Kannen verhoilu vaihtoehdot ja ideat

Kannen verhoilu vaihtoehdot ja ideat

Ylitä asuintilasi ulkona tyylillä, ainutlaatuisella puukannella. Mukana Yard & Home Premium Wood Decking Ipe Pre-Grooved FAS. SKU: 15265864

Kun kiinnität viimeisen laudan valmiiseen terassiisi, haluat vain napata kylmän juoman jääkaapista ja nauttia saavutuksestasi. Muutaman viimeistelyn lisääminen voi kuitenkin tehdä valtavan eron terassisi ulkonäköön ja vakauteen. Kaikki alkaa verhoilusta.

Mikä on kannen fascia?

Fascia tarkoittaa puusta tai muusta materiaalista valmistettua kaistaa tai nauhaa, joka reunustaa kantta sen pintalinjan alapuolella. Se on samanlainen kuin kotisi katon alle asennettu fascia, mutta sillä on eri tarkoitus. Se on yleensä rakennettu 1 x 8 tai 1 x 10 -levyistä.

Kannella reunalistalla on ensisijaisesti esteettinen tarkoitus. Se peittää osittain kannen alla olevat palkit näkyvistä ja luo kiillotetun, viimeistellyn ilmeen. Se voi myös lisätä visuaalista kontrastia, jos käytät eri maalia tai väriainetta kuin itse kannella.

Voiko kannen fascia palvella toiminnallista tarkoitusta?

Kodin kattolinjan alapuolella oleva fascia toimii usein kourujen ja muiden arkkitehtonisten elementtien tukena. Kannella voit käyttää fasciaa istutuslaatikoiden ja koristeiden asentamiseen. Julkisivu voi myös toimia liitosmateriaalina kannen ja jalkalistan välillä.

Mitä eroa on verhoilun ja jalkalistan välillä?

Vaikka jalkalista ei ole välttämätön terassista nauttimiseksi, se peittää sen alla olevat palkit ja lisää esteettisyyttä. Ristikot, vaakasuorat laudat ja pystysuorat laudat voivat kaikki olla erinomaista jalkalistamateriaalia.

Koska pakkasrapautuminen voi vahingoittaa terassin jalkalistoja, kiinnitä jalkalista mieluummin jalkalistatelineeseen kuin ankkuroi se maahan. Suunnittele ovi, jotta pääset kannen alla olevaan alueeseen esimerkiksi siellä pesivien tuholaisten hävittämiseksi tai homeongelman hoitamiseksi.

Kannen verhoilu vaihtoehdot ja ideat

Tämä ylivoimainen komposiitti päihittää tavalliset puumuovikomposiittilaudat asennuksen ja pitkäaikaisen kauneuden suhteen.
SLS Capped -komposiittiterassilauta harmaana. SKU: 15243765

Miten asennat fasciaa terassille?

Valitse haluamasi materiaali fasciaa varten. Jos käytät esimerkiksi komposiittiterassimateriaalia, harkitse, että käytät kyseistä materiaalia myös fasciaan ja muihin viimeistelyelementteihin. Osaat jo työskennellä sen kanssa, ja yhtenäisyys parantaa terassin ulkonäköä.

Mittaa terassisi ympärysmitta määrittääksesi, kuinka paljon lisämateriaalia tarvitset verhoiluun. Leikkaa laudat niin, että ne sopivat tiiviisti kannen pohjan ympärille. Jätä halutessasi pieni huuli kannen pinnan alle. Jotkut kodinomistajat viimeistelevät terassin reunan jopa napakalla reunalistalla.

Kiinnitä levyt reunapalkkeihin rakennusliimalla, nauloilla tai ruuveilla. Leikkaa reunat terassin kanssa määrittelemiesi kulmien mukaan ja maalaa tai värjää materiaalit sitten mieltymystesi mukaan.

Kannen verhoilu vaihtoehdot ja ideat

SLS-levyt eivät laajene ja supistu kosteuden vaikutuksesta. Eivätkä ne kuumene liikaa aurinkoisina päivinä. Mukana SLS Capped -komposiittiterassilautoja harmaana. SKU: 15243765

Entä jos et halua käyttää terassin fasciaa?

Kannen raaka, maalaismainen ulkonäkö ilman verhoilua vetoaa moniin kodinomistajiin. On myös tärkeää huomioida, että väärin asennettu fascia voi kerätä likaa ja kosteutta, mikä voi johtaa lisävahinkoihin kannella.

Verhoilun ymmärtäminen auttaa sinua rakentamaan terassin, josta nautit vuosia. Käytä fasciaa, reunalistoja ja jalkalistoja terassin houkuttelevuuden kiillottamiseen ja sen pitämiseen suojassa sääolosuhteilta.

Pidätkö mieluummin reunalistoista, jotka sopivat vai erottuvat muusta kannesta?

Selaa laadukkaan terassin valikoimaa täällä. Luo unelmiesi ulkotila.