Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää lasilaatoista

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää lasilaatoista

Lasilaatat yleistyvät keraamisten laattojen sijasta kodin laatoitushankkeiden ensisijaisena pintana. Vaikka lasi on yleensä kalliimpaa kuin muut laattatyypit, se tuo siihen käsityönä tehtyä, taiteellista laatua, joka on helposti hintansa arvoinen.

Ainutlaatuinen ulkonäkö.

Lasilaattoja on saatavana monenlaisissa muodoissa ja väreissä, jotka riippuvat niiden luomisessa käytetystä prosessista. Jotkin laatat leikataan ja jäähdytetään kylmässä, kun taas toiset sulatetaan, valetaan ja jäähdytetään. "Kylmävalmistuksessa ei käytetä lämpöä, vaan lasia vain leikataan", kertoo Grace Kalina Boyce & Beanista, lasia ja savea valmistavasta yrityksestä Kaliforniassa. "Toisaalta valetussa lasissa sekoitetaan hiekkaa ja kemikaaleja ja sulatetaan ne säiliössä, joka pudotetaan sitten lokeroihin jäähdytystä varten."

Lopputulos voi vaihdella värin, paksuuden, koon ja muodon mukaan. Joissakin lasilaatoissa on pieniä kuplia jokaisen laatan sisällä, mikä luo "vielä märän" ilmeen ja tekee yksittäisistä laatoista lumihiutaleiden tavoin ainutlaatuisia. Lasilaattojen lajikkeet mahdollistavat loputtomat räätälöintimahdollisuudet, ja niiden monipuolisuus avaa oven niin sisä- kuin ulkotiloissa toteutettaviin projekteihin.

Kuva: Richard Bubnowski Design

Kestävyys

Lasia ei aina yhdistetä kestävyyteen, mutta todellisuudessa lasilaatat voivat olla yhtä vahvoja ja pitkäikäisiä kuin keraamiset laatat. Luonteeltaan lasilaatat säilyttävät tiettyjä ominaisuuksia, jotka tekevät niistä kestävämpiä kuin keraamiset laatat. "Lasilaatta ei ole huokoinen", Kalina sanoo, "joten se ei ime itseensä kosteutta"." Kosteuden tunkeutuminen on minkä tahansa laattaprojektin vihollinen, sillä se voi aiheuttaa homeen ja homeen. Lasilaatan kohdalla tällaista huolta ei ole, kunhan se asennetaan oikein.

Lasilaattojen asennus

Useimmat laatta-asentajat kertovat, ettei keraamisten laattojen ja lasilaattojen asentamisen välillä ole suurta eroa. "Lasilaattojen asentaminen on melko suoraviivaista", sanoo Thomas Hubbard, laattojen asentaja Burlingtonissa, Vermontissa. "Jotkut asentajat jäävät jumiin lasin leikkaamiseen, mutta kaiken kaikkiaan asennus ei ole kovin vaikeaa." Hubbard näkee lasilaattoja yleensä käytettävän korostuksena, mutta niitä voidaan käyttää myös suuremmissa projekteissa, kuten kokonaisissa seinissä tai suihkukatoissa.

Kuten keraamiset laatat, lasilaatan asentaminen edellyttää lasin asettamista työtasolle. Koska lasilaatat ovat läpikuultavia, ohutlaasti on yleensä valkoista, jotta tausta pysyy kirkkaana eikä vaikuta lasin väriin. "Kun kyseessä on läpinäkyvä lasilaatta, ohutlaatoituksen tai alustan on oltava täydellinen", Kalina sanoo. "Jos laattaa käytetään esimerkiksi uima-altaan pohjassa, thin-set on tasoitettava tai se näkyy."

Laasti takaa pitkäikäisen kauneuden.

Laasti vaikuttaa myös lasilaatta-asennuksen kestävyyteen ja ulkonäköön. Epoksilaasteista on tulossa suosittuja lasilaattojen kanssa käytettäviä laasteja niiden pitkäikäisyyden, lujuuden ja lasiin liittyvän suhteen vuoksi. SpectraLOCKin tai Kerapoxyn kaltaisilla laasteilla on kemiallinen koostumus, joka kestää tahroja ja hajoamista. Ne ovat myös huokoisia ja imukykyisiä.

Kun epoksilaastit sekoitetaan antimikrobisten tuotteiden, kuten Microbanin, kanssa, epoksilaastit estävät myös homeen tai homeen kasvua, mikä on yleistä tavallisessa sementtilaastissa. "Sementtipohjaiset laastit imevät kosteutta, joten laasti on tiivistettävä kahden vuoden välein", Hubbard sanoo.

Epoksilaastit, jotka eivät ime kosteutta, vaativat vain vähän huoltoa, joten vaikka ne saattavat maksaa aluksi enemmän kuin sementtilaasti, ne korvaavat sen ajan myötä. Epoksilaastien kumimaisen muovin kaltaiset ominaisuudet tekevät levityksestä haastavampaa ja lopputuotteesta vahvemman. "Se vaatii paljon vaivannäköä", Hubbard sanoo: "Se vaatii myös paljon pesua. Käyn sen läpi useita kertoja kevyellä etikan ja veden sekoituksella."

Epoksilaasteja on saatavana useissa eri väreissä, niihin voidaan sekoittaa lisäaineita värisävyn säätämiseksi tai kimalluksen aikaansaamiseksi, eivätkä ne haalistu tai muuta väriä ajan myötä. Epoksilaastien kovettumisajat ovat verrattavissa sementtilaastien vastaaviin. "Suosittelen yleensä 24 tunnin viipymisaikaa", Hubbard neuvoo.