Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää terasseista

Terassin rakentaminen on loistava hanke, johon kannattaa investoida, kun sää lämpenee. Se on täydellinen paikka kutsua ystäviä ja perheenjäseniä grillijuhliin, ja tietysti nautit kovien töidesi tuloksesta koko kesän ajan. Terassin rakentamisen aloittaminen voi aluksi tuntua ylivoimaiselta. Tarvitset vain suunnitelman siitä, mitä kuvittelet, budjetin suunnitelmaa varten ja päätöksen siitä, kuinka suuren terassin haluat. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä terasseista, jotta voit suunnitella ja rakentaa kauniin terassin kotiisi.

Eri tyylit

Voit valita monista eri kansityyleistä. Päätä ensin, haluatko pienen terassin pieniä kokoontumisia varten vai suuren, kietoutuvan terassin, jossa voit järjestää suuria juhlia. Sen jälkeen haluat päättää, miltä haluat sen näyttävän.

Terassin koko

Ratkaiseva tekijä terassin suhteen on se, minkä kokoisen haluat sen olevan. Tuleeko siitä pieni terassi, jossa vain sinä ja puolisosi voitte nauttia mukavasta illallisesta? Tämä on myös edullisempi, koska materiaaleja tarvitaan vähemmän. Saatat haluta mieluummin suuren kannen, jossa voit usein isännöidä vieraita. Terassit voivat olla talon takana tai kiertää ympäri, jos pihasi sivu sallii sen. Näin sinulla on tilaa grillille, pöydille, tuoleille ja muulle. Ihmisillä on myös runsaasti tilaa seistä ja seurustella uudella kannellasi.

Materiaalityypit

Terassin rakentamiseen voi käyttää useita erilaisia materiaaleja. Puu on suosittu vaihtoehto sen laajan saatavuuden ja edullisen hinnan vuoksi. Cedar on hyvä valinta, sillä se on kevyttä mutta vahvaa, minkä haluat, jos aiot käyttää terassia paljon. Cedarissa esiintyvät öljyt kestävät ärsyttäviä hyönteisiä, joten kansi ei hajoa. Punapuu on toinen materiaali, jota käytetään yleisesti kansissa, erityisesti länsirannikolla. Sen väri on kaunis ja erottuu naapureidesi kansista.

Komposiitti on toinen suosittu materiaali. Siitä on nopeasti tulossa yleisempi kuin puusta. Komposiitti valmistetaan kierrätysmuovista ja puukuidusta. Ne ovat immuuneja laholle tai hyönteisille, joiden torjunta voi yleensä maksaa satoja dollareita. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, että kansi lohkeaa tai vääntyy, joten se pysyy ajan myötä hyvännäköisenä. Tämä materiaali on lähes täysin huoltovapaa, joten vaikeinta on aluksi rakentaa kansi. Tekniikan kehittyessä yhä useammat komposiittikannet näyttävät ja tuntuvat jopa samanlaisilta kuin puukannet.

Asennuksen hinta

Kannen hinta riippuu sen koosta. Mitä suurempi neliömäärä, sitä enemmän materiaalia tarvitaan. Jos rakennat terassin komposiittimateriaalista, se maksaa yleensä keskimäärin noin 1,50-3,00 dollaria neliöjalkaa kohti. Puukansilla kustannukset ovat samankaltaiset, ja ne vaihtelevat keskimäärin 1,25-3,00 dollariin neliöjalkaa kohti. Sinun on myös otettava huomioon mahdolliset lisävarusteet, kuten kaiteet. Joihinkin terasseihin voidaan myös rakentaa penkkejä, joten ne ovat lisämateriaalia peruskustannusten lisäksi.

Tee-se-itse vs. palkkaa apua

Jos rakennat yksinkertaisen terassin, voit ehkä tehdä sen itse. Yksitasoiset kannet ovat helpompia rakentaa ja vievät vähemmän aikaa. Haluat varmistaa, että perustus, jolle rakennat, on vankka. Myös pylväät on kiinnitettävä oikein, jotta kannesta tulee vakaa. Jos kannella on useita tasoja ja ominaisuuksia, voi olla aika kutsua ammattilainen. Voit kertoa heille kaiken, mitä haluat kannelle, kuten porealtaan, jotta he voivat mitata kaiken asiantuntevasti.

