Jalkalistojen hionta – Täydellinen ohjeistusopas

Kun asennat jalkalistoja, jalkalistojen hionta voi hyvinkin olla osa prosessia. Se voi vaikuttaa suuresti ulkonäköön, joka saavutetaan, kun kaikki on valmista.

Voit keskustella monen puusepän kanssa ja saada vaihtelevia vinkkejä ja niksejä jalkalistojen hiontaan. Olemme kirjoittaneet tämän postauksen kattamaan kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää!

Miksi sinun pitäisi hioa jalkalistoja?

Jos käytät uutta pintakäsittelyä olemassa oleviin jalkalistoihin, sinun on hiottava ne etukäteen.

Jalkalistojen hionta - Täydellinen ohjeistusopas

Tällä prosessilla varmistetaan, että jalkalistoissa olevat maalit ja muut epäpuhtaudet poistetaan. Pohjimmiltaan riisut laudat takaisin alkuperäiseen tilaansa, jotta ne ovat valmiita viimeisteltäväksi uudelleen.

Jalkalistojen hionta antaa myös uudelle pintakäsittelylle vahvan pinnan, johon se tarttuu. Tämä johtaa paljon laadukkaampaan viimeistelyyn, kun se on valmis, ja se voi myös säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.

Pitääkö jalkalistat hioa?

Kuten edellä todettiin, jos työskentelet vanhojen jalkalistojen kanssa, sinun on hiottava ne alas.

Entä jos olet kuitenkin ostanut upouudet jalkalistat? Jos ne ovat valmiiksi viimeisteltyjä, voit yleensä asentaa ne heti.

Voit myös ostaa pohjamaalattuja jalkalistoja. Tämä on viimeistely, jonka ansiosta jalkalistat voidaan maalata heti.

Me täällä Skirting Worldissa olemme ylpeitä pohjamaalatuista pinnoitteistamme. Jos ostat meiltä ja valitset pohjustetun vaihtoehdon, sinun ei tarvitse hioa niitä ennen lopullista viimeistelyä.

Mutta ole varovainen – kaikki toimittajat eivät tarjoa pohjamaalattua viimeistelyä, joka on valmis heti.

Miten jalkalistat hiotaan?

Olemme keskustelleet siitä, miksi jalkalistat pitäisi hioa ja onko se tarpeen. Nyt siirrymme varsinaiseen prosessiin.

Mitä tarvitset

Tässä on nopea luettelo tarvikkeista, joita tarvitaan, jotta voit aloittaa hionnan alaspäin:

  • Jalkalistat (uudet tai olemassa olevat).
  • Hiekkapaperia tai sähköhiomakone
  • Pölynaamari
  • Silmiensuojaimet
  • Tressel (tai vaihtoehtoinen pinta, jolle jalkalistat asetetaan).

Huomaa, että et välttämättä tarvitse tresseliä, jos hiot olemassa olevia jalkalistoja, sillä ne ovat todennäköisesti edelleen seinissä!

Jalkalistojen hionta - Täydellinen ohjeistusopas

Prosessi

  1. Tyhjennä alue – Aluksi sinun on varmistettava, että valmistelet huoneen, jossa hion jalkalistat. Aloita poistamalla kaikki huonekalut, jotka voivat estää sinua liikkumasta vapaasti koko laudan pituudelta. Näin estät myös huonekalujen peittymisen pölyyn, sillä hiominen tuottaa sitä melko paljon!
  2. Käytä asianmukaisia vaatteita. – Ennen kuin aloitat, varmista tietysti, ettet ole pukeutunut parhaisiin vaatteisiisi! Ihannetapauksessa käytät myös pölynaamaria ja silmäsuojaimia hiomisen tuottaman pölyn vuoksi. Tämä suojaa sinua kaikilta haitoilta, joita pöly voi muuten aiheuttaa silmillesi ja keuhkoillesi. Toinen vinkki olisi varmistaa, että huone on hyvin tuuletettu – pidä ikkunat ja ovet auki mahdollisuuksien mukaan.
  3. Hio jalkalistat – Voit nyt aloittaa hionnan hiomapaperilla tai sähköhiomakoneella. Hio jalkalistat alaspäin, kunnes pinta on sileä. Jos et ole varma, onko pinta sileä hiottuasi sen, voit yksinkertaisesti (mutta varovasti – kaiken varalta) ajaa kädelläsi pinnan yli. Tämä auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset karkeat reunat, jotka ovat saattaneet jäädä huomaamatta. Jos sinulla on melko monimutkainen kuvio, hiominen voi kestää kauemmin, koska sinun on päästävä kaikkien nurkkien ja kolojen väliin. Kun olet valmis, anna pölyn laskeutua, ennen kuin pyyhit jalkalistan ja poistat ylimääräisen pölyn. Tämän jälkeen olet valmis levittämään pohjamaalia tai muuta pintamaalia!

Pitäisikö minun käyttää hiomapaperia vai sähköhiomakonetta?

Tässä ei ole oikeaa tai väärää vastausta – molemmat sopivat työhön. Riippuen siitä, minkä tyyppinen ja kokoinen jalkalista sinulla on, toinen voi kuitenkin olla parempi kuin toinen.

Hiekkapaperin käyttö

Hiekkapaperissa on sileä puoli ja karkea/karkea puoli. Karkeaa puolta käytetään hiottavaa pintaa vasten.

Jalkalistojen hionta - Täydellinen ohjeistusopas

Sitä on saatavana monina eri karkeuslukuina, joista kutakin käytetään hiottavan materiaalin ja halutun viimeistelyn perusteella. Jos olet poistamassa vuosia kestänyttä maalia, aluksi alhaisempi karkeusluku (40-60) toimii parhaiten.

Jos haluat vain tehdä pinnasta sileän, korkeampi karkeus (80-120) antaa parhaat tulokset.

Parhaan viimeistelyn aikaansaamiseksi on suositeltavaa käyttää hiomapaperia, jonka karkeusluku on alhaisempi, ja työstää sitä korkeampaan karkeuteen.

Vaikka tämä menetelmä vie enemmän aikaa ja energiaa, on paljon helpompi päästä suunnittelun monimutkaisten osien väliin.

Sähköhiomakoneen käyttäminen

Jos haluat nopeuttaa prosessia ja käyttää mahdollisimman vähän energiaa, sähköhiomakoneen käyttö voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Jalkalistojen hionta - Täydellinen ohjeistusopas

Teoriassa se on sama kuin hiomapaperin käyttö, mutta kone tekee "hankauksen" puolestasi.

Jos sinulla on suuria tasaisia alueita tai pitkiä pätkiä, tämä vaihtoehto nopeuttaa työtä huomattavasti ja tuottaa usein paremman lopputuloksen kuin käsin hionta.

Tavallisen sähköhiomakoneen huono puoli on, että sillä voi olla vaikeampi päästä uriin ja pieniin kaareviin kohtiin, joita usein on jalkalistamalleissa.

Siksi saatat päätyä käyttämään myös hiomapaperia jalkalistan viimeistelyyn.

Yhteenveto

Kuten näet, jalkalistojen hiominen on melko helppo tehtävä, mutta se voi olla aikaa vievää. Toivottavasti tämä viesti on neuvonut sinua ja voit jatkaa hiontaa mielesi mukaan!

Jos sinulla on kysyttävää tai luulet, että olemme unohtaneet jotakin, älä epäröi soittaa meille tai jättää kommenttia, niin pyrimme auttamaan sinua.