Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää suunnitelluista sivuraidetuotteista.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää suunnitelluista sivuraidetuotteista.

Lpcorp.com)

Olipa sen nimi sitten SmartSide, Catawba tai TruWood, kaikki puiset sivuraidoitustuotteet väittävät, että niillä on teknistä etumatkaa oikean puun vastaaviin tuotteisiin verrattuna. Nämä tuotteet on suunniteltu poistamaan virheet, kestämään huononemista ja olemaan kustannustehokkaita asentaa ja ylläpitää.

Mistä se on valmistettu?

Yleisesti ottaen puiset sivuraidoitustuotteet on valmistettu puulastuista, jotka on sidottu yhteen hartsilla. Otetaan esimerkiksi LP Building Productsin SmartSide-sarjan sivuraide- ja verhoilutuotteet. Se koostuu puukuiduista, jotka on päällystetty hartsisidoksella ja puristettu laudaksi. Jokainen SmartSide-kappale on myös käsitelty LP:n SmartGuard-sinkkiboraattikäsittelyjärjestelmällä, joka suojaa termiiteiltä ja laholta.

Tämän jälkeen laudat päällystetään kosteutta kestävällä päällysteellä, johon on kohokuvioitu setripuukuvio autenttisen ulkonäön aikaansaamiseksi. "Prosessi, jossa jokainen puukiekko käsitellään sinkkiboraatilla, käytetään raskasta ulkoliimaa ja puristetaan tuote lämmön ja paineen alaisena, johtaa yhteen kiinteään puukappaleeseen", sanoo Ben Skoog, LP:n SmartSide-järjestelmän liiketoimintamarkkinointipäällikkö. Sekä LP:n SmartSide- että Collins Productsin TruWood-verhouslaudat myydään pidempinä 16 jalan levyinä, jolloin saumoja on vähemmän ja jätettä syntyy vähemmän.

Yhteys sivuraideasiantuntijaanLöydä sivuraideasennus- ja korjausasiantuntijat alueeltasi ja saat ilmaisen, sitoumuksettoman arvion projektistasi. Etsi ammattilaiset nyt +

Puurakenteisen sivuraiteen kustannukset

Edulliset rakennustuotteet määritellään hankintahinnan, asennuskustannusten ja huollon perusteella. Puukehystetty sivuraide maksaa noin puolet oikean puun hinnasta, ja sen asentaminen on helpompaa ja edullisempaa. Tämä johtuu siitä, että se on painoltaan kevyempää kuin puu ja siinä on asennusta helpottavia edistysaskeleita, kuten LP:n SmartLock- itsekohdistuva reunarakenne. Puukehitetyt sivuraidepinnat voidaan ostaa valmiiksi pohjamaalattuina, valmiina maalattaviksi tai valmiiksi viimeisteltyinä useilla eri viimeistelyvaihtoehdoilla, mikä vähentää asennukseen kuluvaa aikaa ja työaikaa.

Huomaa myös, että puiset julkisivutuotteet ovat yleensä varustettu runsailla takuilla. Collins- ja LP-tuotteet tarjoavat molemmat 30 vuoden siirrettävän takuun suunnitelluille sivuraidejärjestelmilleen. LP:n SmartSide lisää lisäksi seitsemän vuoden 100-prosenttisen työ- ja vaihtotakuun.

Puiset sivuraidepinnat – haittapuolet

Suunnitelluissa sivuraiteissa on puutteensa. Kosteus on edelleen yleinen vihollinen, ja puuverhoiluteollisuus on joutunut kärsimään useista ryhmäkanteista, jotka ovat johtuneet kosteuteen liittyvistä ongelmista, jotka johtuvat tuotteen puutteista ja asennusvirheistä. "Aiempaa konepuusta valmistettua sivuraidetta, Inner-Sealia, ei ollut valmistettu tai käsitelty samalla tavalla kuin SmartSidea, ja tuloksena oli tuotteen epäonnistuminen", Skoog selittää. "Sivuraidevalikoiman uudistamisen jälkeen SmartSide-tuotteita on asennettu yli 1,5 miljoonaan taloon.

