Juurivesojen hävittäminen

Haavan kanto, juurivesojen hävittäminen. Haavan kuorinta rungon alaosasta on yksi hyvä tapa hävitykseen eikä pitäisi tehdä sen jälkeen juurivesoja. Osa lähtenee ihan vetämällä ylös? Ja ja mikään ei kestä loputtomasti leikkamista mutta toki jos alueella kävellään on kurjaa jos on tikkuja maassa.

Sienellä käsitellyillä aloilla oli kuitenkin pihlajan juurivesoja hieman enemmän kuin perinteisessä käsittelyssä, mutta pituudessa ei ollut. Muutaman viikon kuluttua juurivesat kuolevat. Jos teho jää riittämättömäksi, käsittely uusitaan. On myös niin sanottuja glyfosaatti-nappeja. Olisin erittäin kiinnostunut tavasta, jolla haavan taimet voisi lopullisesti hävittää. En ole kiinnostunut koko pihan kaivamisesta auki kaikkine omenapuineen ja. Varsinaisia vaellusjuuria tuottavan puun tai pensaan edellisenä vuonna ilmoille ponnahtaneita juurivesoja voidaan keväisin siirtää. Esimerkiksi osa suosituista kirsikkapuista ja syreeneistä kehittää juurivesoja niin tiuhaa tahtia, että huolimaton hoitaja huomaa kohta asuvansa keskellä.

Onko muita keinoja hävittää suhteellisen runsas haavikko metsästä. Näistä silmuista muodostuvat kanto-, tyvi- ja myös juurivesat. Haavan vesakkoa voidaan hävittää mekaanisesti perkaamalla, kemiallisesti tai biologisesti. Kaatamisen jälkeen juuret alkavat työntämään juurivesaa ja sitä on todella paljon. Kärsivällisesti kun niitä nyppii pois, niin ennen pitkää. Toisaalta on sellaisiakin kokemuksia että juurivesoja tulee teki mitä teki, jos ei käytetä. No itse olen niitä hävittänyt männiköistä pois versoruostetta tuomasta tai. Nyt keväällä on otollinen aika alkaa haapojen hävitys.

Myrkytä sillä oman tonttisi puolella kasvavat juurivesat ja tee paksuun juureen kolo. Samalla kysyn myös miten pihlajan taimia tulisi hävittää ja tavallista. Kaadetun lepän juurivesoja on pitänyt myrkyttää useampaan erään. Onko NYT se aika paras ja miten voisin estää juurivesojen synnyn, joka väistämättä taitaa olla edessä. Lumet kävin jo luomassa puiden. Haapa, eräät poppelilajit ja lepät tekevät voimakkaasti juurivesoja kaatamisen jälkeen. Tämä voidaan estää kuorimalla puun runko tyvestä kaatamista. Mekaaninen vesakonraivaaminen on todettu te hottomaksi, sillä erityisesti pihlaja kasvaa nopeasti takaisin kanto ja juurivesoista.

Meillä alkoi viime kesänä vanha luumupuu kasvattaa oikein innolla juurivesoja. Onkohan kenelläkään tietoa, mistä moinen voisi johtua ja. Tiedustelen miten tuoksuvatukkan voi hävittää lopullisesti? Myös juurivesojen muodostumista tarkkaillaan säännöllisesti ja todetut juurivesat poistetaan ja hävitetään. Kokeen päätyttyä puut kaadetaan, juuret nostetaan.

Hybridihaapa lisääntyy myös suvuttomasti kanto- ja tyvi- ja juurivesojen avulla;. Puut kaadetaan, juuret nostetaan maasta ja kaikki kasvimateriaali hävitetään. Poista juurivesat rungon tyveltä. POISTA JUURIVESAT, JOTKA re- hottavat puun tyvellä. Varmin keino pajuangervon hävittämiseksi on glyfosaattipohjaisen. Sen kasvustot levittäytyvät juurivesojen avulla niin laajalle kuin maaperän laatu antaa. Tämä siksi, että tyvi- ja juurivesojen avulla se muodostaa laajoja ja tiheitä. Kurtturuusun hävittäminen ei yleensä onnistu kerralla.

Sen hävittäminen isoilta alueilta on työlästä, koska juuristo on vahva ja uutta kasvua. Torjunta ja kasvijätteen hävitys.