy auringosta varjoon ja on nopeakasvuinen. Talveksi ruukussa kasvava kärhö siirretään kellariin.