Jalkalistojen maalaaminen ilman, että seiniin tulee maalia.

Jos et ole vielä tutustunut, lue täydellinen oppaamme jalkalistojen maalaamisesta (olemme myös käsitelleet parasta käytettävää maalia täällä). Tästä huolimatta olet täällä oppiaksesi, miten maalata jalkalistat ilman, että maalia pääsee seinille (ja matolle). Aloitetaan siis.

Jalkalistojen maalaaminen ilman, että seiniin tulee maalia.

Leikkaaminen

Paras tekniikka on epäilemättä sisäänleikkaus. Se tarjoaa ammattimaisen lopputuloksen, mutta sen hallitseminen voi olla hankalaa.

Jos esimerkiksi maalaat jalkalistat eri väriseksi kuin seinä, sinun on "leikattava sisään", jotta saat virheettömän lopputuloksen. Voit myös käyttää sisäänleikkaustekniikkaa suorien linjojen saamiseksi tarvittaessa.

Ammattimaisen leikkauksen toteuttaminen

Jos olet itsevarma ja haluat kokeilla tätä tekniikkaa, olemme kirjoittaneet vaiheittaisen oppaan, joka auttaa sinua hallitsemaan sen.

  1. Ennen kuin aloitat, varmista, että sinulla on 8 cm:n (3 tuuman) kulmasivellin. Kun pidät sivellintä kädessäsi, pidä sitä kuin pitäisit kädessäsi lyijykynää. Tartu siveltimen kahvaan lähellä harjaksia. Sinun on myös pidettävä sivellin vaakasuorassa niin, että siveltimen pitkä reuna on seinän suuntainen.
  2. Kun sivellin kastetaan maaliin, se on parasta kastaa suoraan alaspäin ja vain niin pitkälle, että se peittää harjaksista ensimmäisen kolmanneksen (muista naputella ylimääräinen maali pois). Ammattilaisvinkki: Jos sinulla on kädessäsi ylimääräinen kuminauha, venytä se maalipurkin yläreunan yli. Sen avulla voit pyyhkiä siveltimen sitä vasten ja poistaa nopeasti ylimääräisen maalin!
  3. Koska puhumme jalkalistojen maalaamisesta, käsittelemme ensin leikkaamista vaakasuoraa linjaa pitkin. Tämä tarkoittaa siis todennäköisesti jalkalistan yläreunan maalaamista, jossa se kohtaa seinän. Suosittelemme, että aloitat maalaamisen noin 5 cm (2 tuumaa) päässä kulmista. Kun aloitat maalaamisen, on parasta käyttää yhtä viivaa. Tämä auttaa työntämään maalin siveltimestä pintaan ja luo sileän pinnan, jolla sivellin voi liukua.
  4. Jos ikkunoiden ympärillä sattuu olemaan koristeellinen kaari, sinun on leikattava myös pystysuoraa linjaa pitkin. Käytä tällöin ohjeena vaihetta 3, mutta maalaa pystysuoraa linjaa pitkin.
  5. Pensselin jälkien poistamiseksi työskentele seinää pitkin (märästä kuivaan) ja pyyhkäise varovasti takaisin maalatut alueet.
  6. Vieläkö sinulla on vaikeaa? Käytä maalarinteippiä sen seinän reunaa pitkin, jota parhaillaan maalaat. Jos käytät maalarinteippiä, muista käyttää matalalukoista teippiä (jota saa helposti rautakaupoista) ja poista se ennen kuin maali on ehtinyt kuivua. Näin varmistat, ettei märkä maali pääse vuotamaan teipin alle, ja estät naamioimattoman maalin irtoamisen, kun teippi poistetaan.

Siinä on siis opas leikkaamiseen. Muista, että vaatii lähes varmasti muutaman yrityksen ennen kuin hallitset taidon. Tätä ajatellen voit aina harjoitella testialueella ennen kuin yrität sitä oikeasti!

Lisäksi sisäänleikkauksessa on parasta maalata lyhyin sarjoin ja lisätä siveltimeen vain vähän maalia joka kerta. Tämä auttaa maalaamaan suorat linjat helpommin ja pitämään pinnan ammattimaisen näköisenä. Älä purista sivellintä pintaa vasten, sillä se voi johtaa maalin tippumiseen – käytä kevyttä kosketusta ja pidä käsi vakaana!

Maskiteipin käyttö

Kuten edellä mainittiin, maalarinteippi voi olla suureksi avuksi, jos et halua saada maalia seinille (etenkään jos olet jo maalannut ne!).

Temppu on käyttää "vähän tarttuvaa" maalarinteippiä. Tämä auttaa estämään maalin irtoamisen pinnasta, johon teippi on kiinnitetty.

Maskiteippi on kiinnitettävä sinne, missä sivellin voi koskettaa seinää (sinne, mihin et halua maalia levitettävän). Jos siis maalaat jalkalistan yläreunaa, kiinnität maalarinteippiä seinään sen liitoskohtaan.

Maalisuojan käyttö

Toinen hyödyllinen väline on maalinsuoja. Se toimii pitkälti samalla tavalla kuin maalarinteippi, sillä se asettaa esteen pensselin ja pinnan väliin, johon et halua maalin päätyvän.

Yleensä näitä käytetään mattoa ja jalkalistaa vasten, mutta ne voivat toimia hyvin maalarinteipin ohella myös muilla alueilla.