Käpyjen hyötykäyttö

Oletko koskaan kerännyt käpyjä tai muita luonnonantimia. Käpy on luonnonmateriaali, joka muuttaa muotoaan ilmankosteuden mukaan. Kuivassa paikassa käpysuomut aukeavat ja kosteammassa ne. Sen sijaan maahan pudonneita käpyjä ja risuja saa kerätä. Jos käpyjä kerää nyt, ne täytyy kuivattaa ennen käyttöä, jotta niiden kosteus ei.

Jos et hyötykäyttöä löydä, heitä takaisin metsään äläkä roskiin. Voit ujuttaa joulukuusen punoslankaa purkkiin sukkuloimaan käpyjen väliin. Nähtyäni naapurissa käpyjä kuivumassa pöllin surutta naapurin muijan idean jouluaskarteluihin. Blogin kuvien luvaton käyttö kielletty. Säästä tyhjät jauhopussit ja kerää niihin kesällä mökkipihasta kävyt. Näin saat oivallisia saunan pesän sytykkeitä. Samalla myös piha pysyy siistinä ja saunojilla. Sankollisen käpyjä kerää hetkessä ja saa sankolisen ilmaisia grillihiiliä, jotka.

Näin pihapuista pudonneet kävyt tulevat hyötykäyttöön. Itselläni on muistikuva, että käpyjä ei saa käyttää hiilien vastineena. Erityisen söpöjä ovat lepän pikkuiset kävyt. Kauniita löytöjä ovat myös maahan pudonneet lehtikuusen oksat, jotka ovat yleensä täynnä käpyjä. Jos pihalta löytyy käpyjä, kannattaa ne ottaa hyötykäyttöön. Istutusruukku kevenee ja sen siirtäminen helpottuu, kun pohjalle laittaa kerroksen. Vai onko ainut hyötykäyttö, koristelun lisäksi, polttaa ne takassa? Minä olen käyttänyt männyn käpyjä katteena, kyllä ne menettelee, ovat ihan.

Jos et saa suomalaisia käpyjä mistään, sisustuskaupat myyvät suuria etelässä kasvavien mäntypuiden käpyjä. Pihassamme kasvaa iso mänty, jonka lukemattomia käpyjä ja neulastulvaa olen tähän asti lähinnä kironnut. Osan pudonneista neulasista olen. Yleensä lämmin kesä lisää hieman käpyjen kokoa ja siemensatoa, mutta tällä.

Kivi ja Käpy – Vuosikello luonnonmateriaaleista valmistet- tavista käsitöistä. Luonnonmateriaalien käyttö ohjaustyössä. Kun siemenet varisevat, puu ei enää tarvitse käpyä ja se putoaa. Kuulokkeiden käyttö voi vaurioittaa kuuloa salakavalasti, koska pienet meluvauriot.

Käpy usein pysyy kiinni oksassa pitkään avautumisen jälkeenkin. Eri lajit voidaan erottaa toisistaan esimerkiksi käpyjen perusteella. Lokakuu on mainiota kuusen käpyjen keräilyaikaa. Etsi maan keskiosasta sopiva uudishakkuu, kysy maanomistajalta lupa ja ala kerätä.

Ja minä en muuten tiennyt että lepän käpyjä voi käyttää yhtään mihinkään.