Ilmavuoto haju

Nuo ilmavuodot parhaiten selviävät – valitettavasti – talvella pakkaskautena lämpökamerakuvauksella. Homekoiran ilmaisukohdat vaativat lähes aina tarkempia tutkimuksia, koira ei osaa sanoa mistä haju johtuu. Lisätutkimuksiin on varauduttava. Haju on hieman vanhahtava, muttei sellanen yök.

Eli ilmavuoto sieltä seinän ja alapohjan liitoksesta on ihan "asiaankuuluva" juttu ja.

Korjaustieto > milloin tulee epäillä homevauriota?

Perheen lapsen sairastelun, oudon hajun sekä ilmavuoto -ongelmien syitä oli alettu ratkomaan, mutta vielä ei oltu päästy alapohjan. Valkosipulimainen haju on hieman haihtunut, mutta tuo. Maakellarimainen haju on tyypillinen kosteusvaurion merkki. Vauriorakennuksille on tyypillisestä maakellarimainen, tunkkainen ja hieman imelä haju. Homeen haju on selvä merkki rakennuksessa.

Samalla todettiin, että seinän ja lattian liitoskohdassa on runsaasti ilmavuotoja.

Dieselin ilmavuodon paikannus?

Ei meilläkään hajua lattian liitoksista vaikka ilmavuotoa on. Savukynällä katsottuna ilmavuotoa kuitenkin on. Mistä makea tai pistävä haju kertoo? Jos liitoskohdissa on viuhkamaisia ”harmahtavia” pölyjälkiä, viittaa se ilmavuotoon. Osassa tiloja havaittiin hyvin voimakasta kreosootin hajua, jonka lähde on.

Jos alapohjassa on ilmavuotoja, tehdään tiivistystoimenpiteitä ja. Tuottaako mikrobikasvusto hajua? Onko rakenteissa poikkeavaa kosteutta? Tuleeko tutkitun rakenteen kautta ilmavuotoja sisäilmaan päin.

Tutkimusaukko ulkoseinän alosassa. Ulkoseinän höyrysulku ” rutussa”, ilmavuoto. Vuotoilman toteaminen merkkisavulla. Haju on jotenkin kemikaalimainen, hieman pistävä, ehkä vähän jotenkin. Lähinnä tässä huoneessa häiritsee se lievästi tunkkainen haju esim.

ONGELMA: Rakenteiden läpi tapahtuvat ilmavuodot aiheuttavat mm.

Sisäilmaongelmien yleisimmät syyt ja niiden

Vierailija: "Meillä yhdesssä huoneessa outo haju, niinku "hiki" haisisi. Ilmavuoto rakenteista, ilmanvaihto säädetty väärin, korvausilmaa ei tule tarpeeksi. Pitkän etsimisen jälkeen ilmavuoto toi hajua patteriputken läpiviennista ja seinan ja lattian välisestä raosta. Purkaminen olisi aiheuttanut mittavat lisäkulut. Haitta-aineiden ja ilmavuotojen tiivistyskorjaukset. Rakenteiden tiivistystöillä ehkäistään ilmavuotojen, haitallisten ongelmayhdisteiden, hajujen ja partikkeleiden.

Vaikka homeen haju on tuttua, kohteissa voi vastaan tulla esimerkiksi lemmikkien hajuja. Koira voi paikantaa esimerkiksi ilmavuodon, jossa rakennuksen alta. Testaan nuo ilmavuodot seuraavaksi ja katson vaikuttaako lämmönnosto mitenkään. Purujen vaihdolla olisi parikin hyötyä, varsinkin kun talo. Haju voi kulkeutua melko laajallekin ja hajun aiheuttamiseen ei. Merkkiainekokeen perusteella ilmavuotoja seinärakenteiden läpi kohdistuu. Asunnon sisäilmassa todettiin poikkeava, tunkkainen haju.

Venttiilin puuttuminen todennäköisesti lisää rakenteiden kautta tapahtuvaa ilmavuotoa asuntoon. Senverran luulen oppineeni että haju tulee koneessa jo käyneestä naftasta.