Ilmastonmuutokselta suojaavat ominaisuudet ovat Zillow’n mukaan avainasemassa nykypäivän ostajien kannalta

Ilmastonmuutokselta suojaavat ominaisuudet ovat Zillow'n mukaan avainasemassa nykypäivän ostajien kannalta

Saatat jo tietää, että kodin muuttaminen ympäristöystävällisemmäksi voi tuottaa suuren tuoton, mutta tiesitkö, että jotkin ympäristöominaisuudet voivat myös auttaa myymään kodin nopeammin tai nostaa sen arvoa? Nykypäivän asunnonostajilla on uusia prioriteetteja, kun he etsivät asuntoa. Zillow’n tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia 18-34-vuotiaista aikuisista ja yli 50 prosenttia 35-54-vuotiaista aikuisista uskoo, että ilmastonmuutos vaikuttaa heidän tulevaan kotiinsa.

Nämä nykyiset ja tulevat asunnonostajat etsivät ominaisuuksia, jotka suojaavat kotia hurrikaanien, tornadojen, maastopalojen, maanjäristysten ja muiden luonnonkatastrofien aiheuttamilta vahingoilta. Lue lisää, niin saat lisätietoja joistakin näistä suojaavista ominaisuuksista, jotka voivat auttaa tekemään kodistasi houkuttelevamman tälle potentiaalisten ostajien ryhmälle.

Seisminen jälkiasennus.

Paraskaan maanjäristysvarustus ei suojaa kotia vaurioilta. Seisminen jälkiasennus voi parantaa kodin rakenteellista eheyttä, jolloin se vaurioituu vähemmän todennäköisesti maanjäristyksen aikana. Zillow’n mukaan seismisellä jälkiasennuksella oli suurin vaikutus kodin myyntinopeuteen verrattuna muihin luonnonkatastrofeilta suojaaviin toimenpiteisiin. Verrattaessa samankaltaisiin, jälkiasennuksettomiin koteihin seismisillä jälkiasennuksilla varustetut talot myytiin keskimäärin 19 päivää nopeammin.

Akselit ja pilarit

Tolpat voivat auttaa estämään tulvia tuhoamasta kotia tai sen sisältöä hurrikaanin tai muiden luonnonkatastrofien aikana. Zillow’n tutkijat havaitsivat, että paalujen varaan rakennetut kodit myytiin kalliimmalla kuin vastaavat kodit, joissa ei ollut tätä tulvasuojaa. Paalujen varaan rakennetun kodin keskimääräinen hintapreemio oli 1,1 prosenttia.

Hurrikaanisuojat

Hurrikaanikausi kestää vähintään puolet vuodesta, joten asunnon omistajille jää runsaasti aikaa huolehtia mahdollisista vahingoista talolleen. Hurrikaaniluukut auttavat suojaamaan kiinteistön ovia ja ikkunoita rikkoutumasta hurrikaanin aikana vallitsevissa äärituulissa. Tämän vuoksi ne voivat suojata myös kodin sisätiloja ja sen omaisuutta. Jos olet jo investoinut hurrikaaniluukkuihin, se voi maksaa itsensä takaisin, kun on aika myydä kotisi. Zillow havaitsi, että hurrikaaniluukuilla varustettuja koteja myytiin 1,4 prosentin korotuksella verrattuna vastaaviin koteihin, joissa niitä ei ollut.

Tulvasulut

Myös tulvaesteet voivat houkutella mahdollisia ostajia. Tulvaesteitä on kahta päätyyppiä: laajennettavia ja ei-laajennettavia. Molemmat tarjoavat ympäristöystävällisemmän ratkaisun kuin hiekkasäkit, jotka on vaihdettava jokaisen tapahtuman jälkeen. Tulvaesteet voidaan pystyttää eristämään koti mahdollisilta vahingoilta, kun odotettavissa on suuri myrsky tai sääilmiö. Zillow havaitsi, että tulvaesteillä tai passiivisilla esteillä varustettuja koteja myytiin keskimäärin 0,2 prosentin hintapreemiolla verrattuna koteihin, joissa ei ollut vastaavia suojauksia.

Myrskysuojat

Tornadokausi voi olla pelottavaa ja arvaamatonta aikaa niille, jotka asuvat alueella, jossa tornadoja esiintyy todennäköisesti. Myrskysuoja voi olla vähemmän haavoittuva kuin jopa tornadovalmis kellari. Jos tornado repii talon läpi, ihmiset loukkaantuvat vähemmän todennäköisesti suojassa, jossa ei ole niin paljon mahdollisia ammuksia ja turvallisuusriskejä. Zillow havaitsi, että tornadosuojilla varustetut talot myytiin keskimäärin 1,3 päivää nopeammin kuin vastaavat talot, joissa ei ollut myrskysuojia.

Kuivuutta kestävä maisemointi

Jos kotisi sijaitsee alueella, jossa sataa usein pitkiä aikoja vain vähän tai ei lainkaan, kuivuutta kestävää maisemointia voidaan pitää valtavana myyntivaltina joillekin potentiaalisille ostajille. Kuivuutta kestävät kasvit selviytyvät jopa pitkiä aikoja ilman vettä. Esimerkkejä kuivuutta kestävistä puista ja kasveista ovat punaiset vaahterapuut, crape myrtle -puut, perhospensaat, sinisen sumun pensaat, talvi jasmiini, mustasilmäiset Susanit ja purppuranpunaiset käpykukat. Voit myös harkita kuivuutta kestävien koristeheinien, kuten purppuranurmikan, siniheinän ja seepranurmikan, lisäämistä. Zillow sanoo, että kuivuutta kestävä maisemointi voi auttaa kotiasi myymään keskimäärin 9,2 päivää nopeammin kuin vastaavat kodit ilman sitä.