Toimintaohjeet ja kiellot

Yksi tärkeimmistä osista terassin rakentamisessa on mitata kaikki useaan kertaan, jotta voit varmistaa, että materiaalisi sopii sinne, minne haluat. Jos kansi tulee nurkkaan tai aidan viereen, sinulla ei ole paljon virhemahdollisuuksia. Haluat myös varmistaa, että sinulla on oikeat kiinnikkeet kannen kokoamiseen, sillä ne voivat vaikuttaa kannen vakauteen. Kun käytät komposiittimateriaalia, älä jännitä terassia liikaa. Katso, mitkä ovat kyseisen tuotteen jännevälirajat, ja noudata niitä, erityisesti silloin, kun niitä käytetään porrasaskelmina.

Kun rakennat terassia, on otettava huomioon monia eri tekijöitä. Haluat saada yleiskäsityksen siitä, miltä terassista tulee, jotta tiedät, onko se yksitasoinen vai monitasoinen. Kun päätät, mikä on terassin ensisijainen käyttötarkoitus, määräytyy, kuinka suuri sen on oltava, jotta se mahtuu siihen. Valitsemasi materiaalityyppi määrittää, kuinka vahva se on, yleisilmeen ja loppukustannukset. Haluat myös tietää, kuinka vaikeaa haluamasi tyyppisen terassin rakentaminen on. Nämä varmistavat, että saat lopulta hyvän tuotteen.

Asennus

Olet nyt tehnyt kannen perussuunnitelmat. Olet päättänyt, kuinka suuri siitä tulee ja mitä tarkoitusta se palvelee. Kun olet mitannut sen ja ostanut materiaalit, on aika aloittaa sen varsinainen rakentaminen. On tärkeää tietää, miten kansi asennetaan oikein, olipa kyseessä sitten kovapuu- tai komposiittimateriaalin asennus. Kannattaa myös miettiä, miten viimeistelet terassin, jotta se näyttäisi paremmalta. Muista muokata se yksilölliseksi, jotta se tuntuu omalta. Tähän voi kuulua kalusteiden ostaminen vieraiden vierailuja varten ja koristeiden asettaminen alueelle.

Asennusvihjeitä

Kun asennat kovapuuta terassillesi, haluat varmistaa, että se tuulettuu kunnolla. Tämä vähentää puun liikkumista ja lisää vakautta. Jätä vähintään 18 tuumaa vapaata ilmaa niiden palkkien alle, joissa on avoimet sivut, ristituuletuksen lisäämiseksi. Kun leikkaat puuta terassille sopivaksi, varmista, että lankut tiivistetään 24 tunnin kuluessa. Käytä puun leikkauskohdassa päätytiivistettä. On kuitenkin tärkeää varmistaa, ettei tiivistysainetta pääse puun siihen osaan, jonka päällä kävellään. Jos näin tapahtuu, pyyhi se välittömästi pois.

Jos asennat kannelle komposiittimateriaalia, sinun on otettava huomioon lämpölaajeneminen. Tämä on ongelma, jota kovapuulla ei ole, mutta komposiitilla on, koska se on valmistettu muovista. Tämä tarkoittaa sitä, että terassisi laajenee ja kutistuu, kun se altistuu kuumalle ja kylmälle säälle vuoden mittaan. Toinen ongelma, josta on syytä olla tietoinen, on sienestyminen, jossa ruuvi työntää komposiittimateriaalia pintaa kohti, jolloin siitä jää ruma kuoppa. Käytä käänteiskierteisiä ruuveja, jotta tämä riski pienenee asennuksen aikana.

Viimeistelytyöt

Kun puu on levitetty ja perusrakenne rakennettu, voit onnitella itseäsi. Olet päässyt vaikeimman osan yli. Nyt sinun on lisättävä joitakin viimeistelytöitä, ennen kuin se on valmis. Tähän kuuluu terassin värjäys, jotta se pysyy suojattuna kaikenlaista säätä vastaan. Kun terassi on ulkona, se on jatkuvasti alttiina sääolosuhteille, mikä voi ajan mittaan aiheuttaa ongelmia terassillesi. Haluat myös koristella terassin tuoleilla, pöydillä ja kaikella muulla, mitä siihen haluat. Viimeisenä yksityiskohtana on koristelu pienemmillä esineillä, joihin voi kuulua kukka-astioita tai ruukkuja.

