Jalkalistojen ja kaiteiden viimeistelyt

Useimmat teistä tietävät jo nyt jalkalistan tai kaiteiden merkityksen. Jalkalistat suojaavat seiniä vaurioilta ja voivat auttaa tekemään kodistasi erottuvan. Arkistokaiteilla on samanlainen tehtävä, mutta tällä kertaa ne auttavat saamaan ovet erottumaan.

Nykyään on kuitenkin olemassa monia erilaisia profiilimalleja, jotka tarjoavat kodinomistajille uusia mahdollisuuksia tehdä talostaan vihdoin koti. Yksinkertaisesti sanottuna useimmat ihmiset voivat nyt elää rauhassa tietäen, ettei heidän tarvitse pitäytyä vanhassa keskivertoilmeessä.

Tarinassa on kuitenkin toinenkin puoli. Katsos, vaikka ihmiset voivat saada talonsa näyttämään siltä, miltä he ovat aina halunneet, jalkalistojen viimeistely ei ole muuttunut kovinkaan paljon.

Sen lisäksi, että useimmat jalkalistat on maalattu valkoisiksi, mikä on normaalia, ne on myös viimeistelty valkoisella kiiltävällä maalilla. Kiilto antaa sekä jalkalistan että arkkitravin kiiltää ja parantaa niiden ulkonäköä. Vaikka tämä on hieno ele, useimmat ihmiset eivät tiedä muista viimeistelyistä, joita jalkalistoihin tai arkkitraveihin voidaan käyttää.

Käydään aluksi läpi yleiset näkökohdat, joita useimmat ihmiset saavat, kun he hankkivat joko jalkalistat tai kaarisokkelit.

Pohjustamaton

Jalkalistojen ja kaiteiden viimeistelyt

Pohjamaalaamattomalla viimeistelyllä tarkoitetaan jalkalistoja tai kaaria, jotka ovat pinnoittamattomia ja maalaamattomia. Pohjimmiltaan nämä ovat puukappaleita, joissa on profiili, mutta ei mitään muuta.

Pohjamaalaamattomuudesta on hyötyä vain kahdella tavalla: Ensinnäkin se mahdollistaa nopeamman luomisen ja toimitusajan, jos tilaat tällaisen verkossa. Toiseksi, jos osaat jo maalata jalkalistat tai arkkitravit, voit säästää rahaa, jos haluat tehdä sen itse. Voit myös tehdä tämän, jos haluat tehdä sen viimeistelyssä, joka on erilainen kuin kiiltävä maali.

Pohjustamaton on suosittu, kun tilaat mäntyjalkalistoja, koska voit jättää ne sellaisenaan luonnollisen viimeistelyn saamiseksi tai jopa värjätä ne.

Muuten pohjamaalaamatonta pintakäsittelyä ei suositella, koska voi kestää kauemmin saada kohteet asennettua kotiin, ja useimmat ihmiset joutuvat maksamaan ylimääräistä siitä, että rakentaja maalaa ja kiinnittää laudat kotiin. Kaikki tämä selittää, miksi suuri osa yleisöstä kallistuu sen puoleen.

Pohjustettu

Jalkalistojen ja kaiteiden viimeistelyt

Pohjamaalattu viimeistely viittaa siihen, että jalkalista tai kaarisäleikkö päällystetään valkoisella pohjamaalilla. Kyseessä on yksinkertaisesti pohjamaalikerros, jota käytetään pohjustusmaalin pohjana.

Näin ei tarvitse ostaa pohjamaalaamatonta kappaletta, sillä nämä täytyy pohjamaalata, pohjustaa ja maalata ennen seinään kiinnittämistä.

Kuten aiemmin mainittiin, vaikka pohjamaalattu pinta on hyödyllinen, se ei ole paras tarjoamamme pinta. Se on kuitenkin suosituin valinta MDF-jalkalistoja ostettaessa.

Pohjamaalattu

Pohjamaalattu viimeistelyvaihtoehtomme on paras tarjoamamme. Levyt hiotaan, ruiskutetaan 1 kerros pohjamaalia, hiotaan uudelleen ja ruiskutetaan sitten 1 kerros pohjamaalia.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, laudat ovat valmiita lopulliseen maalaukseen! Siirrytäänpä tämän jälkeen käsittelemään pintakäsittelyjä, joista voit valita lautojesi maalauksen yhteydessä:

Valkoinen kiiltävä

Tämä on oletusmaali, jonka useimmat jalkalistat ja kaiteet saavat. Kiiltävä maali mahdollistaa kiiltävän vaikutuksen, joka auttaa tekemään laudoista houkuttelevamman ja ammattimaisemman näköisiä. Maalilla on myös muita etuja.

