Isovanhempien päivän tarina ja miten juhlia sitä tänä vuonna?

Isovanhempien päivä on tulossa, ja jos olet niin onnekas, että sinulla on vielä isovanhempia elämässäsi, tämä päivä voi olla aivan erityinen tapa viettää aikaa heidän kanssaan. Riippumatta siitä, vietättekö päivän yhdessä tai varaatte aikaa puhelimessa puhumiseen, juhlapäivä on suloinen muistutus yhteydenpidosta isovanhempien kanssa.

Vuonna 1969 yhdeksänvuotias poika nimeltä Russell Capper lähetti presidentti Nixonille kirjeen, jossa hän pyysi häntä omistamaan päivän isovanhemmille, aivan kuten äitien- ja isänpäivää vietetään kansallisesti. Presidentti Nixonin sihteeri vastasi Russellille ja sanoi, että presidentti piti ajatuksesta, mutta ei voinut julistaa juhlapäivää ilman kongressin päätöslauselmaa.

Kahdeksan vuotta myöhemmin Länsi-Virginian senaattori Jennings Randolph värväsi senaatin jäseniä toteuttamaan Russellin idean. He esittivät senaatille yhteisen päätöslauselman, ja 3. elokuuta 1978 presidentti Jimmy Carter allekirjoitti julistuksen, jonka myötä isovanhempien päivästä tuli kansallinen juhlapäivä joka syksy.

Isovanhempien päivän tarina ja miten juhlia sitä tänä vuonna?Pixelfit/Getty Images Milloin on isovanhempien päivä?

Isovanhempainpäivä on aina ensimmäinen sunnuntai työpäivän jälkeen. Tänä vuonna isovanhempien päivä on sunnuntai 12. syyskuuta 2021.

Miten isovanhempien päivää juhlitaan?

Etsitpä sitten henkilökohtaisia tai virtuaalisia ideoita, tänä vuonna isovanhempainpäivää voi juhlistaa monin tavoin.

Soita heille tai vietä aikaa heidän kanssaan.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään monimutkaista tai kallista, jotta päivästä tulisi erityinen. Yksinkertainen puhelinsoitto riittää pitkälle! Jos asutte lähekkäin, harkitse tunnin tai kahden viettämistä heidän kotonaan tai takakuistilla vain jutustellen.

Suunnittele aktiviteetti

Jos asut lähellä isovanhempia, suunnittele iltapäivä, joka on täynnä heidän suosikkiharrastuksiaan. Tai järjestä lapsille aktiviteetti, jota he voivat tehdä vanhempiesi kanssa! Kotona vietettävä leivontapäivä voi olla hauska tapa jakaa perheen resepti uuden sukupolven kanssa.

Lähetä kortti tai lahja.

Pienellä etukäteissuunnittelulla voit piristää heidän päiväänsä etäältä! Jos asut kaukana tai haluat yksinkertaisesti pitää etäisyyttä pandemian vuoksi, kortin tai pienen paketin lähettäminen postitse saa mummin tai ukin varmasti hymyilemään. Lähetä itse tehty kortti tai täytä pieni paketti heidän suosikkiherkuillaan tai aktiviteeteillaan.

Opi sukuhistoriaasi

Jos isovanhempasi ovat jo menehtyneet tai eivät pysty kertomaan tarinoitaan omakohtaisesti, käytä tilaisuutta hyvissä ajoin hyväksi ja tee hieman sukututkimusta. Ancestryn tai 23andMe:n kaltaiset resurssit voivat auttaa sinua oppimaan sukuhistoriaasi ja näkemään, mistä isovanhempasi ovat kotoisin. Saatat jopa löytää vanhoja asiakirjoja, jotka voivat kertoa sinulle asioita, joita et tiennyt heidän elämästään.