Kannen tiivistäminen on lähes yhtä tärkeää kuin sen oikeaoppinen rakentaminen. Se, että terassi on joka päivä ulkona auringossa ja sateessa, voi vaatia nopeasti veronsa. Testaa ensin, että kannen tiivistäminen onnistuu, ruiskuttamalla siihen vettä. Jos vesipisarat imeytyvät, kansi voidaan tiivistää. Kun olet valmis levittämään tiivisteen, varmista, että kansi on kuiva ja että siinä ei ole roskia. Levitä ohut kerros puun päälle ja varmista, ettei lätäköitä pääse muodostumaan. Jatka muuhun osaan terassia ja varmista, että tiiviste levitetään tasaisesti.

Kannen yksilöllistäminen

Kun kansi on rakennettu ja tiivistetty, olet valmis hauskaan osaan. Tässä vaiheessa saat luovan puolesi loistamaan ja voit aloittaa koristelun. Mieti, mihin tarkoitukseen kansesi tulee ja aloita siitä. Jos aiot viihdyttää vieraita, hanki pöytä ja tuolit, jotta he voivat rentoutua. Tarvitset grillin, jos aiot järjestää grillijuhlia ja laittaa ruokaa lämpiminä kuukausina. Mieti, mihin aurinko paistaa päivän aikana, ja sijoita näihin paikkoihin suuret sateenvarjot, jotta vieraasi ovat suojassa.

Jos haluat lisätä terassin viehättävyyttä kuluttamatta paljon rahaa, voit sijoittaa sen ympärille muutamia istutuslaatikoita. Voit joko rakentaa ne itse tai ostaa ne rautakaupasta. Täytä ne kirkkaanvärisillä kukilla elävöittääksesi terassiasi. Jos olet lähellä naapureitasi ja haluat yksityisyyttä, voit pystyttää näkösuojan. Tämä tekee kannesta intiimimmän, ja suoja toimii myös tuulensuojana. Markiisin tekeminen on toinen vaihtoehto, joka suojaa sinua säältä ja puheliailta naapureilta. Sen ansiosta voit olla ulkona mukavasti lämpiminä kuukausina.

Keksi tapoja, joilla voit tehdä terassistasi muista erottuvan lisäämällä siihen oman kosketuksesi. Jos asut lähellä merta ja rakastat purjehdusta, kiinnitä terassillesi meriaiheisia koristeita. Niihin voi kuulua käsin maalattuja kylttejä esimerkiksi sinisen ja valkoisen väreissä. Kannattaa myös miettiä valaistusta pimeää yötä varten. Osta muutama lyhty, jotka voit laittaa kannen ympärille ja jotka loistavat pehmeästi, kun sinä ja ystäväsi nautitte illan tuulesta. Jos haluat lisätä viihtyisyyttä terassillesi, hanki ulkotyynyjä ja -tyynyjä suosikkiväreissäsi.

Terassin ylläpito

Sinun on ylläpidettävä terassiasi vuoden mittaan, jotta se kestää vuosia. Jos terassisi alkaa näyttää hieman likaiselta, voit käyttää terassin puhdistusainetta saadaksesi lian ja lian pois. Tarvittaessa voit myös levittää uudelleen tiivisteen, kun se on puhdas. Voit auttaa terassin säilyttämisessä siivoamalla sille pudonneen ruoan tai juoman heti pois. Jos kaatuu jotain hapanta tai tummaa, kuten viiniä, puu voi värjäytyä pysyvästi. Puhdista ja kuivaa se, jotta se pysyy kauniina.

Kun terassi on valmis, voit nauttia siitä ympäri vuoden. Sen kunnollinen rakentaminen ja tiivistäminen on tärkeää, joten käytä aikaa sen tekemiseen oikein. Sen jälkeen voit pitää hauskaa sen personoimisessa. Valitse teema ja sovita kaikki sen mukaan. Voit myös valita vain muutamia sinulle tärkeitä esineitä, kuten grillin, tuolit ja pöydät. Kukat istutuslaatikoissa tai ruukuissa ovat myös helppo tapa lisätä väriä ilman, että se on liian ylivoimaista.

Kysymyksiä terasseista? Meillä on vastauksia. Kirjoita kysymyksesi alla olevaan kommenttiosioon.