Se kestää pölyä ja kosteutta, joten pienet roiskeet ja pöly eivät pilaa lautojen ulkonäköä tai viimeistelyä. Näin ihmiset voivat puhdistaa jalkalistat ilman suurempaa huolta.

Kiiltävä maali on halpaa, koska sitä on kaikkialla, sitä on helposti saatavilla ja vaikka jalkalistoja hankaisi, se ei irtoa helposti. Valkoinen kiiltävä maali toimii parhaiten valkoisilla jalkalistoilla tai arkkitraveilla.

Satiini

Satiinipinta on hieman erilainen kuin valkoinen kiiltävä. Prosessi on sama, kaksi kerrosta pohjamaalia, mutta kun lopullinen maalipinta on valmis, tämä maali on enemmän vesipohjainen kuin kiiltävä maali. Se antaa myös enemmän tekstuuria kuin kiiltävä maalipinta ja on samettisen näköinen. Tämä voi todella hyödyttää joitakin yksityiskohtaisempia malleja, kuten Lontoon jalkalistoja, koska se antaa profiilille lisää tekstuuria ja yksityiskohtia jo valmiiksi yksityiskohtaiseen jalkalistaan.

Satiinipinta on melko yleinen kotitalouksissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämä tarkoittaa, että maalin korvaaminen ei ole ongelma ja se on melko halpaa ostaa. Vaikka satiinimaali näyttää mielenkiintoisemmalta kuin tavallinen kiiltävä maali, se ei ole yhtä kestävä; se on alttiimpi naarmuille, eikä se ole yhtä pölyn- tai kosteudenkestävä. Se ei myöskään ole yhtä halpa, mutta jos haluat erilaisen pinnan ja olet varovainen, satiinipintainen maalipinta voi olla harkitsemisen arvoinen.

Munankuori

Munankuoripinta on varsin mielenkiintoinen. Kuten kahdessa muussakin maalissa, myös munankuoressa on kaksi kerrosta, jotka levitetään samalla tavalla kuin kahdessa muussa maalissa. Tällä kertaa erona on kuitenkin se, että levityksen jälkeen jalkalistat ja arkkitravit saavat mattapintaisen ilmeen. Tämän vuoksi kiilto tai kiiltävä ilme on poissa. Asuntojen omistajat alkavat pitää tästä ilmeestä, koska sen ansiosta laudat sulautuvat ympäröivään ympäristöön ja näyttävät silti hyvältä.

Muihin etuihin kuuluu mahdollisuus maalata jalkalistat uudelleen, jos vanha maali alkaa haalistua. Voit tehdä näin muiden maalien kanssa, mutta ne heikkenevät, kun maalaat niitä jatkuvasti uudelleen. Munankuoren maalin ansiosta voit maalata sen päälle, ja uusi maalipinta pääsee esille kaikessa kauneudessaan. Vaikka munankuorimaali ei ole nyt kovin yleinen, jos sitä suositellaan edelleen, se voi pian olla kaikkialla, aivan kuten kiiltävä maalikin.

Yhteenveto

Siinä on siis joitakin yleisimpiä pintakäsittelyjä, joita voidaan käyttää jalkalistoissa tai kaiteissa. Vain muutama muukin on mahdollista, kuten uuden värin lisääminen jalkalistalle tai kaarisokkelille. Tämän lisäksi käyttäjät voivat luoda haluamansa ympäristön ja tunnelman. Loppujen lopuksi tämä on vielä rajallista, joten asiakkaat käyttävät eniten edellä selitettyjä viimeistelyjä.

Toivottavasti tämä blogi on auttanut sinua löytämään jotakin uutta tai auttanut sinua päättämään, haluatko pohjamaalaamattoman vai pohjamaalatun maalin & maalin, jota käytät antaaksesi jalkalistoille ja kaiteille niiden ansaitseman elämän. Seuraavaan kertaan, nähdään seuraavassa blogissa.