Ikkunan tai oven ruudun korjaaminen tai vaihtaminen

Ikkuna- ja oviverhot ovat tehokkain tapa päästää raitista ilmaa kotiisi ja pitää tuholaiset poissa – kunnes verhot vaurioituvat. Valitettavasti ikkunoissa ja ovissa yleisesti käytetty ohut ruutumateriaali on erityisen herkkää, ja se voi repeytyä ja kulua helposti ajan myötä, jolloin koti näyttää vanhentuneelta ja huonokuntoiselta. Onneksi on kuitenkin suhteellisen helppoa oppia (ja jopa hallita) ikkuna- ja oviverhojen korjaamisen taito – ja jopa vaihtaa ne.

Ikkunan tai oven ruudun korjaaminen tai vaihtaminenKevin Miyazaki Valokuvaus

Useimmissa ikkuna- ja oviverhoissa koko verhon vaihtaminen on yllättävän yksinkertaista. Tarvitset vain muutaman yksinkertaisen työkalun, suuren työtason ja tämän vaiheittaisen oppaan. Vaikka tarjoamme myös nopeita ratkaisuja repeytyneiden ikkunoiden korjaamiseen ja paikkaamiseen, kun näet, miten helppoa se voi olla, päätät todennäköisesti vaihtaa ikkunan korjaamisen sijaan.

Mieti nykyisiä näyttöjä ja ikkunoita tai ovia.

On kolme kysymystä, jotka sinun tulisi kysyä itseltäsi ennen vaurioituneiden näyttöjen korjaamista tai vaihtamista.

Onko kehys pelastettavissa? Alumiiniset ovi- ja ikkunankarmit taipuvat herkästi, ja kun ne ovat kerran taipuneet, ne ovat lähes aina vaarassa. Jos yrität taivuttaa kehystä takaisin, se vain vaurioittaa sitä entisestään. Joissakin kehyksissä, erityisesti ovikehyksissä, on telaketjuilla pyörivät pyörät. Usein nämä pyörät voivat juuttua kiinni tai rikkoutua, jolloin kehys jää käyttökelvottomaksi. Jos kehys ei ole pelastettavissa, sinulla on todennäköisesti suurempi projekti käsissäsi, sillä sinun on korjattava tai korjattava kehys näytön korjaamisen lisäksi.

Korjaanko vai vaihdanko näytön? Jos haluat saada näytön näyttämään taas upouudelta, on lähes aina hyvä idea yksinkertaisesti vaihtaa näyttö. Oikein tehtynä näytön korjaaminen voi olla tehokasta, mutta usein näyttöön jää ruma laikku.

Onko näyttö alumiinia vai kangasta? Tämä määrittää parhaan menetelmän näytön korjaamiseen, sillä prosessi eroaa näiden kahden materiaalin välillä.

Ikkunan tai oven ruudun korjaaminen tai vaihtaminenOzgurcoskunGetty Images Kuinka ikkunan tai oven ruudun vaihto suoritetaan

Jos vaihdettava näyttö on vanhantyylisessä puisessa näyttöovessa, vaihtoprosessi poikkeaa alla olevista vaiheista. Tämä opas koskee sekä ikkunoiden että ovien uudempia kehyksiä.

Tarvittavat tiedot

    36-tuumainen lasikuituinen seulamateriaalirullaScreen splineScreen roller toolPieni ruuvimeisseliKäyttöveitsi

Vaihe 1: Irrota runko ja vaurioitunut kuvaruutu.

Voit yksinkertaistaa näytön vaihtoprosessia irrottamalla näytön kehyksen ikkunasta ja asettamalla sen suurelle työtasolle.

Seulan reunoilla on urat, joissa on hammastus, joka pitää seulan paikallaan. Käytä pientä ruuvimeisseliä irrottaaksesi uran sen päästä. Kun olet kalastanut pään irti urasta, vedä loput siimasta ulos kehyksen ympäriltä. Kun viiru on irti, irrota vaurioitunut suojus ja hävitä se.

Vaihe 2: Puhdista runko.

