Jatkuva lihassärky

Stressin lähteenä voi olla toistuva ja jatkuva ulkoinen ärsyke, kuten stressiä aiheuttava työ, kiire, liikenne, melu, ihmissuhteet, rahahuolet tai työttömyys. Tautiin liittyy useita varoitussignaaleja, joita kannattaa tarkkailla omassa kehossaan. Pelkkä jatkuva lihaskipu ei välttämättä ole suoraan merkki. Polymyalgia eli monilihasreuma iskee yllättäen juuri silloin kun on elämänsä kunnossa. Vaikka sairaus on nivelreumaa yleisempi, se on. Pitkäaikaiselle väsymysoireyhtymälle on ominaista jatkuva väsymys, joka ilmenee myös aamuisin yöunen jälkeen, yli vuorokauden jatkuva. Kärsitkö selittämättömästä väsymyksestä ja jatkuvista kivuista eri. Lähes jatkuva, laajasti kehon eri osissa tuntuva symmetrinen kipu on.

Lihassärky voi johtua rasituksesta, vammasta, jännityksestä, influenssasta ja lukuisista muista sairauksista, infektioista ja joistakin lääkkeistä. Jatkuva väsymys on yksi anemian oireista. Yleisiä oireita on päänsärky, lihassärky, yleinen heikkous, herkät imusolmukkeet ja keskittymisen. Jatkuvia kipuja ja uupumusta, ja pahimpana lääkäreiden ja lähipiirin syytökset luulosairaudesta.

Näin monet fibromyalgiaa potevat lukijamme. Jos oireet ovat kuitenkin jatkuvia ja hankalia, asia kannattaa tutkia. Pahimmillaan kyseessä voi olla munasarjasyöpä. Jos olo on jatkuvasti uupunut, voi syy löytyä tältä listalta. Ketä tahansa ahdistaa aina silloin tällöin. Mutta jos ahdistus on jatkuvaa. Mystiset mustelmat voivat johtua ihan tavallisista kolhaisuista, joita on itse tuskin huomannut.

Mutta mikäli mustelmia ilmestyy iholle jatkuvasti. Jatkuva kipu ja mitään ei oikein tahdo löytyä. Kipu pahenee kun lepää sängyssä. Kipu tuntuu lähes kaikissa nivelissä, lonkka. Yksipuolinen ruokavalio voi johtaa vitamiinipuutokseen. Kärsit sitten lihassärystä, raajojen puutumisesta, noidannuolista, kylmistä raajoista tai krampeista, ongelmasi. Kertokaapa, arvon terveystietäjät, onko jatkuva lihaskipu ja sen "hoitamattomuus" haitallista? Puhutaan siis ihan treenillä aiheutetusta.

Aina jumpan jälkeen mulla on lihassärkyjä pari päivää. Olen nyt parin kuukauden ajan käynyt säännöllisesti jumpassa 2-3 kertaa viikossa. MS-tautia kutsutaan ”monikasvoiseksi”. Sanonta johtuu siitä, että sairaus on hyvin erilainen eri henkilöillä.

Myös pahenemisvaiheet ja niistä. Jatkuva lihassärky ja tajuton väsymys, mistä voi johtua? Jo kolmatta päivää on, eikä ole kuumetta. Kasvaimille ja tulehduksille on tyypillistä jatkuva ja asteittain lisääntyvä selkäsärky, joka vaivaa levossakin.