Onko se ympäristöystävällinen?

Näitä suunniteltuja tuotteita pidetään ympäristöystävällisinä, koska ne auttavat estämään laajamittaisen puiden kaatamisen rakentamista varten. Sekä kuitusementti että suunniteltu puu käyttävät puuta viisaasti, ja niillä on vain vähän kielteisiä vaikutuksia metsiimme. Itse asiassa Collins Productsin TruWood-rakenteiset puiset sivuraidepinnat on sertifioinut Forest Stewardship Council, riippumaton järjestö, joka tunnustaa puutuotteet, jotka on otettu metsistä, joita hoidetaan hallitusti ja sosiaalisesti vastuullisesti.

Entä kuitusementtijulkisivut?

Kuitusementti on ollut käytössä jo lähes vuosisadan ajan, ja sillä, kuten muokatulla puuverhoilulla, on tiettyjä etuja luonnonpuuhun verrattuna. Aikoinaan siihen lisättiin asbestia, mutta nykyään kuitusementtijulkisivut valmistetaan Portland-sementin, selluloosa- tai puukuitumateriaalin, hiekan ja muiden komponenttien seoksesta. Se voidaan muotoilla erilaisiksi julkisivukuvioiksi, siinä voi olla sileä tai kohokuvioitu pinta tai se voi olla kuvioitu, jolloin se näyttää setripuulta. Erityinen kovettumisprosessi jättää lopputuotteeseen alhaisen kosteuspitoisuuden, jolloin se kestää vääntymistä ja soveltuu hyvin maalin levittämiseen.

Kuitusementtirakenteinen sivuraide asennetaan samalla tavalla kuin aidon puun sivuraide, ja se on samanpituinen ja -leveä kuin puun sivuraide, ja se asennetaan samalla tavalla. Sitä on vaikeampi leikata kuin aitoa tai suunniteltua puuta, ja valmistajat vaativat, että asentajien on käytettävä naamareita ja suojalaseja suojautuakseen leikkaamisesta syntyvältä haitalliselta pölyltä.

HYÖDYT

Kuitusementtirakenteinen sivuraide maksaa noin puolet vähemmän kuin oikea puu, se on lähes huoltovapaa, kestää maalia kolme kertaa kauemmin kuin oikea puu ja on helppo puhdistaa. Vahvojen kestävyystakuiden ansiosta kodinomistajat voivat olla varmoja siitä, että sivuraiteen ylläpitoon kuluu vain vähän ylimääräistä rahaa.

Tuotteen tärkein myyntivaltti on sen kestävyys: Se kestää ankaria sääolosuhteita, hyönteisiä ja lahoa. CertainTeed ja Cemplank tukevat tuotteitaan takuilla, jotka ovat verrattavissa konepuusta valmistettujen sivuraideyritysten tarjoamiin takuisiin – CertainTeedin WeatherBoards -kuitusementtisivuraiteilla on 50 vuoden rajoitettu siirrettävä takuu. Kuitusementtiä markkinoidaan myös paloturvallisena, joten se on ihanteellinen sivuraide valinta koteihin metsäpaloalueilla.

MIINUKSET

Kuitusementtirakenteinen sivuraide on altis kosteuden tunkeutumiselle, erityisesti jos se asennetaan väärin. Jos kuitusementtivuorauslaudoitusta ei asenneta oikein, se voi aiheuttaa hometta ja lahoa vaipassa tai rakenteellisissa tuissa. Asennus on myös huolenaihe kuitusementtivuorilaudoituksen yhteydessä – se painaa noin 1,5 kertaa enemmän kuin puu, ja sen leikkaamiseen tarvitaan erikoistyökaluja.

Yhteys sivuraideasiantuntijaanLöydä sivuraiteen asennus- ja korjausasiantuntijat alueeltasi ja saat ilmaisen, sitoumuksettoman arvion projektistasi. Etsi ammattilaisia nyt +