Kun siivilä on irti, on hyvä aika puhdistaa runko perusteellisesti saippualla ja vedellä ja varmistaa, että ura on täysin puhdas ja vapaa roskista. Anna kuivua.

Vaihe 3: Rullaa kuvaruutumateriaali ulos.

Rullaa seulamateriaali auki ja aseta se kehyksen päälle. Leikkaa materiaali niin, että kummallakin puolella on vähintään yksi tuuma ylimääräistä.

Vaihe 4: Paina kuvaruutu uraan.

Työskentele yksi puoli kerrallaan ja paina rullatyökalun koveralla puolella seula kehyksen uraan, ja pidä seulaa vapaalla kädelläsi kireällä, jotta se ei nipisty. Kun seula on urassa, aseta urassa oleva rima seulan päälle. Käännä rullatyökalu ympäri ja käytä kuperaa puolta painaaksesi liuska uraan. Kun olet päässyt kulmaan, toista prosessi seuraavalle puolelle.

Toista koko prosessi, kunnes saavutat splinen alun, ja leikkaa sitten ylimääräinen spline pois työkaluveitsellä.

Ammattilaisten vinkki: Jos ruudun pitäminen kireällä rullauksen aikana on vaikeaa, ruudun tilapäinen teippaaminen paikalleen rungon vastakkaiselle puolelle voi auttaa.

Vaihe 5: Leikkaa ylimääräinen kuvaruutumateriaali.

Voit leikata ylimääräisen kuvaruutumateriaalin, joka istuu kehyksen ulkopuolella, käyttämällä apuveitsen uutta, terävää terää. Aja terää pitkin raon ulkopintaa leikataksesi kuvaruutumateriaalin pois varoen leikkaamasta raon sisäpuolella olevaa kuvaruutua tai kuvaruutua.

Vaihe 6: Rungon asentaminen paikalleen

Kun kaikki ylimääräinen materiaali on leikattu pois, aseta karmi takaisin ikkunaan ja nauti raikkaasta ilmasta.

Ikkunan tai oven ruudun korjaaminen

Ikkuna- ja oviverhot voivat ajan myötä repeytyä, takertua ja kulua. Useimmat suuret vauriot oikeuttavat koko näytön vaihtamisen, mutta pieni reikä voi vaatia nopeaa korjausta. Seuraavassa on lueteltu suosittuja näytön korjaustuotteita ja niiden käyttötarkoituksia.

    Näytön korjauslaastari. Näytönkorjauslaastari on todennäköisesti suosituin näytönkorjaustuote. Nämä laastarit on tarkoitettu lasikuitunäytön materiaalille, ja niissä on tyypillisesti liima, joka aktivoituu lämmöllä. Levittämiseksi laastari leikataan kokoon, painetaan näytön päälle ja kiinnitetään paikalleen aktivoimalla liima hiustenkuivaajalla tai kuumailmapuhaltimella.Näytön korjausteippi. Näytön korjausteippi on juuri sitä, miltä se kuulostaa: pieni rulla näytön materiaalia, jossa on liimapohja. Tätä tuotetta käytetään parhaiten pitkiin repeämiin tai kiinnittämään kuvaruutumateriaalin reuna kehykseen, jos se alkaa irrota.Alumiininen näyttölaastari. Alumiiniseulan paikkaus on pieni neliö alumiiniseulamateriaalia, joka on tarkoitettu alumiiniseulojen paikkaamiseen. Laastarin reunassa on pidemmät lankasäikeet, jotka voidaan pujottaa seulamateriaalin läpi ja taivuttaa paikalleen pitämään laastari paikallaan.

Uuden näytön huoltaminen

Jotta uusi näyttö pysyisi huippukunnossa, älä paina näytön materiaalia, esimerkiksi liu’uttaessasi näytön kehystä tai irrottaessasi sitä puhdistusta varten. Estä lapsia ja lemmikkejä koskemasta näytön materiaaleihin, sillä tämä löystyttää ja mahdollisesti repii materiaalia ja aiheuttaa jopa vaaran, että ne putoavat näytön läpi. Puhdista näyttö säännöllisesti pyyhkimällä se kuivalla liinalla ja imuroimalla varovasti.